in

PVC jaloezieën of houten jaloezieën kiezen?

(Last Updated On: February 18, 2020)

Wanneer kies je voor PVC jaloezieën?

 

De laatste mode voor je ramen? Dat zijn houten jaloezieën! De laatste jaren zijn dit soort jaloezieën weer helemaal hip en trendy geworden en zijn er ook weer modernere uitvoeringen gekomen van deze prachtige houten shutters. Maar hoe weet je of die houten jaloezieën wel bij jouzelf of bij je huis passen? Wanneer kies je voor pvc jaloezieen in huis en wanneer voor de houten versies?

Hangt dat af van de kamer of hoef je alleen maar rekening te houden met je interieurstijl en het onderhoud van de jaloezieën? Wij wikken en wegen graag met jou alle puntjes: 

 

Het onderhoud van PVC jaloezieën versus hout

 

Ik kijk zelf altijd erg naar hoe onderhoudsvriendelijk nieuwe items zijn die in ons huisje terechtkomen. We hebben daar al enkele fouten in gemaakt, en ik zeker toen ik net op mezelf woonde: ik kocht items die erg mooi waren, maar héél onderhoudsintensief.

Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn, tenzij je natuurlijk zoals ik niet te veel tijd aan je huishouden spendeert. Ik heb graag dat mijn huis mooi opgeruimd is en proper is, maar poetsen is toch echt geen hobby van mij. 

 

PVC jaloezieën vergen minder onderhoud dan de houten varianten, hoeven niet geverfd te worden en kan je makkelijk met een vochtig doekje afnemen. Zeker als je de jaloezieën in een vochtige ruimte wilt gebruiken, is dit handig om te weten! Ook kan je ze gewoon stofzuigen.

 

Worden de jaloezieën gebruikt in een vochtige ruimte? 

 

In de badkamer kan het lastig zijn om om goede raamdecoratie te vinden: door het vele vocht en damp kan je namelijk al snel last krijgen van schimmels als je stoffen of natuurlijke materialen gebruikt in je badkamer.

Houten jaloezieën kunnen zeker, maar vergen dan wel wat meer onderhoud en meer verluchten van je vochtige ruimte. Ook in de keuken kies je sneller voor de PVC versie dan voor de houten versies, ook qua onderhoud.

Welke zou jij kiezen voor in jouw woning?