Entertainment

Viraltag: plan al je social media posts makkelijk in (Pinterest, Facebook, Instagram,…)

July 13, 2019

Laatste update

Als een van de weinige e-marketeers in de Benelux heb ik altijd de waarde van Pinterest hoog ingeschat. Ook al hebben ze de laatste jaren tig keer hun algoritme veranderd, ik bleef fan van het pinnen. Een van mijn favoriete tools daarvoor is Viraltag: daardoor kan je zelfs enkele maanden aan pins in je account opzetten, en hoef je erna er niet meer naar om te kijken. Hoe ideaal is dat? Behalve Pinterest kan je deze tool ook nog gebruiken voor verschillende andere social media. Denk maar aan Twitter, Facebook pagina’s, Instagram,… Ik probeerde het uit!

Hoe werkt Viraltag?

Als je zin hebt om Viraltag eens te gebruiken, kan je een gratis trial uittesten van 2 weken. Ik zou je aanraden om zoveel mogelijk slots te maken zodat je die 2 weken echt ten volle kan benutten voor je beslist om al dan niet te gaan voor een betaalde account. Maar… first things first: hoe werkt Viraltag?

Eerst en vooral maak je een account aan, en daar koppel je dan de accounts die je graag wil uittesten. Bijvoorbeeld je Pinterest-account en je Instagram-account. Zorg ervoor dat je in je browser ingelogd bent in de accounts die je wilt koppelen, dan gaat alles een stuk sneller om gekoppeld te krijgen.

Stel je account in

Goed, je hebt je account aangemaakt. Nu moet je eerst even alle social media accounts eraan koppelen (voor zover je gekozen abonnement dat toelaat, natuurlijk). Zodra dat gebeurd is, kan je door naar de volgende stap.

Next: gebruik de Chrome-extensie

Op zich ben ik geen grote fan van veel Chrome-extensies omdat ze niet altijd heel goed gecodeerd zijn en niet altijd onderhouden worden. Deze extensie gebruik ik al langer en vroeger ook nog voor andere websites. Ik kan je dus zelf garanderen dat deze wél goed werkt. Het is ook gewoon super gemakkelijk om allerlei images in te plannen vanop een pagina.

Hoe werkt de Viraltag chrome extensie?

Als je op een webpagina bent en de foto’s erop graag wilt pinnen (kan ook met je eigen pagina natuurlijk, als je een eigen blog of website hebt), klik je rechtsboven op de Viraltag-chrome extensie. Vervolgens krijg je een overzicht van alle images die op de pagina staan, en kan je kiezen welke je graag wilt gaan inplannen in je Pinterest-feed. Let wel op: als de pagina gebruik maakt van lazy loading (de afbeeldingen worden dan alleen maar ingeladen in de pagina als je aan het scrollen bent), moet je eerst eventjes het artikel doorscrollen naar beneden zodat alle foto’s ingeladen zijn. Het scherm dat je dan krijgt, ziet er zo uit:

Heb je gekozen welke foto’s je graag wilt gaan pinnen? Mooi! Klik dan op… en dan ga je naar het volgend scherm:

Hier kan je gaan kiezen in welke gekoppelde accounts je wilt gaan pinnen, in welke boards je dat wilt doen en of je de beschrijving etc nog graag wilt veranderen. Ook kan je hier kiezen of je evergreen content wilt maken van deze images: dan pint/instagramt/… Viraltag automatisch als er x-aantal dagen niets op je account is verschenen.

Ik wil nog meer pinnen op mijn Pinterest account!

Top! Als je gaat kijken bij je schema, zie je dat je nog veel tijdsslots kan invoegen. Probeer wel om ze wat uit elkaar te houden qua tijdstippen, als je ineens 30 pins op hetzelfde moment laat pinnen, zou je wel eens een shadow ban kunnen krijgen of kan je account gewoon beëindigd worden.

Ook heeft Viraltag een fijne optie waarbij ze jou aanraden op welke tijdstippen je in jouw account het beste kan pinnen, afhankelijk wanneer je doelpubliek online is.

Ik wil mijn ingeplande pins graag wat switchen

Dat kan! Sinds kort is er een weekly shuffle-optie in Viraltag, waardoor je de inhoud van verschillende boards kan wisselen. Zo heb je niet 2 dagen lang alleen maar pins over dessertjes, maar kan je het variëren met de pins die op andere dagen van de week staan.

Ziezo… en nu is het achterover zitten en je cijfers stilletjesaan omhoog zien gaan 🙂 Ik vind het zelf echt een toptool en ga het ook zeker nog jaren blijven gebruiken!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply