in

Test: natuurlijke deodorant zonder aluminium (mijn favorieten) 2021

(Last Updated On: October 7, 2021)

Ondertussen ben ik alweer bijna 5 jaar bezig met het zoeken naar de beste natuurlijke deodorant. Eerst gebruikte ik jarenlang deze deodorant als mijn favoriete deodorant, maar na een longontsteking kon ik écht niet meer tegen de normale spraydeodorant die je gewoon koopt bij Kruidvat, Bol, Etos… en kreeg ik hevige hoestbuien na het gebruik van deo.

Waarom natuurlijke deodorant gebruiken?

Ik las ook steeds meer over dierproefvrije natuurlijke deodorant, het gebruik van aluminium in deodorants en besloot dat ik op zoek wilde gaan naar een fijne, goedwerkende natuurlijke deodorant. Wat bleek? Dat is nog best een moeilijke zoektocht! Ik vond mijn favoriete en beste natuurlijke deodorant al enkele jaren geleden, maar blijf het toch fijn vinden om nieuwe en andere natuurlijke deodorant te testen.

Mijn favoriet vind je hieronder, trouwens! Ik heb ondertussen echt al tientallen soorten en types natuurlijke deodoranten getest, je kan van al die deodorants een review en mijn ervaring vinden hieronder. Ook mijn Top 5 natuurlijke deo laat ik je graag weten.

beste-natuurlijke-deodorant
beste-natuurlijke-deodorant

Heb jij een deo getest die hier zeker niet mag ontbreken? Laat het me zeker weten in de comments!

Disclaimer: deze deodorant is allemaal gekocht met mijn eigen geld en heb ik allemaal zelf getest, gedurende 2 maanden (ik ben dus érg lang bezig geweest met dit artikel). Zo weet je zeker dat ze uitgebreid getest zijn. Moest ik toch een deo opgestuurd krijgen ter review, dan zet ik dat er duidelijk bij.

Natuurlijke deodorant

dr-organic-nauurlijke-deodorant
dr-organic-nauurlijke-deodorant

Dr. Organic pomegranate roll-on deodorant

Dit is mijn favoriete deodorant! Hij ruikt niet alleen heerlijk, maar blijft ook de hele dag door lekker ruiken (een beetje een bloemige/snoeperige geur, ik vind het fantastisch), plakt niet te lang – vaak een ergernis als het gaat om natuurlijke roll-on deodorant en de prijs is ook nog eens fair.

Van deze deodorant heb ik echt al meer dan 6 flacons opgemaakt en ik blijf ‘m opnieuw kopen. Leuk detail: je kan deze deo vaak met flink wat korting kopen waardoor hij echt ongeveer even goedkoop is als pakweg een standaard fles deo bij de Etos, Kruidvat…

 • vegan
 • zonder aluminiumchloride
 • 100% natuurlijke ingrediënten
 • verzorgt je oksels
 • roll-on
 • Ruikt heerlijk naar granaatappel
 • frisse en fruitige geur
 • Laat geen witte strepen achter op je kleding
 • niet getest op dieren, cruelty free
 • Zonder synthetische parfums
 • Zonder parabenen en zonder ftalaten
 • Vrij van Parabenen,Sodium Lauryl Sulphate (SLS), Aluminium Chloride, van schadelijke chemicaliën, minerale olie (zoals paraffine en petroleum, in plaats daarvan worden plantaardige olie en extracten gebruikt), genetisch gemodificeerde ingrediënten.
 • Ingrediënten: Aloe barbadensis leaf juice, Aqua, Zinc ricinoleate, Triethyl citrate, Lauryl glucoside, Polyglyceryl-2 dipolyhydroxystearate, Glycerin, Cetearyl alcohol, Glyceryl caprylate, Sodium bicarbonate, Polyglyceryl-3 stearate, Sodium stearoyl lactylate, Isocetyl palmitate, Punica granatum extract, Cetraria islandica extract, Glycyrrhetinic acid, Aroma, Rosmarinus officinalis oil, Tocopherol, Helianthus annuus seed oil, Chondrus crispus extract, Xanthan gum, Sodium phytate, Sodium benzoate, Potassium sorbate, Citric acid, Citronellol, Limonene, Geraniol, Hexyl cinnamal, Linalool.
 • 50 ml
 • Prijs: 8,59 euro (shop deze deo hier) (vaak leuke kortingen)
 • Mijn review: 10/10

Salt of the earth melon cucumber natural deodorant roll-on

salt of the earth natuurlijke deodorant
salt of the earth natuurlijke deodorant

Over deze deo ben ik best wel enthousiast: ik vond de geur erg fijn, vooral in de zomer. Je moet natuurlijk wel van een komkommergeur houden (de meloen ruik je niet zo erg), maar ik vind dat persoonlijk een erg fijne geur in verzorgingsproducten. Fris, maar niet té.

Ook dit is weer een roll-on deodorant (valt het op hoe fijn ik dat vind?) en ook hier valt de natheid van de deo erg goed mee. Deze deodorant bevat geen aluminiumzouten, maar werkt met aluin.

