in

Meer zelfvertrouwen voor een sterker zelfbeeld en betere beleving van seksualiteit

(Last Updated On: December 17, 2021)

Wel tien keer van kleren wisselen en geen enkele outfit die je staat? Zeg je vaak last minute je een date af omdat je je ongemakkelijk voelt of toch niet zoveel zin hebt als eerst gedacht? Denk je regelmatig “dat kan ik niet” of “daar ga ik niet naartoe”? Dan kan het weleens zijn dat je last het van een laag zelfbeeld of weinig zelfvertrouwen. Wij geven je 4 tips om sterker in je schoenen te staan en je zelfbeeld en seksualiteit een boost te geven. 

Photo by De’Andre Bush on Unsplash

Positieve mindset

Even door die zure appel bijten, even korte pijn. Vaak voel je je veel meer op je gemak dan je eerst had gedacht. Just do it, go with the flow dus. Heb je er op het moment zelf nog geen zin in? Dan moet je goed opletten wat je gedachten zijn. Een positieve mindset is in dergelijke situaties van belang. Probeer je gedachtegang en jezelf dus even vanop een afstandje waar te nemen. Betrap je jezelf tijdens een date op onzekere gedachten zoals ‘hij of zij vindt me vast niet leuk of vraag je je af of je niet te luid bent of te stil? Twijfel je nog steeds over je keuze van outfit of ga je om de zoveel tijd naar het toilet om te kijken of je haar nog wel goed zit? Wees je er dan bewust van dat je onzekere gedachten de bovenhand beginnen te krijgen. Spreek jezelf toe en overtuig jezelf ervan dat het een leuk avondje zal worden en dat je er wél goed uitziet.

Leer jezelf kennen

 

Een negatief of laag zelfbeeld heeft vaak ook effect op je intimiteitsbeleving. Ga op zoek naar wat je fijn vindt. Zie het als een ontdekkingstocht, deze keer niet naar buiten, maar naar binnen toe. Leer jezelf beter kennen. Dat kan door de tijd te nemen voor jezelf en bewuster om te gaan met je gedachten, maar ook door je lichaam beter te begrijpen zal je je comfortabeler voelen in je eigen lichaam. Want als jij zelf niet weet wat je fijn vindt en zelf niet positief tegenover je eigen lichaam staat, dan zal je dat ook niet uitstralen. Body positivity en de verheerlijking van jouw eigen lichaam, je eigenste omhulsel, is de basis voor een gezonde beleving van intimiteit. Maar, hoe begin je daar nu aan, aan van jezelf houden? Wel, ken je de satisfyer al? Met behulp van een sekstoy leer je precies ontdekken waar jij van houdt. Bovendien zal het je ook helpen ontspannen, waardoor je je beter in je vel voelt.

 

Ga af op je eigen gevoel

 

Voel je je helemaal genezen van je lage zelfbeeld, is geen berg te hoog en wil je straks met je partner (of iemand anders) ook bondage – het liefdesspel waar overgave en dominantie een grote rol spelen – proberen? Wie weet is het wel voor jou! Het klinkt wat in tegenstrijd met onze eerste tip, maar toch belangrijk om mee te geven: ga af op je eigen gevoel als je een stap verder wil gaan is. Soms is het verstandig om jezelf een kleine push te geven, maar duw jezelf niet meteen van een klif als je daar niet klaar voor bent. De brokken zullen moeilijk zijn om te lijmen. Ben je nog niet klaar voor wilde SM-spelletjes, dan is dat helemaal ok. Luister naar je lichaam, dat is wat je vooral moet onthouden.

 

Written by admin