in

Pimp je interieur met stijlvolle gordijnen!

(Last Updated On: February 20, 2022)

Pimp je interieur met stijlvolle gordijnen!

Wanneer je veel belang hecht aan het interieur van je huis, zijn het de details die ervoor zorgen dat alles er echt “af” uitziet. De juiste combinatie van kleuren, details in de afwerking, een knap tapijt, … Maar vergeet ook zeker de gordijnen niet! Gordijnen maken of kraken de look van je woning. Kies dus zeker het juiste exemplaar om van jouw interieur een plaatje te maken!

Photo by Josh Hemsley on Unsplash

Hip in elk huis

Met vouwgordijnen zit je altijd goed. Je kan ze volledig op maat laten maken en in heel veel verschillende kleuren verkrijgen. Ze matchen dus gegarandeerd met de rest van je interieur. Je kan uit 3 soorten vouwgordijnen kiezen:

1)     Verduisterend: verduisterende vouwgordijnen worden gevoerd, waardoor ze veel minder licht door laten. Door deze voering zorgen ze ook voor extra isolatie en het dempen van geluid. Deze gordijnen zijn dus ideaal op een slaapkamer of kinderkamer.

2)     Transparant: door een transparant gordijn voor je raam te bevestigen, beperk je de inkijk van buiten naar binnen. Wanneer je binnen zit kan je nog altijd wel gemakkelijk naar buiten kijken. Een groot voordeel is dat deze gordijnen toelaten dat er nog veel natuurlijk licht binnen komt.

3)     Semi-transparant: deze gordijnen zijn iets dikker dan de transparante exemplaren. Hierdoor verklein je de inkijk in je woning nog meer.

 

Wanneer je voor vouwgordijnen kiest, kies je zelf de transparantie, stof en kleur.

Haal sfeer en licht in huis

Vitrage gordijnen zijn weer helemaal terug van weggeweest. Deze gordijnen hebben een hoog transparantieniveau en zijn geschikt voor elke raamafmeting. Omdat vitrage gordijnen zo transparant zijn, laten ze veel licht binnen. Dit zorgt meteen voor een gezellige sfeer in je keuken en woonkamer. Ze passen ook bij elk soort interieur. Natuurlijk zorgt de grote transparantie ook dat mensen gemakkelijk bij je naar binnen kunnen kijken om je interieur te bewonderen. Heb je dit liever niet maar hou je wel van de sfeer van vitrage gordijnen, kan je kiezen voor inbetween gordijnen. Dit soort gordijnen is een tussenstap tussen een vitrage en een overgordijn. Je behoudt dus de lichtinval, maar beperkt de inkijk. Ook vitrage gordijnen kan je in allerlei kleuren bestellen. Ze matchen dus sowieso met je interieur!

Waar koop je gordijnen?

Zowel vouwgordijnen als vitrage gordijnen kan je gemakkelijk online bestellen. Het enige wat je moet weten zijn de maten van de gordijnen die je nodig hebt. Als je nog wat twijfelt, kan je kleurstalen aanvragen. Zo zie je meteen of de kleur die je hart gestolen heeft jouw interieur doet stralen!