in

Mijn eigen tips om dit jaar je goede voornemens wel waar te maken

(Last Updated On: July 12, 2019)

Over een paar dagen post ik mijn eigen doelen (ik blijf na al die jaren allergisch aan ‘goede voornemens’, valt het op?), maar het leek me leuk om eens mijn eigen tips online te zwieren om goede doelen te stellen. Het allerbelangrijkste? Maak geen vage doelen, daar heeft niemand iets aan! “Gewicht verliezen” is dus geen goed voornemen, maar ga bijvoorbeeld meer voor “10 kilo afvallen” is veel beter meetbaar doel! Nog enkele voorbeelden:

 • afvallen => 5 kilo afvallen
 • gezonder eten => minder bewerkt voedsel eten
 • meer bezoekers op de website => 20.000 unieke bezoekers in 2016
 • meer sparen => 5.000 euro sparen en iedere maand pensioensparen
 • minder uitgeven => 150 euro per maand aan kleding uitgeven/ maar 1 keer per week een broodje halen/…
 • minder internetten => …

doelen-2016-2 doelen

Deel je goede voornemens/doelen op in verschillende categorieën:

 • gezondheid
 • business/werk/blog/ studie
 • bijleren
 • financieel
 • geluk
 • huishouden
 • reizen

Schrijf het op!

Ja, natuurlijk deel ik enkele van mijn doelen binnenkort met jullie hier op mijn blog… maar ik vind het nog veel leuker om in een vers notitieboekje te beginnen! Dat zijn dan mijn eerste pagina’s 🙂 Zo zie je ineens wat je in 2016 allemaal te bereiken, iedere keer je iets in je boekje schrijft. doelen-2016-3

Niet denken, doén!

 • blik iedere paar maanden terug op je doelen en stuur bij indien nodig
 • maak tussentijdse mijlpalen
 • haal je een tussentijdse mijlpaal? Beloon jezelf 🙂

Maak een vision board

Hiervoor vind ik Pinterest echt perfect! Het helpt om je doelen te visualiseren. Stel je eens voor: hoe zou jij je voelen als je enkele van die doelen zou halen? Stel dat je afgestudeerd bent, of die nieuwe job binnenhaalt! Of dat je je bezoekersaantallen op je blog verdubbelt! Hoe lekker zou dat niet voelen? Voor mij helpt het altijd heel erg, hopelijk voor jou ook 🙂 goals

Written by admin