in

5 tips om je zomers kleurtje langer te behouden

(Last Updated On: May 24, 2022)

5 tips om je zomers kleurtje langer te behouden

 

Elk jaar nadat de zomer voorbij is, verdwijnt ook weer dat mooie zomerse kleurtje als sneeuw voor de zon! Is dat bij jou ook zo? Dan is het nu tijd om daar eens verandering in te brengen. Nu de lentezon volop aan het schijnen is en jij dat mooie zomerse kleurtje krijgt waar je al sinds vorige winter naar verlangt, is het tijd om goed zorg te dragen voor je huid. Met deze 5 tips help je je kleurtje zo lang mogelijk te behouden.  

Photo by emy on Unsplash

 

  1. Gebruik vochtinbrengende crèmes 

 

Vochtinbrengende crèmes helpen het vocht in de huid te herstellen dat tijdens het bruinen is opgedroogd. Kies een vochtinbrengende crème met een hoog oliegehalte. Dit voorkomt ook vroegtijdige huidschilfering en minimaliseert eventuele peeling die zou kunnen optreden. Een goed hydraterend middel is kokosnootboter (ruikt nog lekker ook!). Het kan het beste samen met aloë vera worden gebruikt als ingrediënt in vochtinbrengende lotion. Uiteraard is het ook belangrijk om je vaak genoeg in te smeren met zonnecrème terwijl je in de zon loopt of ligt, om dehydratie van je huid voor te zijn.

  1. Vermijd agressieve zeep

    Zorg ervoor dat je geen agressieve zeepjes of scrubs gebruikt. Op dit moment wil je nog niet van je bruine kleur af. Gebruik dus in plaats daarvan milde zeep of vochtinbrengende zeep. Kijk goed of je make up producten en bijgevolg de de make up removers niet te agressief zijn voor je huid, want ook dit kan ervoor zorgen dat je je kleurtje sneller verliest.

 

  1. Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan bètacaroteen

 

Bètacaroteen is een bekende antioxidant die helpt bij het verminderen van schade van de huid als gevolg van blootstelling aan de zon. Door oranje gekleurde groenten en fruit te eten, zoals wortelen, zoete aardappelen, papaja’s, en meloenen kan je je bruine kleur beschermen tegen vroegtijdig verlies. Kool en boerenkool zijn ook goede bronnen van bètacaroteen.

 

  1. Gebruik tan verlengende producten

    Er zijn zeker andere hulpmiddelen om je bruine kleur langer te laten aanhouden. Zo zijn er tan verlengende producten en zijn ook veilig te gebruiken. Wrijf het gewoon op je huid zoals een lotion die je al langer gebruikt. Deze producten beschermen je huid ook tegen verdere schade door de zon nadat je gebruind bent.

 

  1. Aftersun verzorgingsproducten

Dit zijn crèmes en moisturizers die de huid zullen hydrateren, kalmeren, verfrissen, maar ook je kleurtje te verlengen. Ze kunnen een van de volgende ingrediënten bevatten: kamille, aloë vera, alantoïne, vitamine C, F, en E, panthenol, en andere verzachtende of hydraterende ingrediënten.

 

Het is goed om je bruine kleur langer te behouden, want zo voorkom je dat je in de winter naar de zonnebank wil. Ook teveel van deze zonnebanksessies kunnen schadelijk zijn voor je huid. Verzorg je huid dus goed, want zoals L’Oreal het zegt, je bent het waard!