 • vegan
 • zonder aluminiumchloride
 • 100% natuurlijke ingrediënten
 • verzorgt je oksels
 • roll-on
 • Ruikt naar komkommer en meloen (je ruikt vooral de komkommer, vind ik)
 • frisse en fruitige geur
 • Laat geen witte strepen achter op je kleding
 • niet getest op dieren, cruelty free
 • met aloe vera en magnesium
 • Zonder synthetische parfums
 • Zonder parabenen en zonder ftalaten
 • Vrij van aluminium chloorhydraat en alcohol
 • Ingrediënten: Aqua, Potassium Alum, Magnesium Chloride, Glycerine, Propanediol, Triethyl Citrate, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Polyglyceryl-10-Laurate (natural solubilizer), Xanthan Gum, Parfum (from botanical extracts and oils), Sodium Bicarbonate, Galactoarabinan, Sodium Anisate (from anise seed or fennel), Citric acid. Hydroxycitronellal*, Limonene*, Benzyl Alcohol*, Citral*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Farnesol*, Eugenol*, Benzyl Salicylate*.
  * Van botanische extracten en natuurlijke essentiële oliën.
 • 75 ml
 • Prijs: 6,99 euro (shop deze deo hier)
 • Mijn review: 8/10

N.A.E. deodorant (fig/hibiscus)

nae natuurlijke deodorant
nae natuurlijke deodorant

Deze natuurlijke deo kocht ik bij Kruidvat en ik koos voor de fig/hibiscusgeur. Omdat ik niet alleen maar natural deo wil testen die je online kan kopen, wilde ik deze graag eens meenemen.

De vraag is natuurlijk maar hoe natuurlijk en dieproefvrij een deodorant kan zijn, als ze gemaakt is door moederbedrijf Henkel?

Het parfum was niet mijn favoriet, maar het is zeker geen overweldigend of storend parfum. Het is fruitig/bloemig, maar nog redelijk neutraal. Moeilijk om te omschrijven, zeg 😉

 • vegan (kan dat eigenlijk wel als het gemaakt is door Henkel, die nog volop testen op dieren en niet cruelty-free zijn?)
 • zonder aluminiumzouten
 • geen alcohol
 • organic
 • roll-on
 • fruitige, romige geur
 • Ingrediënten: Aqua, Triethyl Citrate,Glycerin, Octyldodecanol, CetearylWheat Straw Glycosides, Cetearyl Alcohol, Xanthan Gum, Polyglyceryl-3Caprylate, Sodium Stearoyl Glutamate,Sodium Benzoate, Citric Acid, SorbitanLaurate, Parfum, Aloe BarbadensisLeaf Extract*, Limonene, Linalool,Coumarin, Ficus Carica Fruit Extract*,Hibiscus Sabdariffa Flower Extract*,Potassium Sorbate, Sodium Hydroxide* Ingredients from organic farming** Traces of alcohol may be present from other raw materials
 • 50 ml
 • Prijs: 6,99 euro (shop deze deo hier)
 • Mijn review: 6/10

 

benecos-natuurlijke-deodorant
benecos-natuurlijke-deodorant

 

Over deze Benecos deo roll-on deodorant kan ik kort zijn: ik was hier ontzettend enthousiast over (ik hou namelijk heel erg van een fruitige deodorant), maar het is niet zo’n goede deodorant, eerlijk gezegd.

Deze natuurlijke deodorant is vegan, niet getest op dieren (cruelty free) en organisch (deels biologisch). Je betaalt ongeveer 5,95 euro voor 50 ml. De deo bevat geen aluminiumchloride en is erg verzorging voor je oksels, heel erg fijn.

De geur vond ikzelf niet zo fijn: hoewel ik heel erg hou van fruitige geuren, ruikt deze té erg naar een soort medicatie met ‘abrikoossmaak’ die ik vroeger als kind ooit moest nemen, en ik wen maar niet aan de geur. Ontzettend jammer! Ook zweet ik nog best veel met deze deodorant, maar dat is normaal voor natuurlijke deo. De deo blijft ook nog zeker een uur nat, niet zo fijn.

 • vegan
 • zonder aluminiumchloride
 • organic
 • verzorgt je oksels
 • roll-on
 • abrikoos en vlierbloesem-geur
 • fruitige geur
 • Ingrediënten: AQUA, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL*, GLYCERIN*, GLYCINE SOJA OIL*, C14-22 ALCOHOLS, PRUNUS ARMENIACA KERNEL OIL*, ZINC OXIDE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, SAMBUCUS NIGRA FLOWER EXTRACT*, TRIETHYL CITRATE, ZINC RICINOLEATE, CETEARYL ALCOHOL, GLYCERYL CAPRYLATE, C12-20 ALKYL GLUCOSIDE, CITRIC ACID, POLYGLYCERYL-3 CAPRYLATE, PARFUM**, BENZYL ALCOHOL°, XANTHAN GUM, GLYCERYL ISOSTEARATE, POLYHYDROXYSTEARIC ACID, ROSA CANINA FRUIT EXTRACT*, SAMBUCUS NIGRA FRUIT EXTRACT*, HYPERICUM PERFORATUM FLOWER EXTRACT*, URTICA DIOICA ROOT EXTRACT*, CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT*, ARCTIUM LAPPA FRUIT EXTRACT*, TILIA CORDATA FLOWER EXTRACT*, TOCOPHEROL, LIMONENE**
  * CERTIFIED ORGANIC
  ** NATURAL FRAGRANCE
 • 50 ml
 • Prijs: 5,95 euro (shop deze deo hier)
 • Mijn review: 5/10

