in

3 tips om je interieur extra mooi te maken

(Last Updated On: November 24, 2021)

Tips om je interieur extra mooi te maken

Heb je je interieur opnieuw ingericht, maar ben je nog niet volledig overtuigd? Dan moet je misschien gaan kijken naar de kleine details die ervoor kunnen zorgen dat je interieur van 1 naar 100 gaat.

In deze blog geven we je graag een aantal tips om je interieur extra mooi te maken zodat jij je helemaal thuis voelt. Want zoals je al kon raden, zit het ‘m in de details.

Photo by Collov Home Design on Unsplash

Kies voor lichte kleuren

Het is geen ingewikkelde wiskunde om te weten dat lichte kleuren ervoor zorgen dat je ruimte of woning groter lijkt. Donkere kleuren geven al snel het gevoel dat je woonruimte kleiner is dan het daadwerkelijk is. Zo zorg je dus best voor lichte kleuren op de muur en plafond. Een donkerdere vloer kan je huis dan weer meer warmte geven.

Naast het aanbrengen van lichte kleuren is het ook altijd leuk om op zoek te gaan naar een toffe accentkleuren. Het is wel belangrijk dat die accentkleur niet de overhand krijgt, maar dat die erg subtiel verwerkt wordt. Een accentmuur kan erg mooi zijn, maar is niet altijd erg tijdloos. Als je zorgt voor een duidelijk kleurenschema dat past bij je meubels, stijl van je huis en je muren, creëer je een echt tijdloze ruimte.

Denk bijvoorbeeld aan donkergroen, met navy, gebroken wit en houttinten. Of wat dacht je van lichtgeel, groen en terracotta voor wat speelsere kleuren? Of houd je meer van een romantisch kleurenpalet met roze, licht- en nachtblauw?

Zorg voor voldoende opbergruimte

Speelgoed, rekeningen, tijdschriften, sleutels en jassen verspreid over je woonruimte: het geef snel een rommelige indruk. Daarom raden we je altijd aan om te zorgen voor voldoende opbergruimte voor zaken zoals bureauspullen, verpakkingsmateriaal en rekeningen. En dit hoeft niet per se in de vorm van een kast te zijn. Je kan ook voor opbergruimte zorgen met een wandrek waar je bepaalde dingen op plaatst, zoals mooie boeken, een plantje of een sfeerlamp.

PS: Kies je voor een wandrek? Hou dan je accentkleur in het achterhoofd. Zo is een ingebouwd houten wandrek, of een witte open kast met een kleurrijke achtergrond erg hip.

Breng rondingen aan in je interieur

Hoekige elementen in je interieur zorgen al snel voor een koel effect. Het komt saai en statisch over. Wanneer je ronde meubels of accessoires toevoegt, wordt je interieur speelser en moderner.
Die rondingen kan je overal terugvinden. Denk maar aan een zetel met afgeronde armleuningen, een bolle lamp, een ronde tafel of een ovale kleurrijke placemat: de mogelijkheden zijn oneindig.
Ziezo, hopelijk zorgen deze 3 tips ervoor dat je nu wel ten volle van je interieur kan genieten!

Written by admin