in

Speciale kerstbooms voor als je geen boom in huis wilt: de leukste alternatieve kerstbomen

(Last Updated On: October 10, 2019)

Heb je geen zin in een plastic kerstboom of een levende boom in je huis? En dan vooral al die naalden. Ah… helemaal begrijpelijk! Misschien is het dan wel leuk om eens te kijken naar een alternatief voor je kerstboom!

Alternatieve kerstbomen

speciale-kerstbomen

Heb je nog een oude ladder staan? Ah… die kan perfect dienen als kerstboom! Hang er wat kerstballen en lampjes in en ta-daaaa… jouw kerstboom is klaar! Misschien ook erg handig als je nog in verbouwingen zit. Maar zorg dan dat je niet je enigste ladder gebruikt 😉

andere-kerstbomen

Nog een leuke DIY: met plankjes, wat kerstballen en verf kom je al heel ver!

bomen-kerstboom

Een alternatieve kerstboom voor de boekenwurm!

speciale-kerstbomen-2

Deze ‘kerstboom’ is heel erg minimalistisch, maar daarom zeker niet minder mooi!

kerst-ananas

Een erg exotische ‘kerstboom’

alternatieve-kerstbomen

Deze vind ik echt prachtig! Je hebt enkel wat drijfhout, versieringen en lampjes nodig!

Speciale kerstbomen

bijzondere-kerstboom

(bronnen afbeelding)

Kerstmis vieren zonder kerstboom

Kerstboom geprint op canvas

A-ha! Die hadden we nog niet in dit lijstje: een geprinte kerstboom! Je hangt gewoon simpelweg een geprint canvas tegen de muur en voilà: jouw kerstboom is klaar! Wil je toch graag kerstballen in je kerstboom? Die kan je dan op het canvas spelden als je dat graag wilt. Lichtjes zou ik je niet aanraden… stof + lichtjes = vlambaar!

(shop deze geniale kerstboom hier)

Kartonnen kerstboom

Deze kerstboom is van karton én kan je alsnog versieren met lichtjes en kerstballen. Al vraag ik me toch wel af hoe veilig de combinatie karton en kerstlichtjes is, maar goed… Hij zit er wel echt prachtig uit!

(deze kartonnen kerstboom shop je hier)

Takken als kerstboom: minimalistische kerstboom

Wat denk je van deze alternatieve kerstboom? Dit zijn eigenlijk puur takken, het lijkt een beetje op een kapstop in de vorm van een kersboom. Heel tof gevonden (wel wat duur voor wat het is, euh hallooo….) en als je hier echt fan van bent, is het waarschijnlijk écht iets voor jou. Alternatieve minimalistische kerstboom, check!

(deze minimalistische kerstboom shop je hier)

Een eiken kerstboom?

Deze kerstboom is gemaakt van eik en is zo opgebouwd dat je er ook weer makkelijk kerstballen en co aan kan hangen. Plus: je kan er een piek insteken! Ook weer niet het allergoedkoopste kerstboom alternatief, maar hij is zoooo leuk!

(Hier vind je deze eiken kerstboom)

Drijfhouten kerstboom

Ook erg cute: deze kerstboom gemaakt van drijfhout. Deze hoef je niet perse te versieren, maar met wat kleinere versiering staat deze boom ook goed.

(Deze drijfhouten kerstboom shop je hier!)

Houten kerstboom voor aan de muur

Deze ladder-kerstboom kan je supergemakkelijk ophangen, en haal je weer even makkelijk van de muur.

(Ontdek deze houten kerstboom hier)

Een tipi-kerstboom

Oh my looord, deze tipi-kerstboom is zo cool! Hij is wel wat duur voor wat het is: enkele stokken die aan elkaar gebonden zijn. Volgens mij is dit ook wel een erg handige en snelle DIY die je zelf kan maken.

(Deze tipi-kerstboom shop je hier)

En, is het iets voor jullie? Ik vind voornamelijk de alternatieve versie met drijfhout nog heel erg leuk! Maar ik ben zelf zo gehecht aan mijn plastic kerstboom dat die de komende jaren nog blijft terugkomen!