in

Met deze oefeningen krijg jij de perfecte summer body!

(Last Updated On: August 28, 2022)

Met deze oefeningen krijg jij de perfecte summer body!

Als de zomer er weer aankomt willen we er allemaal goed uitzien in onze badpakken of bikini. Daarom staat hieronder het perfecte sportschema waardoor jij in no-time de ideale summer body kan kweken!

Dit schema combineert krachtoefeningen en conditietrainingen zodat je niet alleen aan je spieren werkt, maar ook aan je uithoudingsvermogen. Zo ben jij over een aantal weken helemaal in topvorm. 

Photo by Jonathan Borba on Unsplash

2x per week lekker intensief sporten

Als beginnende sporter wordt het aangeraden om zeker 2 keer per week te sporten. Begin daarom met één sessie conditietraining en één sessie krachttraining. Het wordt aangeraden om voor beiden ongeveer een uur in te plannen.

Ga niet te lang door, anders kunnen je spieren verzuren en komen er stresshormonen vrij die je voortgang kunnen belemmeren. Mocht je klaar zijn voor een echte uitdaging dat kun je het aantal trainingen verhogen naar 4 per week: 2 conditietrainingen en 2 krachtsessies.

Zorg wel dat je voldoende rust neemt tussendoor zodat je spieren zich weer kunnen opladen. 

 

Let erop dat je ook op je voeding moet letten als je graag wilt afvallen. Zorg dat je genoeg en gezond eet. Aangezien je meer gaat sporten moet je lichaam ook meer binnenkrijgen. Het eten moet daarbij wel voedzaam en gezond zijn.

Wil je je spiermassa graag vergroten? Dan is het belangrijk dat je genoeg eiwitten binnenkrijgt. Proteïne is cruciaal voor het vergroten van je spieren. 

Oefeningen voor in de fitnessclub

In principe kun je krachttraining thuis uitvoeren, maar het wordt aangeraden om je in te schrijven bij een fitness.

Bij een fitnessclub heb je toegang tot allerlei gewichten en toestellen waardoor jij alle spieren in je lichaam kan trainen. Zoek daarom een fitnessclub bij jou in de buurt, bijvoorbeeld fitness kortrijk, en kijk of het iets voor jou is. 

 

Om je bovenlichaam te trainen, kun je het beste gebruik maken van de lat pulldown machines. Dit fitnesstoestel heeft een bar die je met je armen naar beneden moet trekken.

Kies een passend gewicht uit en pak de bar met wijde greep vast met beide handen. Vervolgens duw je de bar naar je heupen. Let erop dat je je onderrug recht houdt en niet onderuit zakt. Met deze oefening train je je core en je triceps.

Graag je bilspieren trainen? Dan moet je op zoek gaan naar een glute kickback machine, squat toestellen of steppers. Met deze apparaten train je niet alleen je bilspieren, maar ook je bovenbenen, liezen en heupen. 

Oefeningen voor thuis

Er zijn natuurlijk ook een aantal oefeningen die je thuis kunt uitvoeren. Je hebt hier geen toestellen voor nodig, al wordt het wel aangeraden om de oefeningen te doen met kleine gewichtjes van 3 kilo.

Efficiëntee oefeningen zijn squats, burpees en ski jumps.

Bij ski jumps spring je met een been zijwaarts naar achteren. Zorg dat je knieën gebogen zijn en dat het gewicht in je voorste been rust.

Kom terug in een staande houding met je benen iets uit elkaar en spring dan met je andere been naar achter. Doe deze oefeningen 20 keer en wissel dan door naar de volgende oefening.