in

Een knus huis richt je zo in!

(Last Updated On: July 19, 2023)

Je woning inrichten en meteen het gevoel hebben dat je thuiskomt? Het kan! Ingrediënten voor een knusse woning zijn sfeer en gezelligheid. Maar hoe begin je eraan? Met deze tips maak je het gezellige interieur van je dromen waar. 

knus huis
knus huis

Knusse woonkamer

Zachte materialen zijn een must wanneer je een ruimte cosy wilt aankleden. Denk maar aan stoffen zoals velvet die niet alleen een fluwelen en trendy look bieden maar ook heerlijk zijn om tegenaan te zitten. Vernieuw je jouw bankstel, dan is de keuze voor een fluwelen stof een aanrader. Heb je nog maar pas een mooi bankstel gekocht, maar wil je het wat leuker aankleden? Tover dan met enkele leuke kussens en plaids, jouw bankstel om tot een knus plekje om in weg te duiken tijdens het bingewatchen of een heerlijke avond te relaxen voor tv. Dankzij deze materialen zal jouw bankstel alleen nog comfortabeler aanvoelen.

Verlies ook de impact van je vloerkleed op het totaalplaatje niet uit het oog. Hou je ervan om na je werk je schoenen uit te doen en op je blote voeten door het huis te wandelen? Dan zijn fluffy vloerkleden zeker een aanrader omdat ze heerlijk zacht en comfortabel aanvoelen. Niets heerlijker dan je neer te ploffen in de zetel na een zware werkdag en je te laten omringen door zachte materialen. 

Energiezuinige warmtebron

Een knus interieur vraagt niet alleen leuke stofjes die warm aanvoelen maar ook een geschikte warmtebron. Vandaag zijn er heel wat kachels op de markt die een optimale warmte afgeven en tegelijkertijd bijdragen aan de gezellige sfeer in je woning. Heb je vandaag een kachel die aan vernieuwing toe is? Dan kun je je bestaande kachel vervangen door een energiezuiniger alternatief. Wat dacht je van een doorkijkkachel die ook fungeert als ruimteverdeler tussen je woonkamer en je eetkamer? Je creëert meteen een nieuwe look zonder dat je moet starten met drastische verbouwingswerken.

Ook een haard kan perfect geplaatst worden als divider maar past evengoed in een strakke tv-wand. Er zijn vandaag redenen genoeg om te kiezen voor een nieuwe haard op gas, want ze zijn milieuvriendelijk en zorgen voor een maximaal rendement.  Het vlammenspel verveelt nooit en werkt bovendien rustgevend.

Accessoires 

Tenslotte zorgen woonaccessoires voor de finishing touch. Denk hierbij aan vaasjes en ornamenten in goudtinten. Ook luxueuze geurkaarsen dragen bij tot een knusse sfeer. Laat hier de kleurtinten terugkomen die je gekozen hebt voor je plaids of kussens. Een rustig interieur vraagt een evenwichtige kleurkeuze met enkele leuke accenten. 

Mix alle tips en je krijgt een interieur dat helemaal past in jouw stijl. Zo straalt het letterlijk en figuurlijk warmte uit en creëer je het knusse huis waar je al jaren van droomt!

 

Written by admin