in

Opbergkasten: welke stijl past in jouw huis?

(Last Updated On: October 27, 2020)

Opbergkasten: welke stijl past in jouw huis? Het is niet altijd gemakkelijk om de juiste kasten te vinden die én genoeg opbergruimte hebben en die ook nog eens mooi passen bij de rest van je meubels. Daarnaast zijn er ook nog eens een hele hoop nieuwe woontrends ieder jaar, dus je kan nagaan dat het helemaal niet zo gemakkelijk is om de ideale kast te vinden. Al helemaal niet als je ook nog eens rekening moet houden met een bepaald budget zoals de meesten onder ons. 

 

Zelf zijn we in ons huis ook best lang op zoek geweest naar mooie kasten. Eerst en vooral hadden we in het begin niet helemaal dezelfde woonstijl (de mijne was iets meer landelijk en romantisch, die van mijn vriend veel minimalistischer en Scandinavisch), maar op den duur zijn we er wel uitgeraakt. Het is nooit makkelijk als je gaat samenwonen en verschillende stijlen hebt. Het grappige is wel dat mijn eigen woonstijl door het samenwonen erg veranderd is: nu ben ik ook veel meer fan van een Scandi woonstijl met veel wit, hout en veel groen en planten! Ik ben dus heel erg blij dat we geen meubels bijgekocht hebben in mijn ‘oude’ stijl.

 

Welke kast past bij jouw spullen?


Maar dan de hamvraag: welke kast staat het beste in jouw woning? Eerst en vooral raad ik je aan om eens te kijken naar de spullen die je in die kast wilt gaan opbergen. 

 

Normaal gezien vind ik het geen goed plan om opbergkasten bij te gaan kopen om dingen op te gaan bergen, maar als je écht op zoek bent naar een nieuwe kast, moet je dat natuurlijk zeker doen. 

 

Heb je veel brede of hoge spulletjes die je moet gaan opbergen? Misschien wil je juist heel erg graag een vitrinekast zodat je net al jouw prachtige spulletjes de spotlight kan geven die ze verdienen? Of moet alles net uit het zicht zijn om een meer ‘cleane’ look in je woning te krijgen? 

Welke woonstijl heb je? 

 

Een volgend belangrijk punt: welke woonstijl heb jij en wat zal er leuk passen bij de rest van je meubels? Zo hebben wij veel hout in huis, veel wit en ook enkele meubels met een industriële toets. Daar kijken we ook heel erg naar als we nieuwe meubels kopen: het moet goed passen en zo goed als naadloos opgaan in de rest van het interieur. 

 

Gelukkig kan je verschillende woonstijlen ook erg leuk combineren: Scandi woonstijl staat ook erg mooi met industriële stuks of hier en daar eens een romantisch of landelijk accent. Zo vind je zeker en vast opbergkasten die erg leuk in je interieur zullen passen.

 

Hoeveel ruimte kan je gebruiken voor je kast?

 

Tenslotte is het ook heel belangrijk om te kijken hoeveel ruimte je voor je kast kan gebruiken: kan je maar een kleine kast plaatsen of is er ruimte genoeg voor een volledig dressoir? Meet op voorhand hoeveel ruimte je hiervoor wilt gebruiken en hou ook rekening met de ruimte die de deurtjes of lades van de kast nodig hebben om te openen!