in

5 tips voor een ideale speeltuin voor kinderen in je eigen tuin

(Last Updated On: January 14, 2020)

Wil je graag de tuin wat anders inrichten en ben je op zoek naar tips om de ideale speeltuin voor kinderen in te richten? Wij hebben de leukste tips verzameld om de tuin ideaal in te richten als kleine speeltuin voor kinderen!

Een ingebouwde trampoline?

Als je de tuin dan toch volledig aan het aanpakken bent, kan je zeker eens nadenken over een ingebouwde trampoline. Niet alleen de kinderen gaan die trampoline fantastisch vinden, ook vrienden en familie die langskomen gaan dit zeker weten leuk vinden. Waarom zou je een trampoline inbouwen in plaats van gewoon neer te zetten? Het kan veiliger zijn omdat je meer effen bij de grond zit en je dus minder hoog kan vallen. Let wel op als je de trampoline inbouwt: koop een trampoline die hiervoor bedoeld is en van een goed merk is. Doe je dat niet, kan de trampoline al snel gaan roesten en dat is erg gevaarlijk.

Zie je een ingebouwde trampoline niet zitten? Dan kan je ook een beschermnet gebruiken om je trampoline veiliger te maken.

Ideale speeltuin voor kinderen: welke speeltuigen?

Kunstgras in de plaats van gras

Willen de kids graag voetballen in de tuin en zie je het niet zitten om je gras iedere keer opnieuw in t moeten zaaien? Dan is kunstgras echt ideaal! Je kan kunstgras bestellen en bekijken welk type kunstgras geschikt is voor jou en het gezin. Een van de grote voordelen van kunstgras is dat je geen onderhoud meer hebt aan het gras: je hoeft geen gras meer af te rijden, kantjes moeten niet meer bijgeknipt worden, en je moet het gras geen water geven. Soms moet je het gras wel stofzuigen, zeker als je een ingesloten tuintje hebt. Nog enkele tips op een rijtje voor kunstgras:

  • Stofzuig het regelmatig
  • Loop er niet over met blote voeten tijdens een hittegolf
  • Voorzie een kleine afloop voor al het water als het regent

Een zandbak in de tuin

Wil je graag een zandbak in de tuin? Daar gaan de kids superblij mee zijn, maar je moet zo’n zandbak natuurlijk echt wel goed onderhouden. Enkele tips om de zandbak zo proper mogelijk te houden:

  • Hou de zandbak dicht als hij niet gebruikt wordt: anders loop je kans dat de katten en andere dieren het in de buurt ‘m als toilet gaan gebruiken
  • Zift het zand regelmatig
  • laat de kids niet eten of drinken in de zandbak: er kan vanalles gemorst worden én de restjes trekken vele soorten ongedierte aan
  • Vervang het zand regelmatig
  • Maak het speelgoed dat in de zandbak gebruikt wordt, ook weer goed schoon nadat er mee gespeeld is.
  • Probeer het speelgoed apart van de zandbak op te bergen