in

Speluitleg nodig? Deze site is zo handig!

(Last Updated On: May 30, 2021)

Wij zijn hier thuis helemaal gek op het spelen van leuke bordspellen: of dat nu met ons tweetjes is of met vrienden, mijn ouders… ondertussen is onze collectie gezelschapspelen dan ook al flink aangegroeid en wordt er een groot deel van de barkast ingenomen door al deze spelletjes: het ene al met een grotere doos dan een andere.

folu-eludire-O9Epo1PwX5A-unsplash
Bordspellen speluitleg

Onlangs hebben we nog een paar extra spelletjes bijgekocht, maar ik zie dan gelijk ertegenop om de regels van het spel te ontdekken. Die eerste potjes zijn dan ook vaak het ontdekken van de regels en een hele hoop vragen die op komen borrelen.

Zo kochten we een tijdje terug enkele nieuwe gezelschapsspellen en konden we niet wachten om ermee te gaan starten. Spijtig genoeg willen we natuurlijk niet de halve speeltijd vergooien aan het uitvogelen van de regels, dus komt het er niet altijd van om ‘s avonds een nieuw spel te gaan spelen, vaak kiezen we dan voor spelletjes die heel gemakkelijk zijn en die we al enkele keren gespeeld hebben (daar kennen we de regels dan van).

Een van de nieuwere spellen die we zo in huis gehaald hebben, is Catan voor 2 personen. Ondertussen ligt dat spel al weken klaar om gespeeld te worden, maar we komen er net om die reden van de regels, maar niet aan toe. Jammer, want we zijn er best wel benieuwd naar!

Argh, die uitleg!

Hoewel we hier thuis dus erg graag dit type spellen spelen, vind ik het zelf altijd heel erg vervelend om aan een nieuw spel te spelen. Waarom? Vaak is de speluitleg gewoon heel erg langdradig en moeilijk om te begrijpen. Ik ben daar veel te ongeduldig voor en wil graag zo snel mogelijk aan het spelen gaan. En laten we eerlijk zijn: de meeste handleidingen van spellen zijn eigenlijk helemaal niet zo goed geschreven en zorgen nog wel eens voor verwarring.

Net daarom is een website met speluitleg zoals ontzettend handig! Ik heb zelfs niet echt het geduld om het spel te gaan zoeken op Youtube en daar naar de speluitleg te luisteren (voor mij zijn die filmpjes vaak veel te traag). Het liefst van al lees ik een handige samenvatting en beginnen we te spelen.

Online speluitleg

Binnenkort willen we nog eens graag Stratego gaan spelen, we hadden van mijn vader nog wat oldschool spelletjes gekregen zoals Stratego, Mastermind, Cluedo, Triviant,… Allemaal erg leuk, maar voor een spel zoals Stratego zou ik echt niet meer weten hoe die regels in elkaar zitten.

Ik begon te googlen en kwam uit op Speluitleg.com, waar je dus van verschillende bordspellen en gezelschapspellen de beknopte regels kan vinden. Kijk, daar kan ik wat mee! Ook voor Stratego staat de uitleg erop, yay! Ik zag dat er nog veel meer handige uitleg staat over de regels van enkele spellen die we heel graag eens willen leren zoals van Catan, Skip-Bo (die staat heel erg hoog op mijn wishlist, lijkt me zo’n ontzettend leuk spel), Saboteur,… In ieder geval: ze gaan mij op die website nog héél vaak terugzien 😉

Written by admin