in

Voorgevormde bh’s kopen? Lees eerst onze koopgids!

(Last Updated On: March 27, 2021)

Ben jij op zoek naar een nieuwe bh en overweeg je om een nieuwe voorgevormde bh te kopen? Top idee! Wij hebben voor jou een handige koopgids gemaakt zodat jij jouw ideale bh kan vinden. Of je een kleine of grote cup hebt, een kleine of grote omvangsmaat hebt, een bh met of zonder beugels of een T-shirt bh zoekt, wij laten zien welke bh ideaal voor jou is.

voorgevormde-bhs
voorgevormde-bhs

 

Soorten bh’s

Laten we beginnen bij het begin: welke soorten bh’s bestaan er zo allemaal? En zijn er eigenlijk nog verschillende subcategorieën die onder voorgevormde bh’s vallen?

Ja, die zijn er zeker: onder de voorgevormde bh’s vallen namelijk veel stijlen bh’s zoals de minimizer bh (om je grotere cup wat kleiner te laten lijken), de maximizer bh (om een kleinere cup net wat groter te laten lijken), de push-up bh, balconnet bh, bh zonder beugels, gevoerde bralette, een strapless bh (daarvan kan je de bandjes heel gemakkelijk verwijderen om te dragen onder een strapless top of jurk), een plunge bh (dat is een bh met een diepe décolleté), t-shirt bh…

 • minimizer bh
 • maximizer bh
 • push-up bh
 • balconnet bh
 • bh zonder beugels
 • gevoerde bralette
 • strapless bh
 • plunge bh
 • t-shirt bh

Een voorgevormde bh is een bh met een vulling. Veel vrouwen vinden dit erg fijn om te dragen, zeker als ze wat gevoeligere tepels hebben. Daarnaast zorgt een voorgevormde bh vaak voor een mooie vorm van je borsten in een shirtje of trui.

Voorgevormde bh’s zonder beugels

Bestaan er ook voorgevormde bh’s zonder beugels? Ja, zeker! De laatste jaren worden die zelfs veel populairder. Veel vrouwen dragen veel liever een bh zonder beugel.

Daarom zien we de laatste jaren bijvoorbeeld dat de bralettes een erg grote opkomst aan het maken zijn (dat zijn stoffen bh’s zonder voering). Naast bralettes worden er ook steeds meer voorgevormde bh’s gemaakt zonder beugels: zo krijg je toch het comfort van een voorgevormde bh, maar zit je niet meer met beugels.

Ideaal als je zelf geen fan bent van de standaard beugelbh, maar toch meer ondersteuning wilt dan bij een bralette.

Voorgevormde bh’s voor grote maten

Grote merken zoals Marie Jo, PrimaDonna, Aubade en Marlies dekkers hebben allemaal voorgevormde BH’s in hun assortiment die perfect geschikt zijn voor grotere cupmaten.

Heb jij een grotere cup? Dan raden we jou wel aan om een voorgevormde bh met beugel te dragen: je kan die steun zeker wel gebruiken. Daarom zouden we je afraden om een bralette te dragen of een voorgevormde bh zonder beugels: omdat je dan minder steun krijgt, kan je sneller last krijgen van rugpijn, schouderpijn en zelfs hoofdpijn.

De ideale t-shirt bh?

voorgevormde-bh-kopen
voorgevormde-bh-kopen

De voorgevormde bh wordt vaak gezien als de ideale t-shirt bh. Een t-shirt bh is een bh die je onzichtbaar onder een shirtje, blouse of trui kan dragen. Je ziet dan de contour van je bh niet of amper, ook de stof van je bh zie je dan niet.

Voorgevormde bh: voor alle vormen en soorten borsten

Voorgevormde bh’s zijn echt de basis van jouw garderobe: wist je dat iéder type borst een voorgevormde bh aankan en dit nog leuk staat ook?

Of je nu wat minder symmetrische borsten hebt (geen enkele vrouw heeft trouwens natuurlijk perfect symmetrische borsten, een van de beide is altijd een beetje groter dan de andere), een je borsten wat breder uiteen staan, als je borsten wat meer hangen of als je kleine borsten hebt: een voorgevormde bh is eigenlijk altijd wel een goede optie.

Je voorgevormde bh wassen

Enkele tips om je voorgevormde bh te wassen: je wilt namelijk toch dat je zo lang mogelijk kan genieten van je favoriete bh?

De beste tips die ik je kan geven: was je bh na iedere paar dagen voorzichtig met de hand. Ik weet het, ik weet het… je zou ze ook in de wasmachine kunnen stoppen, maar daar ben ik persoonlijk écht geen fan van. Ik heb al te vaak een voorgevormde bh moeten weggooien omdat de voering helemaal samengeklit was!

Hoe was je lingerie dan het beste met de hand? Maak een sopje van lauw water (dit mag niet warmer zijn dan 30 graden). Week de lingerie (maar zeker niet te lang) in het sopje. Wring je setje ook zeker niet uit: dat is namelijk ontzettend slecht voor de vezels.

Omdat de lingerie gemaakt is van stretchende stoffen, mag je je bh nooit hangend laten drogen (net zoals bij een trui of shirtje met stretch erin) en moet het liggend drogen.

Stop je lingerie nooit in de droger!

Wil je een bh het liefst van al wassen in de wasmachine? Gebruik dan het kortste programma van je wasmachine en kies voor een fijnwasmiddel. Laat je lingerie niet zwieren en stop je bh in een speciaal lingeriewaszakje.

Samengevat:

 • stop je lingerie nooit in de droger
 • laat je bh nooit hangend drogen
 • was je bh liever niet in de wasmachine
 • toch in de wasmachine wassen? Kies voor een kort programma en een fijnwasmiddel, samen met een lingeriewaszakje
 • laat je bh nooit zwieren in de wasmachine
 • laat je bh niet te lang weken

Welke maat bh moet je kiezen?

Hoe weet je welke maat bh echt jouw ideale maat is? Daar hebben we al een apart artikel over geschreven, maar ik leg het je graag kort nog eventjes uit. Je hebt hier een meetlint voor nodig.

Begin eerst met een bh aan te trekken die fijn zit, zonder vulling (dus geen voorgevormde bh). Meet je bovenwijdte zorgvuldig: het breedste gedeelte van je borsten. Meet je onderwijdte: dat is het gedeelte vlak onder je borsten. Meet dit heel zorgvuldig en zorg ervoor dat je je meetlint recht houdt. (Een veel geziene fout is dat vrouwen het meetlint bij hun rug onbewust wat omhoogtrekken, let hier dus goed op en gebruik een spiegel als je jezelf aan het opmeten bent).

Laat het lint ook hier goed horizontaal lopen over je borsten en schrijf op wat de afmeting is.

Nu heb je alle gegevens om voor jou de ideale bh te kunnen vinden. Nog een kleine tip: let erop welke soorten bh’s jij het allerliefste draagt. Heb je het liefste dat je cup zoveel mogelijk bedekt is met stof of ben je eerder fan van een mooie balconnet bh of een bh met een grote plunge?

We wensen je alvast heel veel succes met het uitzoeken van je nieuwe – hopelijk favoriete – voorgevormde bh!

Written by admin