in

Geboorte in zicht? Met deze checklist zie je niets over het hoofd

(Last Updated On: June 23, 2023)

Geboorte in zicht? Met deze checklist zie je niets over het hoofd

Hoera! Er is een kleintje op komst! De geboorte van een baby is een bijzondere gebeurtenis, maar er komt ook heel wat bij kijken. Van het klaarmaken van de babykamer tot het inslaan van luiers en rompertjes, er zijn talloze dingen die je moet regelen voordat de kleine spruit arriveert. Om ervoor te zorgen dat je niets over het hoofd ziet, hebben we een handige checklist voor je samengesteld. Klaar? 

checklist-geboorte
checklist-geboorte

De perfecte geboortekaartjes maken

Wat is er nu leuker dan het delen van het blijde nieuws met vrienden en familie? Ja,  geboortekaartjes maken is een van de hoogtepunten bij het verwelkomen van jullie kleintje. Zorg ervoor dat je op tijd begint met het ontwerpen van de kaartjes, zodat je voldoende tijd hebt om alles tot in de puntjes te regelen. Kies een stijl die past bij jullie.  Bij geboortekaartjes maken, zijn er veel mogelijkheden. Eindeloos veel leuke ontwerpen om uit te kiezen. Van schattige dierenmotieven tot stoere superhelden. 

De babyuitzet: van luiers tot rompertjes

Als de geboortedatum nadert, is het belangrijk om de babyuitzet in orde te maken. Begin met het inslaan van luiers: je zult er nooit genoeg van hebben! Zorg ervoor dat je verschillende maten koopt, want je baby groeit als kool. Naast luiers zijn rompertjes essentieel. Kies voor zachte stofjes die comfortabel zijn voor je kleintje. Verder is het handig om een babybedje, een commode en een kledingkast in de babykamer te hebben. Zorg ervoor dat alles veilig is. Vergeet niet om beddengoed, hydrofiele doeken en knuffels klaar te hebben. En laten we vooral de flessen en de voeding niet vergeten. 

De laatste voorbereidingen

Terwijl de uitgerekende datum nadert, zijn er nog een paar laatste dingen die je kunt doen om je voor te bereiden op de komst van jullie kleintje. Maak een koffertje klaar voor het geval je onverwachts naar het ziekenhuis moet. Zorg ervoor dat je alles bij de hand hebt, zoals kleding voor de baby en voor jezelf, toiletartikelen en belangrijke documenten. Daarnaast is het handig om een lijstje te maken met belangrijke telefoonnummers, zoals die van de gynaecoloog en de kraamzorg. Vergeet niet om ook het telefoonnummer van de drukker van de geboortekaartjes bij de hand te hebben. 

 

Met deze checklist ben je goed op weg naar een vlotte en stressvrije voorbereiding op de komst van jullie kleintje. Geboortekaartjes voor een jongen of meisje? Check! Het klaarmaken van de babyuitzet en het regelen van de laatste details, het zijn slechts enkele van de vele taken die je te wachten staan. 

Written by admin