in ,

5 tips om minder afval te hebben

(Last Updated On: August 30, 2020)

5 tips om minder afval te hebben: Steeds meer mensen proberen om een duurzaam leven te leiden. Dit is natuurlijk een ontzettend goede ontwikkeling, alleen samen zijn we in staat om deze wereld op de beste manier te onderhouden. Wil je graag jouw afval verminderen in huis dan is het handig om snel door te lezen. We hebben vandaag namelijk de beste tips en tricks voor je op een rijtje gezet!

  •   Neem geen papieren folders meer aan

Een van de beste tips is om een NEE NEE sticker te nemen. Dit heeft als gevolg dat je geen folders meer zult ontvangen. Deze folders worden door weinig mensen gelezen, het is dus echt een verspilling van het papier. Of, als de bedeler van folders niet echt kijkt naar de stickers, krijg je ze vaak alsnog in de brievenbus. Ook als je de folders iedere keer meeneemt uit de winkel, eindigen ze al heel snel bij het oud papier.

afval-verminderen
afval-verminderen

Daar komt bij dat je de folders altijd online kunt bekijken als je dit graag wilt.  Op die manier is het mogelijk om zonder afval alsnog op de hoogte te blijven van de laatste aanbiedingen.

  •   Koop je boodschappen in bulk

Een andere tip is om voortaan in bulk boodschappen te doen. Wanneer je allerlei kleine producten koopt in grote aantallen zal je ontzettend veel afval overhouden. Het is daarom veel beter om te kiezen voor bulk producten. Nog beter: je kan boodschappen gaan doen in een verpakkingsloze winkel en je eigen potten en bokalen bijvullen.

  •   Doe die koffiecapsules weg

Heb je nog een koffiezetapparaat met capsules dan is het handig om over te stappen op iets anders, vooral de Nespresso apparaten zijn bekend om hun vele afval. Ieder kopje wat je namelijk zet zorgt voor een plastic cupje wat je weg moet gooien. Het is veel duurzamer om te kiezen voor een koffiezetapparaat met los poeder of met gemalen bonen. Als alternatief kun je kiezen voor een metalen koffiecapsule, deze kun je namelijk navullen. Dit maakt het mogelijk om je oude koffiezetapparaat alsnog in gebruik te blijven nemen. Standaard zijn koffiecapsules namelijk niét recycleerbaar.

  •   Koop geen flessen frisdrank meer

Flessen frisdrank zijn vandaag de dag niet echt noodzakelijk meer. Het is namelijk zo dat deze zorgen voor ontzettend veel plastic afval. Het is veel beter om over te schakelen op bijvoorbeeld limonade of op water. Mocht je de smaak van het koolzuur toch missen dan kan je altijd kiezen voor een product als Sodastream. Hiermee voeg je eenvoudig koolzuur toe aan drinken met limonade, zo kan je jouw eigen cola maken.

  •   Kook wat vaker zelf

Eet je vaak afhaal dan is het tijd om hier verandering in te brengen als je duurzamer wilt leven. Het is namelijk zo dat al dat afhaaleten zorgt voor ontzettend veel afval. Al dit plastic wordt vervolgens weggegooid, vaak wordt het niet eens goed hergebruikt. Door wat vaker thuis te koken zal je niet meer zoveel afval verzamelen als voorheen. Daar komt bij dat het natuurlijk erg leuk is om zelf te koken, koken is niet voor niets een van de grootste hobby’s van veel mensen.

 

 

Written by admin