in

Welke yogakleding past bij jou?

(Last Updated On: April 8, 2020)

Welke soorten yoga-outfits bestaan er? En moet je voor iedere soort yoga eigenlijk een andere outfit dragen? Ik koos toen ik nog yoga deed, vaak voor dezelfde outfit: een sportbh, een los shirt en een strakke yogalegging en sneakersokjes. Wat jij het liefste aandoet, hangt natuurlijk ook erg af van het soort yoga dat je beoefent: ik kan me best voorstellen dat je liever wat frisser gekleed bent tijdens een sessie hot yoga!

Ik moet wel zeggen, ik ben nu al enkele jaren geen yogalessen meer aan het volgen, en ik mis het best wel (lees hier wat mijn yoga-outfit was toen)… Misschien moet ik toch maar eens gaan zoeken of er hier in de buurt yoga-lessen gegeven worden (en of ik nog überhaupt in mijn yoga-outfits van enkele jaren geleden pas, hahaha) of eens bekijken of die Yoga With Adrienne (hopelijk schrijf ik dat goed) echt iets handigs is voor thuis. Want: mijn yogamatje heb ik nog, al de rest ook nog (disclaimer: als het allemaal nog past, he ;)). Maar goed, stel dat ik opnieuw wat yogakleding zou moeten aanschaffen, dan ga ik eens nadenken over wàt dat exact. Ik zou opnieuw een goede sportbh moeten hebben, een fijne yoga-top en vooral lekker zittende yoga leggings.  Kijk gewoon ook naar wat jij het liefste draagt: ik droeg altijd een langer shirt over mijn yoga-legging omdat ik me anders ietsje te exposed voelde.

Yoga tops

Qua yoga tops is er veel keuze: je kan kiezen tussen strakke yogatops zonder mouwen, een lekker losvallende tuniek,… het hangt er maar net vanaf hoe intensief je bezig bent en wat je zelf het liefste aantrekt.

Yoga broeken en leggings

Ikzelf draag het liefste een yoga legging, maar je kan ook iets lossere yoga broeken dragen of harembroeken. Persoonlijk was ik nooit zo’n fan van de harembroeken omdat die door mijn lengte écht tot onder mijn knieën kwamen, maar ik kan me zeker voorstellen dat je – als je wat langer bent – zo’n harembroek heel erg fijn kan vinden als je yoga doet.

Yogakleding voor zwangere yogini’s

Moet je altijd nieuwe yogakleding kopen als je zwanger bent? Nee hoor! De broeken die je hierboven ziet staan, hebben een extra brede heupband: daardoor kan je de broek high waisted dragen als je dat graag wilt, je nieren wat beter bedekken of als je zwanger bent, rekt de band goed mee. Top!

Meestal weet je na een eerste sessie wel of je de juiste kleding hebt aangetrokken voor je yogasessie: probeer er wel voor te zorgen dat je yogakleding echt zo comfortabel mogelijk zit, anders ga je je te veel lopen focussen op de slechtzittende kleding en is het behoorlijk moeilijk om ontspannen te worden.

En nu ben ik natuurlijk heel erg benieuwd geworden: wat draag jij het allerliefste als je een yogales gaat volgen? En wat dragen de rest van de yogini’s tijdens de yogaklas?

Yoga outfit inspiratie:

Shop hier

Shop hier

shop hier

Written by admin