in

De beste plaats voor een vloerlamp + inspiratie

(Last Updated On: September 4, 2020)

De beste plaats voor een vloerlamp + inspiratie Het harde licht van een luster of enkele spotjes kan de rust en vree in de slaapkamer of woonkamer helemaal verstoren. Heel wat mensen kiezen er dan ook voor om een vloerlamp te plaatsen. Een vloerlamp is niet enkel erg mooi, het licht dat vanuit een vloerlamp straalt geeft ook een rustigere, huiselijke sfeer in de woonkamer of slaapkamer. Maar waar zet je nou best een vloerlamp?

Vloerlampen in de woonkamer

Een eerste plek waar je best een vloerlamp plaatst is in de woonkamer. In de woonkamer draait alles rond gezelligheid, rond samenzijn en ontspanning. Je kan dus best niet constant met het harde licht van de plafond spots of de luster aan zitten.

Kies voor een vloerlamp in de hoek naast de televisie om een bijkomend lichtpunt te hebben wanneer je TV kijkt. Dit is niet enkel beter voor de ogen, het helpt je ook drukhoofdpijn te voorkomen die je krijgt wanneer je te lang naar de TV staart.

Indien je een chaise longue in de woonkamer hebt staan kan je gebruik maken van een vintage vloerlamp in industriële stijl die over je chaise longue plooit als leeslamp. Op die manier kan je ook in de avond van een goed boek genieten.

Heb je veel plaats in je woonkamer? Kies dan zeker voor een grote overhangende vloerlamp. Deze kan heel wat stijl aan je woonkamer toevoegen en dient vaak als een Eye catcher in een minimalistisch design.

foto: Francesca Tosolini on Unsplash

Vloerlampen in de slaapkamer

Ook in de slaapkamer is het een leuk idee om een overhangende vloerlamp te gebruiken. Deze kan dan vanuit de hoek over het bed hangen, of eventueel over een oude fauteuil.

Indien je graag leest kan je ook hier gebruik maken van een leuke plooilamp om je meer en beter licht te geven tijdens het lezen.

Wanneer je een staande lamp of vloerlamp wil gebruiken in de slaapkamer is het van belang dat je de correcte en juiste gloeilamp gebruikt. Kies bij voorbaat voor een lamp die geel schijnt in plaats van wit of blauw. Het witte of gele licht kan er namelijk voor zorgen dat je moeilijker in slaap raakt en dus minder uitgerust bent in de morgen.

Vloerlampen in je bureau

Wanneer je vaak in je bureau werkt is het best om ook hier een mooie staande lamp te plaatsen. Het constant aanhebben van de lichten kan er namelijk voor zorgen dat je werkruimte kil aanvoelt waardoor je minder tijd in je bureau zal doorbrengen en uiteindelijk minder werk zal verrichten.

Gebruik lampen met een kleur tussen wit en geel in. Te geel zal je in slaap doen vallen terwijl te wit ervoor zal zorgen dat je constant gespannen bent.

Indien je op zoek bent naar een goede plek om je staande lamp of vloerlamp neer te plaatsen, dan is dit links of rechts van je bureau. Ben je linkshandig? Dan plaats je de lamp rechts. Ben je rechtshandig? Dan plaats je de lamp best links. Ook hier kan je kiezen voor een mooie overhangende lamp of leeslamp.

Indien je een kleine zithoek hebt in je bureau kan je hier opteren voor een mooie rechte lamp met lampenkap.

Vloerlampen in de kinderkamer

Het is altijd een goed idee om een vloerlamp in de kinderkamer te plaatsen. Niet enkel helpt het flauwe of gele licht van een goede vloerlamp om je kinderen te kalmeren, ze raken ook sneller en beter in slaap.

Vloerlampen in de kinderkamer zet je best in de tegenovergestelde hoek van het bed. Op die manier is er genoeg licht in de kamer zonder dat het je kindje stoort indien je kind in slaap valt voordat je het licht uitdoet.

Daarnaast kan je er ook voor opteren om een mooie vloerlamp als leeslamp te gebruiken naast de zetel of stoel waaruit je voorleest.

 

Vloerlampen inspiratie: