in

Hoe maak je een visgraatvlecht bij jezelf? + snelle tutorials

(Last Updated On: January 2, 2020)

Hoe maak je een visgraatvlecht bij jezelf? Wil je graag leren hoe je een visgraatvlecht moet maken? Wij geven je met alle plezier alle tips om een visgraatvlecht te kunnen vlechten: bij jezelf of bij iemand anders. Het is nog steeds een van de mooiste vlechten die je kan maken. Het ziet er best ingewikkeld uit, zo’n visgraatvlecht, maar ik ga je iets verklappen: dat is het helemaal niet! Enkele keren oefenen en je hebt deze vlecht in de vingers! Weet je wat deze vlecht zo speciaal maakt? Je maakt deze vlecht met 4 strengen in de plaats van met 3.

Ik heb mezelf enkele jaren geleden ook aangeleerd om mijn eigen haren te kunnen vlechten, en dan voornamelijk om een mooie visgraatvlecht te maken. Toen kwamen die inééns weer in het modebeeld en dan voornamelijk dankzij Lauren Conrad die regelmatig een rommelige visgraatvlecht droeg. Of de befaamde vlecht van Blake Lively! Ik zag die prachtige vlechtkapsels en wilde ze natuurlijk ook heel erg graag leren. Dus, leer ik jullie op mijn beurt weer met heel veel hoe je deze vlechten kan maken!

Hoe maak je een visgraatvlecht bij jezelf?

Hoe begin je aan zo’n visgraatvlecht? Verdeel eerst je haren in 4 verschillende strengen. Het vervolg hangt af van hoe je de vlechten graag wilt maken:

Wil je een grove visgraatvlecht of een hele fijne visgraatvlecht bij jezelf maken? Dat moet je eerst beslissen. Wil je graag een Franse visgraatvlecht maken? Dan begin je ook anders aan het invlechten dan wanneer je een gewone vlecht wilt maken. Dankzij deze prachtige vlecht kan je mooie kapsels maken (een van de haartrends 2020 zijn kapsels met vlechten) en heel veel variëren met je haarstijlen die je draagt.

Stap 1: prep je haren

Hoe begin je je haren te preppen?  Ik breng zelf altijd eerst een beetje mousse in mijn haren aan, of ik spray wat zoutspray of een goede droogshampoo in mijn haren. Ik heb zelf niet zo heel erg veel volume in mijn haren, dus zorg ik ervoor dat ik op die manier een beetje meer ‘oomph’ in mijn haren krijg. Is je haar al wat wilder en heb je meer volume in je lokken gekregen? Perfect, dan kunnen we door naar de volgende stap!

Stap 2: verdeel je haren in 4 strengen

Je hebt volume in je haren gekregen, dan is het tijd om je lokken te gaan verdelen in 4 strengen. Als je een heel gladde vlecht wilt krijgen, is dit het moment om een klein beetje haarserum of haarolie (mijn favorieten vind je hier) te gaan aanbrengen. Verdeel je haren in 4 gelijke strengen.

Stap 3: kies je vlecht

Nu hoef je alleen nog maar je soort visgraatvlecht te kiezen en eraan te beginnen.

Stap 4: de finishing touch

Zo, je vlecht is helemaal klaar! Nu kan je je vlecht nog afwerken met wat haarspray, serum en misschien een leuke speld of een bloemetje!

Soorten visgraatvlechten

Er bestaan veel verschillende soorten visgraatvlechten.

Tutorials: een visgraatvlecht maken

Deze tutorial leert je een standaard visgraatvlecht maken.

Deze tutorial leert je om een visgraatvlecht in te vlechten:

Deze tutorial leert je een super dikke visgraatvlecht maken:

En deze tutorial leert je hoe je kleinere visgraatvlechten in je kapsel kan combineren:

Enkele kapselvoorbeelden:

Deze prachtige vlechtkapsels zijn vaak ingevlochten Franse vlechtkapsels:

(bron)(bron)(bron)

 

Half opgestoken kapsels met visgraatvlechten

(bron)(bron)(bron)

 

Opsteekkapsels met een visgraatvlecht

(bron)(bron)(bron)