Lekker in een potje: neutraal deodorant

smeerbare-natuurlijke-deodorant
smeerbare-natuurlijke-deodorant
natuurlijke-deo-ervaring
Lekker in een potje deodorant

De Lekker in een potje deodorant kreeg ik opgestuurd om te reviewen en ik was erg enthousiast: ik had namelijk nog niet zo veel ervaring met smeerbare deo. Ook erg fijn: deze deo is ook helemaal zero waste: je kan het blikje hergebruiken als je klaar bent met de deo. Ook al lijkt het maar een kleine hoeveelheid, je kan hier gemakkelijk 120 keer deo mee aanbrengen.

In het begin had ik een beetje schrik voor de textuur: ik had al eens een DIY natuurlijke deodorant gebruikt die ook op basis was van maïszetmeel en bicarbonaat, maar dat verbrandde mijn oksels en had een vervelende structuur. Bij deze deo vind ik de structuur véél fijner: de crème is lekker smooth.

Hoewel ik dit een erg fijne deo vond, merkte ik wel dat ik het niet zo fijn vond om de deo met mijn vingers aan te moeten brengen en er altijd wel een restje bleef hangen in mijn nagels (ik heb geen extreem lange nagels, maar toch). Dat zorgt voor een wat mindere score, maar verder een erg fijne deodorant en zeker goed geschikt als je veel sport.

Lees hier een meer gedetailleerde review van dit merk: Lekker in een potje deodorant review

 • zonder aluminiumchloride
 • organic
 • Vegetarisch, vegan en cruelty free

 • smeerbare deo
 • geen geur
 • Ingrediënten: Sodium Bicarbonate, Zea Mays Starch, Butyrospermum Parkii Butter, Cocos Nucifera Oil, Brassica Campestris Seed Oil, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil
 • 30 ml
 • Prijs: 7,95 euro (shop deze deo hier)
 • Mijn review: 7/10

Lavera Fresh 24H deo roll-on (bio lemongrass)

Lavera-natuurlijke-deodorant-fresh
Lavera-natuurlijke-deodorant-fresh

Bij deze natuurlijke deo had ik wat beter naar de verpakking moeten kijken: hij werkt op zich best goed, maar de geur is echt niets voor mij. Lemongrass doet me namelijk echt te veel denken aan citronella tegen muggen, haha!

Hoe werkt deze deo? Ik vond dat de deo best goed werkte, eerlijk gezegd. Je zweet iets minder (met een natuurlijke deodorant kan je gewoon niet verwachten dat het zou werken zoals een antitranspirant waarbij je helemaal niet meer zweet – dat is trouwens ook absoluut niet gezond) en je zweet stinkt ook wat minder. Ik vond deze deodorant aangenaam om te dragen, hij bleef niet te nat. Voor mij is het dus puur de geur die me tegenstond.

 • vegan
 • zonder aluminiumchloride
 • organic & bio (deels)
 • verzorgt je oksels
 • roll-on
 • parfum: lemongrass
 • fruitige geur
 • Vrij van parabenen
 • Verstopt de poriën niet. Zonder phtlates of parabenen
 • Ingrediënten: Water (Aqua), Alcohol*, Triethyl Citrate, Fragrance (Parfum)**, Zinc PCA, Zinc Ricinoleate, Xanthan Gum, Glycerin, Mentha Piperita (Peppermint) Water*, Cymbopogon Flexuosus Extract*, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Water*, Menthol, Limonene**, Linalool**, Geraniol**, Benzyl Salicylate**, Citral**, Citronellol**, Eugenol**, Benzyl Alcohol**, Coumarin*
 • 50 ml
 • Prijs: 6,99 euro (shop deze deo hier)
 • Mijn review: 6/10

 

Nog meer testen van natuurlijke verzorgingsproducten en cosmetica?

Tip: bookmark dit artikel zeker of zet het op Pinterest, iedere keer ik een nieuwe natuurlijke deo test, komt deze mee in dit lijstje: zo blijft de lijst actueel!

Written by admin

One Comment

 1. Super leuk artikel!
  Het zou super tof zijn moest je ooit ook Biobey natuurlijke deo’s willen testen.
  Met veel plezier zouden we het naar jou opsturen!
  🙂