in

Tips voor een snelle make-over van je woning

(Last Updated On: September 3, 2020)

Tips voor een snelle make-over van je woning: of je nu je muren een nieuw kleurtje geeft of gewoon enkele mooie nieuwe gordijnen ophangt: kleine veranderingen kunnen je woning heel wat opfleuren. Wanneer je al even in je huis woont kan het zijn dat je moe gekeken bent op je huidige gordijnen, vloer, muren of zelfs keuken. Wij hebben alvast enkele tips opgelijst waarmee jij je huis een snelle en vaak erg goedkope make-over kan geven.

  1. Geef je muren een nieuwe kleur

Hoewel heel wat mensen opkijken tegen het verven van muren, is dit een erg makkelijke en kosteneffectieve manier op jouw woonkamer of slaapkamer een make-over te geven. Een nieuwe kleur kan namelijk een grote impact hebben op het uitzicht en de sfeer van de kamer.

Kies voor rustige kleuren zoals blauw in de slaapkamer zodat je snel tot rust komt. In de woonkamer kan je eventueel gaan voor wat fellere kleuren of misschien zelfs een dieprood om een gezellige sfeer te creëren. Wil je liever niet alle muren in 1 opvallende kleur verven? Je kan ook prima kiezen voor 1 accentmuur in een opvallende kleur.

  1. Gebruik behangpapier om een focusmuur te creëren

Je hebt het waarschijnlijk al wel eens in doe-het-zelf programma’s op TV gezien, maar behangpapier kan wonderen doen voor een kamer. Kies een mooi patroon uit en behang een focusmuur – meestal een muur zonder ramen, met behangpapier. Je kan gaan voor een stijlvol klassiek patroon of misschien voor wat moderns.

Als je nog een stapje verder wilt gaan kan je de rest van de muren in een van de lichte ondertonen van het behangpapier schilderen. Op die manier creëer je een mooi geheel in je woonkamer, slaapkamer of zelfs keuken.

Mag het behangpapier zelf ook bijzonder zijn? Dan raden wij je aan om zeker eens te kijken naar fotobehangpapier of behangpapier dat je helemaal zelf kan ontwerpen!

  1. Leg een nieuwe vloer

Een nieuwe vloer leggen hoeft niet veel te kosten. De nieuwe PVC vloeren zijn daarbij ook erg makkelijk in elkaar te klikken en hebben vaak geen dure ondervloer nodig. Een doe-het-zelver kan op minder dan een dag een nieuwe vloer leggen. Wij hebben onze PVC-vloer beneden gelegd in minder dan een dag tijd. Het ging supervlot en heeft een erg mooie look (wij hebben voor een houtlook gekozen, een dikke twee jaar geleden).

Wanneer je een nieuwe vloer legt kies je best voor een pvc-vloer die hout of steen imiteert. Op die manier houd jij je woonkamer, slaapkamer of keuken stijlvol en is het makkelijk om behangpapier en meubels te combineren met je nieuwe vloer. Het is namelijk belangrijk dat alles een beetje op elkaar is afgestemd – niet?

  1. Hang nieuwe gordijnen

Ook nieuwe gordijnen kunnen de kamer een heel andere look geven. Door bijvoorbeeld plissé gordijnen te hangen in plaats van zware stoffen gordijnen lijkt de ruimte alvast heel wat moderner. Daarnaast zijn plissés makkelijk te installeren en hoeven ze niet veel te kosten. Plus: er zijn veel verschillende stijlen om uit te kiezen!

plisses
plisses
  1. Hang nieuwe foto’s, posters of schilderijen op

Ook kleine details zoals foto’s, posters of schilderijen kunnen een ruimte een heel andere look geven. Misschien kies jij de leukste familiefoto’s uit of hang je een moderne ingelijste poster op. Door deze af en toe te veranderen kan je jouw woonkamer of slaapkamer in geen tijd een make-over geven zonder dat je er veel voor hoeft te betalen.

Zelf ben ik bezig om in mijn knutselkamer een postermuur te ontwerpen, maar daar zal ik nog een aparte blogpost over schrijven!

  1. Wissel van decoratie en kussens

Een van de accenten die je bij ons thuis zal terugvinden, zijn limoengroene (de lievelingskleur van mijn lief) en turquoise (de mijne) accentjes in de kussens op de zetel, kaarsjes, bloempotjes,… Als je die kleuren op den duur helemaal beu gezien bent, kan je gemakkelijk die spulletjes vervangen om zo een heel ander kleurenpalet in de kamers te krijgen.

Written by admin