in

Hangend groen: hangplanten in je interieur

(Last Updated On: May 9, 2021)

Als je mij ondertussen een beetje kent, weet je vast al wel dat ik sinds ik in een huis met tuin woon, best wel groene vingers ontwikkeld heb. Niet alleen vind ik het héérlijk ontspannend om tijdens een zonnig weekendje, heerlijk met mijn planten en bloemen buiten bezig te zijn, ook binnenin het huis vind ik het erg fijn om wat extra groen te hebben.

Op dit moment hebben we voornamelijk enkele palmen en enkele pannenkoekenplantjes op verschillende legplanken (we hebben een kat in huis, en aangezien mijn vorige kat een leverziekte overhield aan het eten van bepaalde planten toen ik nog thuis woonde, ben ik daar echt extreem voorzichtig mee. Zelfs een mooi boeketje zet ik hier nooit gewoon op tafel: zo veel planten en bloemen zijn erg giftig voor katten!), maar die kunnen eigenlijk best nog wat oomph gebruiken. We hebben al vele leuke kamerplanten, maar elke zichzelf respecterende crazy plant mom wilt altijd méér, méér, méér, toch?

IMG_0174

Na enkele uren Pinterest doorstruinen, is mijn oog gevallen op hangplantjes. Vooral in onze woonkamer en in mijn bureau (foto hierboven) zouden die echt heel erg leuk staan en het zorgt er gelijk voor dat je veel meer groene massa in huis hebt: wij zijn fan!

De voordelen van planten in huis

Je hebt vast al wel eens gelezen over de voordelen van planten in huis. Voor mij persoonlijk kan ik je alvast verklappen dat ik het groene kleurtje gewoon héérlijk vind: ik ben dan ook iemand die helemaal niet houdt van de winter en echt helemaal weer opkikkert zodra de natuur weer groener wordt, mijn tulpjes beginnen uitkomen, en er overal kleine scheutjes boven de grond komen piepen.

Behalve dat ik er vrolijker van word, is het ook beter voor je binnenklimaat. Sinds Covid-19 hoop ik wel dat iedereen nu ook écht veel vaker het huis verlucht. Sommige planten werken hier al wat beter voor dan anderen, dus zeker eens een keertje opzoeken!

Welke hangplant kiezen?

Maar dan: wélke hangplanten kies ik het beste? Klimop is een van de planten die gelijk in mijn hoofd springt, maar die gaan we buiten al wat meer gebruiken en wil ik liever niet binnen.

Een andere optie die ik echt heel graag in huis zou willen, is een graslelie. Die hebben we thuis al sinds kindsbeen af en dat vind ik ook altijd zo’n leuke plant! Is ook weer eens een heel andere tint groen dan de planten die we al hebben.

Ook een varen vind ik altijd heel erg mooi, maar die wil ik het liefste niet té veel laten overhangen, anders krijg je op den duur overal sporen.

hippe-hangplanten
hippe-hangplanten

 

Jouw plant, maar dan ondersteboven

Deze trend heb ik ook ontzettend vaak zien terugkomen: planten die ondersteboven opgehangen worden. Ik weet niet goed hoe dat nu exact zit met de potgrond… komt dat dat niet allemaal naar beneden? 😀 Ziet er wel ongelofelijk cool uit en denk dat ik dit hier thuis ook nog wel zeker verkocht krijg.

hangplanten
hangplanten

Ook tof: luchtplantjes

Als je op mijn foto hierboven goed kijkt, zie je enkele luchtplantjes. Dat telt ook als een soort van hangplantjes, toch? Anyway, dit zijn de echte hipperds in mijn bureautje, maar ze groeien op zich niet zo heel erg.

hangplanten-interieur
hangplanten-interieur

Written by admin