in

Hoe kan je als vijftigplusser de liefde terug vinden?

(Last Updated On: May 31, 2020)

Ha, de liefde. Voor de een is het tweede natuur en voor de ander een uitdaging. Wat het ook is, in dit artikel gaan wij je laten zien dat leeftijd geen drempel hoeft te zijn. De liefde komt neer op het begrijpen en toepassen van een aantal principes. Dat kan alleen als je snapt dat wanneer je aan de zijlijn staat, je niet er komt, en daarom ben je weer bereid om een risico te nemen. Wees niet bang en doe het gewoon! Misschien is 50+ dating wel iets voor jou? 

Wat wil je echt?

Voordat je je überhaupt op liefdespad gaat bewegen, is het belangrijk dat je weet wat je echt in het leven wilt. Zoals met veel dingen in het leven, mislukken de dingen wanneer je niet precies weet wat je wilt. Wanneer je goed weet wat je wilt in het leven, dan verander je niet alleen je liefdesleven maar je gehele leven. 

Je moet eerst weten waar je naartoe gaat in het leven, voordat je de dingen kan aantrekken die je echt wilt. In de liefde werkt het namelijk ook precies zo: beschrijf hoe je ideale liefde eruit ziet en hoe jullie de tijd met elkaar zullen spenderen? Denk ook na over de ambiance en omgeving van je date, probeer het te visualiseren. De kans is dan ook groot dat je ook echt waar gaat maken. 

Tevens is het ook belangrijk om te leren en te reflecteren op voorgaande relaties, dit om te voorkomen dat je nieuwe relatie weer in het honderd loopt. Geef dingen soms toe, wees eerlijk naar jezelf en temper je ego. Je kan altijd  een ander beeld naar je omgeving uitstralen, maar je kan nooit zichzelf voor de gek houden. 

Vergroot je netwerk

Nu je inmiddels weet met wat voor persoon je je leven wilt delen voor de komende tijd, is het voor nu belangrijk dat je ook actief op zoek gaat naar de ware. Schrijf je in op datingssites en kijk op alumninetwerken, wellicht dat je dit keer wel slaagt om de liefde te delen met die ene oud-klasgenoot van jou. 

In de afgelopen decennia zijn we allemaal ouder en wijzer geworden, dus de puberale sfeer is er al lang van af. Hoe meer mensen je kent, hoe groter de kans wordt op het vinden van een interessante liefde. Zelfs al zou het niet lukken met het vinden van de ware, dan kan jij jezelf toch rijk rekenen met een paar goede vrienden voor het leven. De kunst is om zaken positief om te vormen, het is nooit te laat en falen in de liefde bestaat niet. Het ligt puur aan het feit hoe jij het voor jezelf presenteert.

Wees jezelf

Jullie hebben allebei wellicht een verleden, maak je dus geen zorgen om wat de wederpartij van je gaat denken. Je kunt beter tijdens de date jezelf blijven, dan er pas later in de relatie erachter komen dat jullie eigenlijk niet bij elkaar passen. Niets is zo vervelend en zonde dan om weer een teleurstelling te moeten meemaken, terwijl je het dit keer had kunnen voorkomen. 

Geef ook toe dat je de date misschien wat spannend vindt, je liefdeskandidaat zal dit alleen maar waarderen. Hiermee toon je openheid en dit is een van de sleutels om heel snel iemands vertrouwen te winnen. Wees ook niet bang om af en toe stiltes te laten vallen, dit is niet erg en hoort ook bij de dynamiek van de liefdessfeer.

Oordeel niet te snel en laat het verleden rusten

Het is helemaal niet fijn wanneer er om de zoveel tijd een vergelijking wordt getrokken met hoe de ex het wel zou gedaan hebben. Hoe die zou denken en doen. 

Wanneer je ervoor kiest om met een nieuwe partner door het leven te gaan, dan gaat daar meteen ook een nieuwe persoonlijkheid mee gepaard. Het is dus belangrijk om weer van nul te beginnen. Denk dus niet te snel dat hij/zij niet je “type” is, maar leer je toekomstige partner goed kennen. Een ruwe diamant moet je niet meteen afschrijven, voordat je er alles aan gedaan hebt om diezelfde diamant op te poetsen. 

liefde-vijftig-daten-ouder
liefde-vijftig-daten-ouder

Wie weet heb je eindelijk een authentieke en lieve partner aan de haak geslagen! Last but not least, geniet van het moment. Het leven vliegt voorbij, daarom is het ook zo belangrijk om elke dag te plukken. Alleen dan kan je er met een goed gevoel op terugkijken.

 

 

Written by admin