in

Tips om je gevoelige huid te verzachten

(Last Updated On: August 9, 2022)

Vier tips om de gevoelige huid te verzachten

Een gevoelige huid kan enorm veel problemen opleveren. Zeker wanneer je graag met je uiterlijk bezig bent. Het is lastig dat je niet alle producten kunt gebruiken of zonder uitslag of jeuk door het leven kan gaan. Als je ook maar iets verkeerds doet, verkeerd eet of niet lekker in je vel zit, merk je dat je huid direct uitslaat. Een gevoelige huid kenmerkt zich door snel uitslag te tonen. Gelukkig zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om de gevoelige huid te verzachten en uitslag te voorkomen. We zetten vier tips voor je op een rijtje.

Photo by Kelsey Curtis on Unsplash

1.      Gebruik de juiste verzorgingsproducten

Ten eerste is het belangrijk om de juiste verzorgingsproducten te gebruiken. Het laatste wat je wilt is dat de huid onnodig uitslaat. Bijvoorbeeld doordat je goedkope merkjes gebruikt of de huid helemaal niet extra ondersteunt. Kies er in elk geval voor om de huid zowel in de ochtend als de avond te reinigen en in zijn geheel te behandelen met zalfjes voor de gevoelige huid. Je vindt bijvoorbeeld een hele goede lijn bij het bekende merk La Roche-Posay. Kies enkel voor kwaliteitsmerken die door dermatologen zijn getest. Zo weet je zeker dat jouw huid hier niet onverhoopt toch op zal reageren.

2.      Pas op met make-up

Natuurlijk mag je gewoon make-up dragen. Ook bij de gevoelige huid. Toch is het wel belangrijk hier beter mee op te passen. Je huid kan namelijk snel reageren en voordat je het weet is de huid branderig, ontstaan er rode bultjes of ervaar je andere vervelende ongemakken. Kies in elk geval altijd voor make-up op basis van natuurlijke stoffen. Probeer B-merken of andere goedkope merken zo veel mogelijk te mijden. Deze zijn niet alleen minder kwalitatief, maar bevatten vaak ook nog eens chemische stoffen waar jouw huid weer sterk op kan reageren.

3.      Voorkom extreme temperatuurschommelingen

De gevoelige huid reageert snel op temperatuurschommelingen. Daarom is het goed om hier extra aandacht aan te besteden. Is het bijvoorbeeld koud buiten? Kleed je dan warm aan en zorg er ook voor dat de verwarming binnen niet te hoog staat. Voer deze pas geleidelijk op als je weer even binnen bent. Anders is het verschil tussen binnen en buiten veel te groot. Dat geldt ook voor té heet douchen of je gezicht wassen. Zo kan je je huid onnodig schade berokkenen.

4.      Pas je levensstijl aan

Je bent wat je eet. Dit wordt niet voor niets gezegd. De huid is het grootste orgaan van je lichaam en reageert direct bij een ongezonde (of juist gezonde) levensstijl. Bijvoorbeeld in de vorm van pukkels of uitslag. Daarom is het belangrijk om iedere dag voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen door een uitgebalanceerd dieet te nuttigen. Zorg er tevens voor dat je voldoende water drinkt en probeer sigaretten en alcohol zoveel mogelijk te laten staan. Je zal merken dat je huid al snel zal reageren als jij gezonder gaat leven.