in

Je relatie verbeteren en een boost geven?

(Last Updated On: December 12, 2020)

Elke relatie heeft zo zijn ups en downs, dat is niet meer dan normaal. Maar: wat kan je dan doen om je relatie terug wat te verbeteren en een boost te geven? Wij hebben enkele tips voor je verzameld: tips voor jezelf, voor je partner en voor jullie samen.

Hoe je relatie verbeteren en een boost geven?

Praat over wat jullie dwarszit

Het klinkt zo simpel, maar dat is het vaak niet: vaak lopen relaties erg stroef omdat de communicatie slecht verloopt. In het begin konden jullie misschien urenlang praten over alles, maar gaat dat nu niet zo goed meer. Misschien ging de communicatie sowieso al niet zo goed, of hebben jullie het nu gewoon veel te druk en plof je ‘s avonds naast elkaar in bed en vallen jullie gelijk in slaap.

Probeer terug met elkaar te praten: hoe goed kennen jullie elkaar nog? Ik weet het, zeker als je het druk hebt of je kinderen hebt, is het moeilijk om elkaar soms terug te vinden. Tijdens drukke periode proberen mijn vriend en ik heel bewust om tijd voor elkaar vrij te maken. We spreken dan een bepaalde avond af om nog eens uitgebreid bij te babbelen (vaak tijdens een gezellig badje tesamen) en dat kan echt ongelofelijk veel deugd doen.

Hoe loopt het huishouden?

Een heikel punt in veel relaties: het huishouden. Als jij het gevoel hebt dat je alleen maar andermans rommel opruimt en de meid van dienst bent, is het niet meer dan normaal dat je je ongelukkig voelt in je relatie. Respect is ongelofelijk belangrijk in een relatie.

Als dit deel van jullie relatie helemaal verkeerd loopt, moeten jullie dringend met elkaar praten ervoor zorgen dat de taken wél weer eerlijk verdeeld worden. Schrijf op wat alle taken zijn die je iedere maand, week en dag doet in het huishouden.

Daarna gaan jullie de taken opnieuw verdelen: begin eerst met de taken die jullie graag doen en neem die op je. Daarna kijk je naar de andere taken. Het is beter om niet naar de hoeveelheid taken te kijken, maar naar de tijd die de taken innemen.

Verbeter je seksleven

Ook heel belangrijk om je relatie weer te boosten en te verbeteren, is je seksleven verbeteren. Hier ook weer: praat met elkaar! Als jij altijd het gevoel hebt met de kinderen bezig te zijn of dat je partner je niet respecteert, is het niet meer dan logisch dat je ook geen fut meer hebt voor je seksleven. Er is zelfs een grote kans dat je je partner begint te minachten en te verwensen. Niets zo killing voor je libido als je niet gerespecteerd voelen en altijd maar iedereens huismeid te zijn. Heel belangrijk dus om ook daarover te praten en dat opgelost te krijgen.

Vertel elkaar wat je wel en niet fijn vindt in bed. Zet je ego opzij als je partner je vertelt wat je beter zou kunnen doen (let hier ook heel erg op hoé je dat aan elkaar vertelt) of liever niet meer doet. Seksspeeltjes kunnen jullie zeker helpen om elkaar ook weer in bed terug te vinden.

Er bestaan veel verschillende soorten seksspeeltjes, dus ga zeker samen eens op onderzoek uit en kijk wat jullie graag eens zouden willen testen. Zie seksspeeltjes ook zeker niet als vervanging van elkaar, maar een leuke aanvulling in bed!

Written by admin