in

Geef je huis de make-over die het verdient!

(Last Updated On: July 23, 2023)

Geef je huis de make-over die het verdient!

Wil je de buitenkant van je woning grondig onder handen nemen? Dan is het nu hét moment om dat alvast van je ‘to do-lijstje’ te schrappen. Uiteraard vraagt dit enige voorbereiding waarbij je het uiteindelijke resultaat dat je wenst goed voor ogen moet houden. Met  een notitieboekje in de hand en deze blog kom je al een heel eind om je concept vorm te geven.

Gevelrenovatie

Is je gevelsteen al jaren een doorn in het oog of ben je gewoon dringend toe aan een nieuwe look voor jouw woning? Dan is het belangrijk om een grondige aanpak voor ogen te houden en daarbij je doel niet uit het oog te verliezen. Denk op voorhand goed na over wat je wilt, laat je inspireren door online voorbeelden of tv-programma’s waarin vele huizen de revue passeren. 

Misschien droom je al jaren van een witte gevel in combinatie met mooie zwarte pvc ramen en deuren maar kwam het er nooit echt van? Dan is het vandaag het moment om in actie te komen. De combinatiemogelijkheden zijn vandaag oneindig dus laat je zeker professioneel adviseren over de verschillende opties. Uiteraard doet een likje verf al heel veel maar een grondige renovatie is vandaag vaak een betere optie.

Gevelisolatie

Je hebt er op dit moment alle baat bij om je woning te upgraden, ook naar isolatie toe. De isolatienormen worden steeds strenger waardoor je vandaag bij de aankoop van een nieuwe woning beter kunt kiezen voor een woning met een laag EPC-peil. Geen paniek als je huidige woning hieraan (nog) niet voldoet. Er zijn talloze mogelijkheden om je huis een betere EPC-score te geven en tegelijkertijd een make-over die menigeen jaloers zal maken.

Om je EPC-waarde te laten dalen, is isolatie het codewoord. Wanneer je niet vasthoudt aan jouw gevelsteen, is het mogelijk om buitenmuurisolatie toe te passen om vervolgens je gevel af te werken met een nieuwe bepleistering in een kleur naar keuze. Is dat niet het doel dat je voor ogen hebt? Dan kun je werken met binnenisolatie of kiezen voor spouwmuurisolatie. Daarnaast mag je natuurlijk niet vergeten dat ook nieuwe ramen een belangrijk item vormen in de berekening van het EPC.

Bij wat grotere werkzaamheden is het altijd belangrijk om je goed te laten adviseren. Neem daarom contact op met enkele speciaalzaken in jouw buurt. Online kan je gemakkelijk zoeken naar bijvoorbeeld een leverancier ramen en deuren antwerpen, Brussel, Gent en dergelijke. Zo kom je veel sneller uit bij de vakman uit de buurt, die jou met het beste advies kan bijstaan en bovendien ook de regio goed kent.