in

Hoe kies je een trouwring uit? Tips voor de perfecte trouwring

(Last Updated On: March 21, 2021)

Hoe kies je een trouwring uit? Tips voor de perfecte trouwring

Tja, een trouwring kies je meestal (hopelijk?) maar een keer in je leven uit. Alle reden dus om de goede keus te maken. Je gaat deze ring de rest van je leven dragen, dus zorg ervoor dat hij bij je past.

Vind je deze ring over 10 jaar nog steeds mooi? Hoe tijdloos is hij? Kortom, er zijn vragen genoeg te stellen als je een trouwring uit gaat kiezen. Doe je winst met onderstaande tips en kies voor de meest perfecte trouwring.

trouwring-uitkiezen
trouwring-uitkiezen

Tips: hoe kies je een trouwring uit

1. Wat is het budget?

Heel belangrijk is het budget dat je hebt. Hoeveel geld wil en kan je uitgeven voor de perfecte trouwring? Natuurlijk is het totaal niet romantisch om met deze vraag te beginnen, maar altijd beter dan dat je pas achteraf baalt van een verkeerde keuze.

Wat je budget ook is, er is echt altijd een prachtige trouwring te vinden. Maar ga niet zoeken tussen peperdure ringen als je die toch niet kunt betalen. De prijs van een ring heeft vooral te maken met het materiaal, het gewicht, de bewerkingen en de diamant.

Geef bij de juwelier meteen duidelijk aan wat je budget is, dan zie je alleen die ringen die voor jullie betaalbaar zijn. Zeker te weten dat daar originele en schitterende modelletjes tussen zitten.

2. Een set of toch liever niet?

Ga je echt voor een originele trouwring, dan hoeft het niet altijd een set te wezen. Vroeger kochten stellen eigenlijk altijd een set. Tegenwoordig is het heel normaal om je eigen persoonlijke keuze bepalend te laten zijn.

De trouwringen hoeven niet identiek te zijn om toch bij elkaar te horen. Soms kan het wel mooi zijn om de ringen door een eventuele kleine aanpassing iets beter te laten matchen.

3. Bedenk van te voren wat je wilt

Kom je bij de juwelier en heb je geen idee van wat je wilt bij een trouwring kiezen, dan kan het nog weleens heel ingewikkeld worden. De juwelier zal, door middel van het stellen van vragen, proberen helder te krijgen wat je wensen zijn.

Er is echter een kans dat je door de bomen het bos niet ziet en dat het niet lukt om een keuze te maken. Verdiep je dus van te voren alvast een klein beetje in de wereld van de trouwringen. Wat wil je echt niet? Ga je voor een set?

Moet er een diamant op de ring zitten? Wat is je budget? Welke kleuren vind je mooi? Beantwoord van te voren deze, en eventueel andere vragen, en je komt goed beslagen ten ijs bij je bezoek aan de juwelier.

4. Wel of geen eigen ontwerp?

Sommige mensen weten al van jongsaf aan wat voor soort trouwring ze willen. Het moet in ieder geval een originele trouwring zijn. Wellicht ontwerp jij zelf ringen.

Of je kent iemand die dit voor je doet. Waarschijnlijk kun jij dan helemaal niet uit de voeten met al die standaard ringen die je bij de juwelier tegenkomt. Heb je specifieke wensen? Kies je een trouwring en laat je die aanpassen?

Dat is allemaal mogelijk. Je kunt een ring ook helemaal naar eigen voorkeur laten ontwerpen. Je hebt dan zeker te weten een unieke ring. Ga voor je droomring en wees ervan overtuigd dat jouw wensen uit kunnen komen.

5. Stijl en materiaal

Er zijn in de wereld van trouwringen heel veel stijlen. Om het maar niet over de materiaalsoorten te hebben. Wat heeft jouw voorkeur? Ga je voor modern, strak, tijdloos of klassiek? Houden jullie van een organische uitstraling?

Doe inspiratie op bij verschillende webshops. Ga gerust ook een keer vrijblijvend bij een of meerdere juweliers langs om eens te kijken wat er mogelijk is. Ga je voor platina of geelgoud? Heb je een voorkeur voor zwart zirkonium? Weet je zeker dat je diamanten wilt?

Zoals al genoemd is het van belang om steeds het prijskaartje in de gaten te houden. Materiaal speelt namelijk een grote rol bij het bepalen van de prijs. Wil je wel of geen steen in de ring? Dit maakt de trouwring absoluut sierlijker en eleganter. Verder mag je er vanuit gaan dat een diamant je hele leven mooi blijft. Dit is namelijk de hardste stof die op aarde bekend is.

6. Wat komt er in de ring te staan?

Denk zeker ook na over de gravure. Andere mensen lezen deze normaal gesproken niet, maar voor jou kan het heel belangrijk zijn. Vroeger werd er eigenlijk standaard gekozen voor de naam en de trouwdatum.

Tegenwoordig is het zeker niet vreemd om een andere keuze te maken. Nu is het niet zo dat alles maar kan. De ruimte is uiteraard beperkt. Wil je echter een bepaalde quote aan laten brengen, dan is dat vaak wel mogelijk. Of wat denk je van een stopwoord of een bepaald koosnaampje? En of dat jullie trouwring specialer maakt. Zeker te weten.

7. Begin op tijd

Ga niet een paar weken voor je trouwdag op zoek naar een originele trouwring. Een ring kiezen kost tijd. Misschien weet je na een eerste bezoekje nog helemaal niet wat je wilt. Het is dan prettig als er voldoende tijd is voor een tweede of derde bezoekje.

Ook ligt de ring uiteraard niet meteen voor je klaar wanneer je de keuze hebt gemaakt. De trouwring zal speciaal voor jullie gemaakt moeten worden. Een half jaartje voor je trouwdag is vroeg genoeg om te beginnen. Eerder kan natuurlijk altijd.

8. Slaap er een nachtje over

Jullie zijn er helemaal uit? Er zijn verschillende trouwringen gepast en het allermooiste model moet het worden? Maak toch niet te snel de definitieve keuze. Ga fijn naar huis, praat er nog even over na en ga dan eerst een nachtje slapen. Voelt het de volgende dag nog helemaal goed?

Dan kun je er met een gerust hart vanuit gaan dat jullie droomringen gevonden zijn. Maak snel weer een afspraak en bestel de ringen. Je kunt vast en zeker niet wachten op het moment dat jullie ze bij elkaar om de vinger schuiven.