in

Opgemaakt in Maart 2017

(Last Updated On: July 12, 2019)

Ik schrok me een bult toen ik zag welke producten ik allemaal opgemaakt had vorige maand… Ik wist wel dat ik eind februari nogal wat producten voor een driekwart had opgemaakt, maar er ging eigenlijk best veel door. Zeker als je ziet hoeveel plastic afval dit is, ik voelde me er eerlijk gezegd niet zo goed bij. Ik ben stilaan aan het overgaan naar een cruelty free stash, maar nu dus nog bezig met de ‘oude’ producten en merken die nog wel op dieren testen. Klaar voor de mini reviews? Let’s go!

Opgemaakt maart 2017

 • Nivea Hawaii Flower & oil douchegel: ga ik niet opnieuw kopen, al ruik ik de geur graag. Nivea test op dieren én er zitten micro plastic beads in… dit komt mijn badkamer dus niet opnieuw in
 • Nivea pearl beauty deo: mijn favoriet, maar omdat ze niet dierproefvrij zijn, ga ik het niet opnieuw kopen
 • FA natural & pure: gebruikte ik het toilet omdat ik op mijn huid een hele rare reactie kreeg qua geur. Ook weer niet dierproefvrij, dus gaat niet opnieuw gekocht worden
 • Kneipp Beautiful shape scrub en bodylotion: deze waren heerlijk, ruiken naar citrus en waren helaas snel op… Kneipp is dierproefvrij en ik vond het zulke fijne producten dat ik het opnieuw ga halen waarschijnlijk!
 • John Frieda Frizz ease recovery masker: jarenlang een grote favoriet geweest, en ik zal ook al mijn potjes opmaken… maar helaas ook weer niet cruelty free en dus moet ik hierna op zoek naar een alternatief
 • Yves Rocher vanille douchegel: heerlijke geur, maar ze hebben zich laten overkopen en zijn dus niét meer dierproefvrij… bah. Ook al claimen ze dat wel te zijn, ze zijn het niét. (lees meer op dit fantastische blog). Dus stop ik met producten kopen bij Yves Rocher, ik haat het als bedrijven mensen op die manier oplichten.
 • Dove go fresh deo: mijn Nivea zat nog amper vol, dus heb ik er 2 opgemaakt in een maand. Heerlijke geur en werkt goed… maar ook hier weer hetzelfde dierproevenverhaal. Dat er anno 2017 zo veel merken zijn die nog op dieren testen, ik kan daar echt met mijn hoofd niet bij.
 • The Body Shop raspberry douchegel: ik had vlak voor ik begon met kijken of merken testen op dierproeven, wat spulletjes geshopt bij The Body Shop, en ontdekte pas veel te laat dat ze overgekocht zijn door L’Oréal (die dus véél op dieren testen, ook al beweren ze van niet. Weer zo’n ongelofelijk hypocriet merk op dat vlak. Ze verkopen in China, waar het verplicht is om op dieren te testen).  En ik vind het raar om van een merk te kopen dat misschien zelf niet test op dieren, maar moederbedrijf L’Oréal dus wel… hmm.
 • Yves Rocher kokos douchegel: deze geur is veranderd door de jaren heen en ik vind het nu stinken. Dus heb ik het op den duur maar gebruikt om mijn toilet tussendoor te poetsen :p Komt er dus ook niet meer in hier 😀
 • Hema deo: niet mijn favoriet… dus op zoek naar een andere! Hema test trouwens niet op dieren!
 • Garnier Ultra doux shampoo abrikoos: dit blijft een van mijn favorieten…. ik zal echt tientallen flesjes hiervan versleten hebben, maar helaas test Garnier op dieren, dus ik ga op zoek naar alternatieven!
 • Handzeep action: deze kreeg ik van een vriendin, maar de verpakking is helemaal afgegaan en de zeep is al lang op.
 • Nivea deo: deze zat in mijn handtas, maar ik vond hem niet zo goed.
 • Andrelon droogshampoo: Andrelon valt helaas ook onder Unilever, en zij testen op dieren. Bleh… heel jammer, want het is een erg fijne droogshampoo! Dat wordt dus een cruelty free alternatief vinden als mijn flesjes op zijn.

 • Philosophy the micro peel: deze heb ik bijna 4 jaar (!!!) gebruikt, en is nu op. Heel fijn product, maar ik gebruik nu een chemische peel van Paula’s Choice die ik veel liever gebruik. Helaas… ook weer getest op dieren.
 • La Roche Posay gevoelige huid reinigingsmelk: heel fijn, maar test op dieren. Dit ga ik vervangen door een ander merk!
 • Sensodyne tandpasta: de enige die ik mag gebruiken van de tandarts (ik heb énorm slechte tanden). Niét cruelty free, maar geen idee wat ik nu hiermee moet aanvangen eerlijk gezegd 🙁 Ook mijn medicatie is natuurlijk nooit dierproefvrij.
 • APl geurtje van Action: dit is een dupe voor Delicous geurtjes, heel lekker… maar ik heb nog genoeg parfum!
 • Paula’s choice Resist Anti-Aging Moisturizer SPF25 : mijn favoriete dagcréme (zonder kleur- en geurstoffen) en dierproefvrij… maar hij wordt niet meer gemaakt 🙁 Dus ben ik op zoek naar een nieuw merk!
 • Hunkemoller noir parfum: Hunkemoller test niet op dieren, en dit is een erg fijn parfum! Ik heb er nog eentje 🙂
 • L’Oréal blur perfector: op zich wel een handig spulletje, maar ik koop het niet opnieuw
 • Paula’s Choice Resist Anti-Aging Youth-Extending Fluid SPF 50 : deze fluid is erg fijn, maar moest ik dringend op beginnen maken. Hij lijkt me vooral heerlijk in de zomer als je geen dikkere créme wilt gebruiken. Cruelty free, geen parfum en geen kleurstoffen! Deze lijn heeft mijn huid gered 🙂
 • Thierry Mugler Alien… op dieren getest helaas, en op den duur vond ik de geur toch niet meer zo lekker. Ik heb er nog andere 🙂
 • Hema sensitive mascara: deze is dierproefvrij, maar véél te vloeibaar in gebruik… die ga ik dus helaas niet meer opnieuw halen
 • Cien mascara: heel fijn, maar ik ergerde me aan de stinkende geur…
 • NYC curling mascara: niet fijn, en ook op dieren getest
 • La Roche Posay effaclar duo: gebruikte ik vroeger tegen acné, maar ik heb nu de producten van Paula’s Choice die véééél beter zijn 🙂 En La Roche Posay test op dieren.
 • Bourjois Healthy Mix foundation 51: hier zit ik met een groot probleem: ik heb een moeilijke huid en deze foundation is glowy en prachtig. Maar: Bourjois test op dieren sinds het overgenomen is 🙁 Dus ga ik mijn flacons nog opmaken (kan je nagaan dat ik enkele weken geleden nog 2 back-ups kocht… argh). Als jullie dierpoefvrije alternatieven hebben voor een lichte, glowy foundation?
 • Maybelline fit me concealer: een hele fijne concealer, maar ze testen op dieren. Ik test er nu eentje uit van Essence (die zijn dierproefvrij)
 • Maybelline Lash sensational: héérlijke mascara, ik heb het borsteltje bijgehouden… maar helaas weer niet cruelty free
 • potje Rosebud Salve: ik besefte ineens dat ik dit potje al meer dan twee jaar gebruik. Ew… Nog een paar keer gebruikt voor mijn nagelriemen maar op den duur had het een raar geurtje, dus maar weggegooid!