in

Verlichting in de slaapkamer

(Last Updated On: May 9, 2021)

Een van de allereerste kamers die bij onze verbouwing helemaal klaar was, was de slaapkamer. Logisch ook, mijn vriend woonde hier al toen we nog aan het verbouwen waren. Zelf ben ik van mening dat een slaapkamer een baken van rust moet zijn: niet té veel poespas in de slaapkamer en vooral een ruimte die rust uitstraalt en je helemaal laat ontspannen na een dagje school of werk.

IMG_20180803_221804
IMG_20180803_221804
IMG_20180803_221916
IMG_20180803_221916

In ons geval wil dat zeggen dat wij voor een best wel minimalistische slaapkamer hebben gekozen: onze slaapkamermuren zijn helemaal wit, we hebben gekozen voor rustig beddengoed en we proberen om niet té veel spulletjes op onze nachttafeltjes te plaatsen. Dat lukt mij in ieder geval al een stuk minder goed dan mijn vriend 😉 We hebben erg mooie nachttafeltjes gekocht, maar helaas kan er niet zo heel veel in. Dat maakt het soms optisch ook wel wat rommeliger.

Verlichting in de slaapkamer

Voor mij ook echt ontzettend belangrijk: goede verlichting in de slaapkamer. Ik ben 100% tegen hard, wit licht in de slaapkamer (zeker voor de plafondlampen) omdat dat a) niet flatterend is en b) ontzettend slecht is om in slaap te geraken ‘s nachts. Net daarom zal je ook nooit een tv in de slaapkamer vinden, ik hou daar echt niet van.

Daarom heb ik onze allerbeste tips verzameld om voor goede én gezellige verlichting in de slaapkamer te kunnen kiezen.

  • Kies voor dimbaar licht

Hier hebben wij niet echt over nagedacht en we hebben gewoon ‘normaal’ licht geïnstalleerd met normale schakelaars. Nu we daarop terugkijken, zou het waarschijnlijk verstandiger geweest zijn om wel gelijk een dimmer te installeren: dat zorgt ervoor dat je kan kiezen voor feller licht als het nodig is, maar anders voor gezelliger en warmer licht kan gaan.

  • Fairy lights

Dit hebben wij ook: gezellige fairy lights aan het hoofdeinde van ons bed! Dat zorgt echt voor zo veel sfeer en gezelligheid. In de zomer heb ik het eventjes weggedaan omdat we ze dan toch niet gebruiken en het maar wat stof loopt te vangen, maar in de herfst hang ik ze er opnieuw. Veel te gezellig!

  • Tafellampjes en nachtlampjes

Dit is ook een typische: nachtlampjes en tafellampen! Zeker als de hoofdverlichting in de kamer niet zo fijn is en redelijk hard licht geeft, is het ideaal om te kiezen voor enkele kleinere lampjes zoals tafellampjes of nachtlampjes. Zorgt gelijk voor extra veel sfeer.

  • Kaarsen (maar: pas op)

Ook niet te vergeten in een sfeervolle slaapkamer: kaarsen! Zelf ben ik niet gek van geurkaarsen branden in de slaapkamer en vind ik ook dat je heel erg moet oppassen met het branden van kaarsen, zeker vlak voor je gaat slapen.

Het is namelijk echt niet gezond om die rooklucht in te ademen, zeker niet als je slaapt en je lichaam zich eigenlijk zou moeten herstellen. Heel gezellig om zo ‘s avonds nog wat te lezen of voor wat qualitytime met je lief, maar verlucht wel nog even voor je gaat slapen!

Hoe hebben jullie de verlichting in je slaapkamer aangepakt?