in

Plagiaat controleren met Scribbr

(Last Updated On: April 8, 2020)

Nagenoeg iedere student zal op een gegeven moment in zijn studie te maken krijgen met het programma Turnitin. Deze tool wordt door scholen gebruikt om plagiaat te detecteren, het is immers wel de bedoeling dat iedereen zijn eigen scriptie schrijft.

Voor studenten biedt Scribbr de Plagiaat Checker aan, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je school met Turnitin plagiaat zal herkennen. Mocht je meer te weten willen komen rondom de tool van Scribbr dan is het handig om even verder te lezen. We laten je in dit artikel namelijk alles zien wat je maar moet weten rondom dit handige programma!

Wat is plagiaat precies?

Goed, laten we maar eens binnen bij het begin. Wat is plagiaat eigenlijk? We spreken van plagiaat wanneer een door jou geschreven stuk te veel lijkt op dat van een ander. Het is niet zo dat het precies overeenkomt met de andere tekst, het kan ook zijn dat enkele zinsdelen er te veel op lijken. Plagiaat is natuurlijk niet de bedoeling. Degene van wie je de tekst hebt gekopieerd heeft immers het recht over het door hem geschreven stuk. Soms wil het echter voorkomen dat je onbedoeld plagiaat pleegt Dit kan erg zuur zijn voor de mensen die bijvoorbeeld hun scriptie afronden.

Gevolgen van plagiaat

Er wordt echt zeer streng opgetreden tegen plagiaat, al helemaal op de universiteiten en hogescholen. De kans is dan ook groot dat er een streep door je thesis heen gaat. Vaak krijg je niet de mogelijkheid om het aan te passen, bij plagiaat gaan immers alle alarmbellen rinkelen bij de docenten en proffen. In sommige gevallen zal je jezelf moeten verdedigen tegenover een commissie. Zij besluiten uiteindelijk of er inderdaad sprake is van plagiaat of niet.

Plagiaat voorkomen met Scribbr

Je doet er dus verstandig aan om jouw geschreven stukken te controleren op plagiaat. Je kunt dit op meerdere manieren doen, maar het makkelijkste is nog altijd om de tool van Scribbr te gebruiken.

Door middel van deze tool krijg je snel en eenvoudig te zien of er mogelijk plagiaat zit in jouw tekst. Alles wordt concreet aangegeven, zo weet je dus precies wat je moet veranderen om jouw thesis weer kloppend te maken. Mocht je thesis helemaal plagiaatvrij zijn, dan heb je geluk, je hoeft dan immers niets meer te veranderen. Deze extra controle van Scribbr geeft je echt een stuk meer zekerheid over de kwaliteit van het door jou geschreven thesis of masterproef (of andere dissertatie)  voor je opleiding.

Hoe werkt de tool van Scribbr

Het gebruik van de tool van Scribbr is echt ontzettend eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is jouw thesis online invoeren. Door de tekst in te voeren zal het systeem zelf scannen of er sprake is van plagiaat. Na afloop van de scan zie je precies waar in de tekst er mogelijk plagiaat is gepleegd, dit kan je vervolgens direct aanpassen. Op de site van Scribbr kun je nog veel meer informatie vinden met betrekking tot de tool. We raden je zeker aan om dit even goed door te lezen, zo weet je beter wat je te wachten staat.

Hoeveel kost Scribbr?

Je kan Scribbr al gebruiken vanaf 14,95 euro (dat is voor een tekst tot 7500 woorden).

Slaat Scribbr mijn thesis op?

Nee, Scribbr slaat jouw thesis, proef, dissertatie,… niét op.

Zou jij Scribbrs Plagiaat Checker gebruiken om 100% zeker te zijn dat je geen plagiaat gepleegd hebt? Ik zou willen dat het in mijn studententijd al bestond!

 

Written by admin