in

Zo creëer je extra opbergruimte in je slaapkamer!

(Last Updated On: September 11, 2021)

Zo creëer je extra opbergruimte in je slaapkamer!

Je kent het probleem wel; in de loop van de jaren verzamel je steeds meer spullen, maar je hebt niet meer voldoende ruimte om het op te bergen. Geen paniek! Er zijn tal van creatieve manieren om extra opbergruimte te creëren in je slaapkamer. We geven je aantal handige tips.

Een inbouwkast op maat

Heb je ruimte voor een extra kast, bijvoorbeeld onder een schuin dak of in een nis waar je nu geen gebruik van maakt? Deze ruimtes zijn uitermate geschikt voor een inbouwkast.

Deze kun je ook nog eens op maat laten maken, zodat deze perfect past in je slaapkamer. En de kast wordt zo ook nog eens precies zoals jij hem graag hebt, met de juiste hoeveelheid planken en deuren. Je kunt de inbouwkast ook voorzien van verlichting. Dat geeft hem nog een chiquere uitstraling.

Verberg het onder je bed

Geen ruimte voor kasten? Kijk dan naar de ruimte die je wel hebt. De ruimte onder je bed is normaliter een loze ruimte. Maar dat hoeft natuurlijk niet! Kies voor een bed met opbergruimte. Er zijn tegenwoordig tal van bedden te koop met handige lades of vakken onderin. Daar is genoeg ruimte om al je spullen in op te bergen.

Ook zijn er bedden die je helemaal kunt openklappen. Zo heb je een opbergruimte ter grootte van het gehele bed. En ook voor kinderen zijn er bedden met opbergruimte. Handig om al het speelgoed van je kind snel in op te kunnen ruimen. Ideaal dus, zo’n bed met opbergruimte.

Opbergruimte en decoratie in één

Opbergruimte wordt vaak gezien als een noodzakelijk kwaad. Je kunt echter ook kiezen voor decoratieve opbergruimte. Kies bijvoorbeeld voor stijlvolle manden, die niet alleen dienen om spullen in op te bergen, maar die ook nog een mooie toevoeging aan je interieur zijn. Kies voor een stijlvolle rieten mand of een opbergman met opvallend design.

Zo is het de finishing touch voor de inrichting van je slaapkamer. Je kunt ook kiezen voor een voetenbankje dat voorzien is van opbergruimte. Zet er een mooie stoel bij en je hebt een fijn plekje om te zitten én opbergruimte in één. Dat is nog eens handig! En het ziet er ook nog eens heel leuk en trendy uit.

Hoofdbord met opbergruimte

Een laatste tip is het verwerken van opbergruimte in het hoofdbord van je bed. Wellicht heb je er nooit over nagedacht, maar ook daar is ruimte om spullen op te bergen. Vooral wanneer je veel kleine spulletjes hebt rondzwerven in je kamer, is een hoofdbord ideaal.

Het zit toch al op je bed en als je voor een exemplaar met opbergruimte kiest, kun je er ook gelijk al je kleine spullen in kwijt.

Kopen of zelf aan de slag

Van inbouwkasten en een hoofdbord met opbergruimte tot manden en bedden met lades; je vindt het allemaal bij een woonwinkel. En natuurlijk kun je ook zelf aan de slag, om opbergruimte te creëren. Laat je creativiteit de vrije loop en die opbergruimte ziet er straks fantastisch uit!