in

Badkamer Organisatie: 4 tips om alles op orde te houden

(Last Updated On: October 23, 2021)

Hoe richt je je badkamer het beste in?

Badkamer Organisatie: 4 tips om alles op orde te houden

De organisatie van de badkamer is een gemeenschappelijk punt van zorg voor mensen bij het inrichten van hun woning. De ruimte staat vaak bekend als kleiner, maar wie ruimte nodig heeft om hygiëne-, schoonmaak-, schoonheids- en andere accessoires te organiseren, kan het best moeilijk vinden om alles op zijn plaats te houden.

 

Jared Rice Unsplash

Ondanks de beperking door de grootte van de badkamer, zijn er enkele tips die de beschikbare ruimte kunnen vergroten en de organisatie van de omgeving kunnen vergemakkelijken. Wil je weten hoe je dat moet doen?

In dit artikel geven we 4 waardevolle tips om de badkamer te organiseren en alles op orde te houden. Bekijk ze!

1. Planken en kasten installeren

Om dingen te kunnen opbergen en op hun plaats te houden, hebt je opbergruimte nodig, dus de eerste tip is om een meubelstuk voor de gootsteen aan te schaffen, met een kastje eronder. Er zijn veel verschillende soorten badkamermeubelen, dus bekijk zeker eerst eventjes wat het beste zal passen!

Maar dit alleen zal waarschijnlijk niet genoeg zijn, dus je kunt investeren in planken en nissen om de verticale ruimte zo goed mogelijk te benutten.

Deze kunnen worden geïnstalleerd rond de spiegel, op vrijstaande muren, of zelfs in de ruimte boven het toilet. Dit biedt meer opbergruimte en maakt het ook mogelijk om enkele decoratieve voorwerpen op te nemen, om de omgeving persoonlijk te maken.

2. Gebruik ladeverdelers en acrylbakjes

Acryl bakjes zijn van fundamenteel belang om te voorkomen dat alle voorwerpen door elkaar raken, waardoor het moeilijk wordt ze terug te vinden wanneer je ze nodig hebt, vooral vanwege de kleine voorwerpen die gewoonlijk in de badkamer worden bewaard.

Hiervoor kunt je tussenschotten in de laden aanbrengen en acryl bakjes gebruiken waarin je jouw voorwerpen kunt opbergen. Zodra je deze in handen hebt, is het tijd om de items per categorie te scheiden en ze zo op te bergen dat ze gemakkelijker te gebruiken zijn.

De regel is als volgt: grote producten en voorwerpen kunnen apart worden gehouden, maar kleine moeten per categorie worden gegroepeerd.

3. Installeer haken aan de muren

Een manier om verticale ruimtes te benutten, naast het plaatsen van planken en kasten, is het gebruik van haken. Hun bekendste gebruik is het ophangen van handdoeken, maar er zijn andere manieren om de ruimte te optimaliseren en zo de organisatie van de badkamer te verbeteren.

Er zijn organizers die hangen en gebruikt worden om toiletpapier in op te bergen, vuile kleren in te doen, enz. Haken kunnen ook in kasten worden geplakt, aan de binnenkant van de deur, om specifieke producten op te hangen.

4. Evalueer de spullen die in de badkamer zullen blijven

Dit is een tip die dagelijks moet worden toegepast. Uiteindelijk is het de moeite waard om de spullen die in de badkamer zijn opgeborgen te evalueren om te zien of ze daar echt moeten blijven of dat er een of ander verouderd product is dat niet meer gebruikt zou moeten worden.

Het komt vaak voor dat sommige producten lange tijd ongebruikt blijven, maar toch in de badkamer staan.

Aangezien zij ruimte innemen, brengen zij gewoonlijk moeilijkheden mee wanneer het tijd is om nieuwe producten op te slaan. Op die manier, door periodieke herzieningen uit te voeren, vermijdt je dit probleem. Zoals Marie Kondo zou zeggen: does it spark joy? Maak er een punt van om alle badkamerspulletjes regelmatig eens te declutteren en je zal veel langer kunnen genieten van een opgeruimde badkamer.

Met deze praktische tips voor het inrichten van de badkamer optimaliseer je de ruimte in de badkamer en kan je de dagelijkse gang van zaken gemakkelijker en overzichtelijk houden!