in

3 beste tips om over een relatie heen te komen

(Last Updated On: June 17, 2022)

3 beste tips om over een relatie heen te komen

Een breuk, bedrog of een relatie waarbij je gewoon uit elkaar bent gegroeid? Relatieproblemen zijn niet makkelijk en bij het einde van een relatie vallen veel mensen in een diepe put van eenzaamheid, verdriet en zelfmedelijden.

Zoek je dus wat tips om verder te gaan en over je relatie heen te komen? We got you covered.

Photo by Fuu J on Unsplash

Vergeet je support group niet

Vaak lees je als tip om een psycholoog of coach in te schakelen. Op zich zeker geen slechte tip want je kan op die manier vaak je gevoelens en twijfels veel beter onder ogen zien.

Maar langs de andere kant wijst dit ook wel op de trend die gaande is naar een steeds individuelere samenleving. Terwijl we vroeger langsgingen bij een goede vriendin of bij je mama op de koffie, trekken we nu al sneller naar een relatiecoach of een psycholoog als het moeilijk gaat.

En misschien is ons eigen welzijn ook niet enkel onze ‘eigen’ verantwoordelijkheid? Met andere woorden: soms voelt het eens super goed om echt iets te delen, niet enkel met je psycholoog, maar ook met vrienden, familie of zelfs collega’s.

Je zal ervan versteld staan hoeveel mensen onder ons met dezelfde problemen worstelen en soms gewoon even nood hebben aan gehoord te worden.

Omarm jezelf

Liefdesverdriet, een moeilijke en lange break-up, een relatie waarin je je niet goed voelt: het vreet allemaal aan ons zelfvertrouwen.

Na het beëindigen van een relatie is er dus heel wat werk aan de winkel om je zelfvertrouwen weer op te krikken. Geen nood, tijd is de beste geneesheer. Maar ondertussen kan je ook wel wat andere zaken proberen: focus bijvoorbeeld op een leuke hobby.

Of leer je eigen lichaam wat beter kennen en haal wat sextoys in huis. De taboe hierrond is gelukkig al heel wat minder dan jaren geleden dus voel je absoluut niet beschaamd.

Een gezellige avondje op je eentje afsluiten met een sessie met een dildo kan heel wonderen doen voor je zelfvertrouwen!

 

Blijf niet dromen

Wanneer jij of je partner beslist om de relatie te beëindigen is er altijd een reden voor. Misschien zie je die niet meteen, of zit je nog te veel op de roze wolk, maar om echt over een relatie heen te komen, val je best van die wolk. Elke relatie en elke persoon heeft zijn minpunten.

Focus je dus niet op wat je allemaal gaat missen, maar op wat je niet gaat missen. Hoe langer je in de ‘what if’ fase blijft hangen, hoe moeilijker het is to move on.

Written by admin