in

Alles wat je moet weten over kunstgras: kosten, prijs, voordelen, nadelen,…

(Last Updated On: October 13, 2020)

Alles wat je moet weten over kunstgras: kunstgras is ideaal voor bij jou in de tuin. Door het laagdrempelige onderhoud zal je eigenlijk niets hoeven doen om te zorgen voor een strak gazon. Nu is het alleen wel zo dat lang niet iedereen bekend is met kunstgras voor in de tuin. Mocht ook jij tot deze groep behoren dan raden wij je aan om snel verder te lezen. In dit artikel laten we je namelijk alles zien over kunstgras en de voordelen/nadelen die deze toevoeging kan bieden voor jouw tuintje!

De voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft een hele hoop verschillende voordelen. Wat zijn dit dan voor voordelen? Om het wat eenvoudiger te maken hebben we de belangrijkste voordelen hieronder op een rijtje gezet:

  • Waterbesparing. Kunstgras maakt het gemakkelijk om de hoeveelheid waterverbruik drastisch te verminderen. Waterbesparing is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook budgetvriendelijk. Dit is dan ook gelijk een de grootste voordelen
  • Niet giftig en niet allergeen. Bij de productie van kunstgras worden geen giftige materialen gebruikt. Nep gras groeit niet. Tot ziens dus met de graspollen. Zo kan je genieten van je tuin, ongeacht het seizoen.
  • Duurzaam. De materialen die gebruikt worden bij het maken van kunstgras zijn extreem duurzaam. Deze zijn bestand tegen bijna elke vorm van gebruik in de tuin. Zo is het bestand tegen het graven van honden en ongedierte. En het rafelt niet aan de randen van het gazon.
  • Rendement op investering. Topkwaliteit kunstgras betaalt zichzelf terug in slechts enkele jaren. Dit komt door het elimineren van de kosten die je normaal maakt voor het gazon.. Bovendien verhoogt een mooi neppe grasveld de doorverkoopwaarde van uw huis. De kunstgras prijs kan je best even vergelijken door offertes op te vragen.

Nadelen van kunstgras

Naast deze voordelen zitten er echter een paar kleine nadelen aan kunstgras. Dit zijn niet de grootste nadelen, maar het is wel belangrijk dat je weet wat ze zijn. Deze hebben we weer even hieronder vermeld:

  • Oppervlaktewarmte. Kunstgras houdt meer warmte vast dan natuurgras, zodat het warm aanvoelt. Dit kan in de zomer niet optimaal zijn.
  • Smeltgevoelig. Mensen die kunstgras hebben moeten opletten bij het aansteken van de BBQ. Het is namelijk zo dat kunstgras kan smelten als er vuur of een kooltje op komt. Bij normaal natuurgras heb je dit probleem niet.
  • Geuropbouw. Net als natuurgras kan kunstgras gaan stinken. Bepaalde soorten kunstgras zijn gevoelig voor het vasthouden van geuren, wees je hier dus van bewust
  • Water kan niet even vlot weg: je ‘gras’ kan vochtig blijven na een fikse regenbui
  • Het gras moet gepoetst worden. Heeft je hond of kat een ongelukje gehad in de tuin? Dan zal je het kunstgras moeten poetsen om alles weer proper te krijgen.

De kosten van kunstgras: de prijzen

Het is lastig om de kosten van kunstgras in kaart te brengen, dit hangt namelijk af van wat je precies zoekt. De prijzen zullen over het algemeen verschillen van zo’n 3,95 per m2 tot 29,95 per m2. Het handigste is natuurlijk om een offerte aan te vragen bij het bedrijf wat het kunstgras gaat leggen. Zij kunnen je eveneens helpen bij het kiezen van de juiste soort. Er zit namelijk een groot verschil tussen de goedkopere varianten en het luxe kunstgras voor bij jou in de tuin.