in

Green juices: wat is het en wat zijn de voordelen en nadelen?

(Last Updated On: October 7, 2021)

Wat is green juice?

Green juice is een zeer voedzaam sapje dat is opgebouwd uit verschillende ingrediënten die in de meeste gevallen een positieve weerslag op onze gezondheid hebben. Hierbij kun je denken aan groenten, fruit, kruiden, probiotica, superfoods en groene thee. Green juice wordt tot een poeder verwerkt waarbij gebruikers die kunnen oplossen en opdrinken.

wat-is-green-juice
wat-is-green-juice

Dit is een makkelijke en eenvoudige manier om goede voedingsstoffen, vitamines en mineralen binnen te krijgen. Een leuke bijkomstigheid is dat je de green juice poeder met alles kan bereiden. Zo kun je het met water oplossen om te drinken. Met (plantaardige) melk de poeder bewerken is ook een goed alternatief om een gezond drankje te maken, helemaal lactosevrij of vegan als jij dat wilt. Voor de mensen die wat creativiteit aan de dag willen leggen kan het makkelijk in een smoothie gedaan worden. Super gezond is zo een green juice!

Hoe herken je een goede green juice?

Het is enorm belangrijk om een goede green juice te herkennen. Een goede green juice herkennen is niet moeilijk: het eerste waar je op moet letten, is de verpakking. Op de verpakking is er exact aangegeven (of dat moet toch, althans) welke ingrediënten er gebruikt zijn om zo een green juice te maken. Let ook altijd goed op de ingrediënten van een green juice en kijk uit dat je zeker geen kat in de zak koopt.

Daarnaast moet de productie- en vervaldatum ook duidelijk aangegeven zijn. Als deze aspecten er al goed uit zien, is het ook nodig dat de inhoud van de green juice aan de eisen van de consument voldoet. Wanneer je de poeder van een green juice oplost, zou het een aangenaam aroma moeten geven.

Zo kun je ook merken dat er verse voedingsmiddelen zijn gebruikt bij het vervaardigen ervan. Poeders van een green juice kunnen verschillende kleuren hebben. Bij het oplossen van zo een poeder moet het exact dezelfde kleur weergeven als het poeder zelf. Indien dit niet het geval is, er vaak wat mis en kan het zijn dat er bijvoorbeeld extra kleurstoffen toegevoegd zijn aan het mengsel.

De smaak van een green juice moet ook overeen komen met de smaak die is aangegeven op de verpakking. In de meeste gevallen gaat het om een combinatie van vruchten en groenten.

Voordelen

Het gebruik van green juice brengt verschillende voordelen met zich mee. Het eerste voordeel heeft betrekking op onze gezondheid. Omdat green juice aan de hand van voedzame en gezonde ingrediënten is gemaakt, kan je ervan uitgaan dat je gezonde vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Daarom is het dus ook erg belangrijk om goed te letten op de ingrediënten van je poeder.

voordelen-green-juice
voordelen-green-juice

Een ander voordeel is dat je bij het bereiden van een green juice, niet lang bezig ben. Je bent dus binnen een korte mum van tijd klaar om je sapje of smoothie te drinken.

Verder is green juice een snelle en makkelijke manier om gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen. Als je iemand bent die vitaminepillen wil vermijden en niet graag veel groente en fruit eet, dan is een green juice sapje een perfect alternatief om enkele daarvan te vervangen (natuurlijk niet alles).

 

Nadelen

Naast de verschillende voordelen die een green juice met zich meebrengt, zijn er zoals bij alles in het leven, ook enkele nadelen. Zoals eerder aangegeven is het nuttigen van een green juice, een makkelijke manier om gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen die voorkomen in groenten en fruit. Groenten en fruit bevatten veel vezels. Deze vezels kun je echter niet tot je nemen als je het in de vorm van een green juice tot je neemt. Dit kan ervoor zorgen dat er een tekort aan vezels ontstaat. Combineer dus altijd met een gezond dieet met veel vezels en water.

Bij het samenstellen van het poeder van een green juice worden er soms smaak- en kleurstoffen toegevoegd om de smaak te veraangenamen. Dit betekent ook dat zo een green juice soms veel suiker bevat en voor een verhoogde bloedsuiker spiegel kan zorgen.

Indien er bij jou een kwestie is van gezondheidsproblemen, is het je aangeraden om de green juice met mate te nuttigen. Zoals altijd: kijk zeker goed naar alle ingrediënten die in je juice zitten en check zeker of je ook echt wel een gezond drankje aan het drinken bent. Vol met suiker, caffeine, kleurstoffen en smaakstoffen? Laat maar!

Wat zit er in een green juice? Ingrediënten

Over de ingrediënten is het een en ander al zo een beetje uiteengezet. Producenten van green juice maken veelal gebruik van groeten en fruit om hun green juice poeder te vervaardigen. Er zijn verschillende groenten- en vruchtensoorten die gecombineerd worden om een heerlijk sapje van te maken.

Je kan dus vaak wel aan de hand van jouw eigen voorkeuren kiezen uit de smaken die je het meest lekker vindt. Los van groente en fruit zijn er ook andere ingrediënten die gebruikt worden om zo een green juice poeder te kunnen produceren.

De andere ingrediënten hebben een ondersteunende werking naar de smaak van zo een green juice. Kleur- en smaakstoffen zorgen er voornamelijk voor dat je green juice een overheerlijke smaak krijgt. Verschillende supplementen zoals vitamine c komen ook voor in een green juice. Op de verpakking kun je in de meeste gevallen zien welke ingrediënten er allemaal zijn gebruikt.

Is het een superfood?

Om te weten of een green juice een superfood is, moeten we eerst antwoord geven op de vraag: wat is een superfood? Superfood is niets anders dan een samenstelling van etenswaren die je een hoog gehalte van bioactieve- en of voedingsstoffen bezorgt.

Vanuit dat oogpunt kan een green juice best wel gerekend worden tot een superfood. Beide hebben een positieve invloed op het lichaam die min of meer dezelfde werking hebben. Beide stellen je namelijk in staat om snel en gemakkelijk gezonde voedingsstoffen in je lichaam op te nemen. Superfoods zijn in de meeste gevallen ook makkelijk te bereiden en dat is ook het geval bij een green juice. Dus ja, een green juice valt onder een superfood!

Green juice bestellen

Een green juice kun je makkelijk en snel online bestellen. Dit kun je doen bij de meeste gerenommeerde drogisterijen. Een green juice is voor de mensen die het enorm druk hebben door de dag heen, maar toch iets voedzaam willen drinken.

De tijd om vruchten te gaan blenden in je blender of ze in de sapcentrifuge te gooien, heb je  vaak niet, dus komt een green juice goed van te pas. Ben jij ook een van die vrouwen, dan kun je vandaag nog je green juice bestellen bij een goed gesorteerde drogisterij.