in

Maak je woonkamer weer hip en trendy

(Last Updated On: May 29, 2024)

Maak je woonkamer weer hip en trendy

Kriebelt het om je woonkamer een makeover te geven, dan is de lente het perfecte moment om daarmee te beginnen. We zetten de nieuwste trends voor jou op een rijtje.

Nieuwe bank 

Raak je stilaan uitgekeken op je bankstel? Ga dan voor een totaal nieuwe look en kies zetels die én gemakkelijk zitten én bovendien modern ogen. Je kan vandaag zoveel combinaties maken qua bekleding en vormen, dat het perfect lukt om jouw eigen, unieke bankstel samen te stellen dat helemaal aan je wensen voldoet.

Schaf bij je nieuwe zetels ook meteen een leuke witte salontafel aan om wat contrast te brengen in de make-over van je woonkamer. Ben je niet zo’n fan van een klassieke salontafel, kies dan voor verschillende modulaire elementen die je kunt combineren.

Photo by Minh Pham on Unsplash

Handig wanneer je veel volk over de vloer krijgt en je ze apart kan gebruiken als bijzettafeltje. Wil je het liever cosy? Schuif de elementen dan bij elkaar en ze vormen opnieuw een mooi geheel. 

Natuursteen

Beschik je over een grote ruimte maar wil je het graag wat gezelliger maken? Denk dan aan een mooie boekenkast in natuurlijk hout of een bureau in marmerlook als roomdivider in de ruimte. Zo kun je jouw woonkamer opsplitsen in verschillende plekjes zoals een leeshoek, speelhoek voor de kinderen of een werkruimte. Dat laatste krijgt trouwens meer en meer plaats in een modern interieur, aangezien thuiswerk helemaal is ingeburgerd. Durf het dus zeker aan om je ruimte praktischer in te delen zodat je comfortabel kunt werken en daarnaast volop kunt ontspannen in dezelfde ruimte.

Vormen

Besteed bij de inrichting van je woning ook voldoende aandacht aan de vormen van je meubels. Heb je vandaag bijvoorbeeld een rechthoekige tafel waar je vaak tegenaan loopt, kies dan voor een andere vorm. Dit is ook zo voor een vierkante of rechthoekige salontafel waar je al eens makkelijker tegenaan loopt. Door te kiezen voor een ronde salontafel geef je een ander elan aan je woonkamer. Bovendien kies je zo voor een meer organische vorm die jouw interieur een moderne look geeft. 

Naast de praktische voordelen, staat een ronde eettafel garant voor sfeervolle tafelgesprekken. Het laat je toe om met iedereen rond de tafel rechtstreeks contact te maken en dat is mooi meegenomen wanneer je heel wat gasten uitnodigt. 

Hou steeds het totaalplaatje voor ogen dat je wilt bereiken. Maak de juiste keuzes die passen binnen de restyling van jouw interieur en voor je het weet is je woonkamer – en bij uitbreiding je woning – weer helemaal hip en trendy!

Written by admin