in

Prachtige kerstkapsels voor lang haar: (foolproof kapsels)

(Last Updated On: July 11, 2019)

Kerstkapsels! Kerstmis komt alweer bijna om de hoek piepen: tijd om naar goede gewoonte de allerleukste kerstkapsels eens op een rijtje te zetten (hier kan je alvast enkele kerstkapsels van de vorige jaren zien die ik hier op Glamourista verzamelde). Of je nu gaat voor korte kapsels of liever voor langer haar, met deze kapsels kan je alle kanten uit en genieten van alle kerstfeestjes zonder dat je je zorgen moet maken over je haar! Als dat niet makkelijk is ūüôā Het allerbeste kan je kiezen voor een opsteekkapsel: de meeste opsteekkapsels blijven de hele dag en avond goed zitten (zeker met de hulp van je beste vriend tijdens de feestdagen: haarlak)

Kerstkapsels voor lang haar:

kerstkapsels-3

Een half opgestoken kapsel staat heel classy en is eigenlijk best makkelijk om te maken! Goed vastzetten met speldjes en wat haarlak erover en hoppa, jij bent feestproof! Bekijk hier nog meer opsteekkapsels.  (Sofia Zhuravetc ia shutterstock)

kerstkapsels-2

Een chignon ziet er heel ingewikkeld uit, maar is het eigenlijk hélemaal niet! Gewoon op voorhand een beetje oefenen en alles komt goed.  (Tip: hier staan trouwens ook heel erg veel goede filmpjes van op Youtube!) Probeer vast te zetten met speldjes die dezelfde kleur als jouw haarkleur zijn.  

Nog een kapsel dat eventjes wat oefening vraagt: een visgraatvlecht. Hier schreef ik al over hoe je een visgraatvlecht kan maken (mij lukt het nu helaas niet meer omdat mijn haar te kort is: het nadeel van een lange bob!), maar ik vind het nog steeds prachtig. Als je graag nog een extra feestelijke touch wilt toevoegen, steek dan enkele prachtige haarjuwelen in je kapsel! Ook een warrig opsteekkapsel is lekker snel (je hoeft alleen maar je haren te krullen met een krultang of met een curling wand) en daarna met speldjes aan de slag te gaan. Vergeet je glansspray en haarlak niet!  ( Everett collection via shutterstock)

kerstkapsels

  Glamoureuze krullen mogen natuurlijk ook niet ontbreken deze kerstperiode! Tijdens de feestdagen worden er trouwens enorm veel krulkapsels gemaakt, dus het is handig als je op voorhand eventjes oefent zodat je snel klaar bent voor alle feestjes! Als je je trouwens je haren krult op mijn manier, kan je makkelijk je krullen enkele dagen houden. Je kan ook snel een opsteekkapsel maken als je je haar gekruld hebt: (Dmitry Tsvetkov via shutterstock).

Je haren makkelijk krullen: krullen die blijven zitten!

Tof, maar wat is dan mijn manier van je haren krullen? Ik ben zelf op dit vlak liever wat lui dan moe eerlijk gezegd, dus hoe sneller mijn haar ok is, hoe happier ikzelf ben.

  1. Prepareer je haren met een hittespray voor je haren
  2. Kam je haren goed door
  3. Laat de krultang of steiltang goed warm worden
  4. Krul je haren in kleinere strengen, zodat ze iets strakker zijn
  5. Haal de krultang voorzichtig uit je haar en laat je krullen in je hand glijden
  6. Breng royaal haarlak aan
  7. Laat de krullen vollédig koud worden voor je eraan begint te stylen
  8. Style je krullen zoals je wilt!
  9. Werk af met nog een beetje goede haarspray

Kerstkapsels met krullen

(bron) Prachtig lang kapsel met ongelofelijk mooie krullen erin!

kerstkapsels

(bron)

Ook als je halflang haar hebt, kan je een leuke slag erin maken (of gaan voor volledige krullen).

Kerstkapsels voor kort haar

Maar hoe zit het dan met de kerstkapsels voor kort haar? Daar hebben we ook enkele leuke kapselvoorbeelden voor gevonden!  Zo kan een kort krulkapsel er ook énorm classy en stylish uitzien, kijk maar mee naar onderstaand voorbeeld: (bron)

Kort haar of lang haar : gebruik leuke speldjes in je haar!

De laatste jaren zijn de speldjes in je haar weer hip geworden. Ze kregen een flinke upgrade en nu steken we met plezier grote spelden in ons haar met flink wat parels erop of wat andere bling. Zelfs woorden in je haar, helemaal a-ok. Dit is dus ook een kapsel dat je heel snel kan maken en dat snel heel feestelijk aangekleed kan worden, afhankelijk van het soort speldjes dat je gebruikt. (ontdek hier mijn favoriete haarspelden om dit soort looks mee te maken)

(bronbron)