in

Deze zonnebrillen gaan we dragen in 2022

(Last Updated On: February 11, 2022)

Voor 2022 wil je natuurlijk ook een leuke zonnebril hebben om in de zomer naar het strand of een terrasje (hopelijk zonder lockdown) te kunnen.

Je kunt dan natuurlijk altijd kiezen voor een  van de klassiekers zoals Ray-Ban. Met bijna 100 jaar ervaring zit je bij hun altijd wel goed. Als je liever een wat uitgesprokener ontwerp dat bij de tijd is draagt, is het misschien handig om te weten wat de trends voor het komende jaar precies zijn. We hebben voor zowel vrouwen als mannen een aantal trends voor je op een rijtje gezet.

Lees ook: zonnebrillen trends 2022

Lees ook waarom een zonneleesbril kopen?

Lees ook: welke zonnebril past bij mijn gezicht?

Zonnebrillen voor dames

Oversized brillen

Als je het komende jaar een fashion statement wilt maken, is een zonnebril die eigenlijk een maatje te groot is een goede keus. Niet alleen val je hiermee op, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Kies bijvoorbeeld voor een grote bril met een bijzondere vorm montuur of met een gek kleurtje. Grotere zonnebrillen zijn ook goed te combineren met een hoed of andere hoofdbedekking. Een extra voordeel van een oversized zonnebril is dat je ogen maximaal beschermd worden tegen UV straling.

Photo by Karsten Winegeart on Unsplash

Vierkante glazen

Square is populair. Met een vierkant montuur benadruk je de rondere vormen van je gezicht. Vierkante monturen zijn uitermate geschikt voor rechthoekige, ronde en ovale gezichten. Hierin komt je gezicht nog beter naar voren. Als je op zoek bent naar een nieuwe zonnebril, houd dan rekening met de vormen van je gezicht. Voor interessante vierkante ontwerpen kun je een Gucci zonnebril uitproberen.

Felle kleuren

Het kan niet gek genoeg. Met een fel gele, roze, paarse, blauwe of groene zonnebril zul je zeker in het oog springen. Felle kleuren zijn vooral in de zomer een groot succes, omdat je dan lekker aan het genieten bent op het strand of op vakantie. Deze vrolijkheid straal je dan uit in de accessoires die je bij je zomerse outfit draagt.

Zonnebrillen voor heren

Metalen monturen

Dit jaar neigt de trend naar metalen monturen. Metalen monturen zijn niet alleen duurzamer, maar hebben ook een tijdloze look en zullen je een stoerdere uitstraling geven. Ook is het een materiaal wat eigenlijk bij iedere leeftijdscategorie wel kan passen. Een merk dat veel metalen monturen aanbiedt is Ray-Ban.

Ronde glazen

Zoals we al zeiden, kun je als je een rond, hoekig of ovaal gezicht hebt, heel goed een bril met vierkante glazen dragen. De hoekige vorm legt dan mooi de nadruk op de lijn van je gezicht. De meeste mannen hebben namelijk een hoekiger en ‘vierkanter’ gezicht dan vrouwen. Een klassiek mannen gezicht heeft een geprononceerde kaaklijn en scherpe jukbeenderen. Met een ronde bril accentueer je deze gezichtskenmerken. Daarnaast krijg je er vaak ook een intelligente uitstraling van. Hoewel ronde brillen een tikje retro zijn, komen ze in 2022 weer helemaal terug.

Aviator zonnebrillen

In de intro van dit artikel noemden we al de goeie ouwe Ray Ban zonnebrillen. Als je er nog een hebt liggen uit de eighties, zal deze zeker van gaan komen in 2022. De Aviator glasses zijn namelijk terug van weggeweest. Het leuke aan de pilotenbril is dat je het goed kan combineren met veel kleurcombinaties en dat ze in veel verschillende kleuren te kopen zijn. Dus je kan deze bril eindeloos combineren met elke outfit.

 

Written by admin