in

5 tips om foto’s op een creatieve manier te verwerken in huis

(Last Updated On: June 17, 2022)


5 tips om foto’s op een creatieve manier te verwerken in huis

Er is niks fijner dan een gezellig en persoonlijk interieur creëren, waar je je lekker op je gemak voelt. Je woning personaliseren en stijlvolle accenten aanbrengen, kun je op een slimme manier doen door fotomateriaal te gebruiken.

Foto door heather bozman

In dit blog geven we je 5 tips om je creativiteit met foto’s de vrije loop te laten en zo een gaaf en uniek interieur te ontwerpen.

  1. Maak een fraaie fotowand

Her en der in huis foto’s ophangen of op kasten zetten, kan leiden tot een woonkamer die er druk en rommelig uitziet. Diverse formaten fotolijsten en uiteraard kleurverschillen roepen namelijk snel een gevoel van wanorde en desoriëntatie op.

Door één specifieke kamerwand te gebruiken als fotomuseum, voorkom je dat je interieur er visueel chaotisch uit komt te zien.

Let bij de fotoselectie verder op de structuur en zorg ervoor dat er een of meer verbindende elementen tussen de foto’s zijn.

Dat kan een specifieke fotokleur zijn, zoals lichte foto’s of foto’s met greywash. Een andere optie is om hetzelfde lijstformaat te kiezen.

  1. Kies voor stoere en sfeervolle behangfoto’s

Een van de grootste trends in de behangwereld is fotobehang. Dit is een speciale behangsoort, waarbij er in allerlei formaten en stijlen foto’s op behang afgedrukt kunnen worden.

Deze fraaie oplossing om foto’s in jouw interieur in te gebruiken, heeft meerdere voordelen. Zo hoef je niet allemaal losse lijstjes te kopen en vullen.

Voor de niet zo enthousiaste fotografen is het ook fijn dat je voor fotobehang weinig foto’s nodig hebt.

Meestal volstaat één foto met een hoge resolutie om stoer en sfeervol fotobehang te maken. Fotobehang dat een complete wand vult! Een tip waar je wellicht iets aan hebt: kies voor een natuurfoto, zoals een strandfoto of afbeelding van een oerwoud, om zo de kamer groter te laten lijken.

  1. Ontwerp je eigen unieke fotoboek

Er zijn van die momenten dat het fijn is om snel wat oude foto’s te bekijken van jullie vakantie, babyfoto’s van jullie kleine wondertje of familiefoto’s.

Gewoon, omdat het ontspannend is, romantisch soms en herinneringen oproept aan de mooiste momenten uit jouw of jullie leven.

Door online een fotoboek te maken en samen te stellen, creëer je voor jezelf een prachtige herinnering aan mooie levensgebeurtenissen. Fijn aan fotoboeken is dat je ze overal in huis kunt neerleggen, zoals bij de eettafel, in de keukenbar of bij het toilet.

Een ander voordeel is dat je de samenstelling van dit soort fotoalbums helemaal zelf bepaalt, qua stijl en omvang, gewoon vanachter je computer.

Bestellen kan via internet, waarna je jouw fotoboek(en) snel thuisgestuurd krijgt voor vaak een meer dan aantrekkelijke prijs.

  1. Gebruik een old school-polaroidcamera

Een populaire trend om foto’s op een creatieve wijze te verwerken in je woning is gebruikmaken van retro polaroid foto’s.

Polaroidcamera’s zijn helemaal terug van weggeweest en staan garant voor prachtige old school-foto’s. Houd je ook van vintage zwart-witfoto’s?

Koop dan een goed polaroidtoestel en kijk hoe creatief je bent. Gebruik de foto’s in je interieur, bijvoorbeeld op een fotomuur, ingelijst op de schoorsteenmantel of, ook dat geeft een mooi effect, in een glazen vitrinekast.

  1. Gebruik een schilderijplankje

Op een of meer plekken in huis smalle plankjes voor je foto’s plaatsen, ook wel schilderijplankjes genoemd, is een voordelige en eenvoudige oplossing om jouw mooiste foto’s te etaleren.

Een schilderijplankje is gemakkelijk te maken en plaatsen. En het is overal op te hangen waar je maar wilt. Zet er een paar toffe fotolijstjes op en klaar ben je!