in

Tips om je slaapkamer een nieuwe look te geven (tips voor mooie dekbedovertrekken)

(Last Updated On: April 8, 2020)

Soms heb je zin om je slaapkamer eens in het nieuw te steken, maar wil je geen grote aankopen doen. Helemaal begrijpelijk, want een gloednieuwe slaapkamer kan een flink stuk van je budget opsouperen! Ik ontdekte een nieuwe webshop, Yumeko, waar ze echt waar prachtige dekbedovertrekken, kussens en nog veel meer voor je slaapkamer hebben. Ondertussen ben ik verliefd geworden op een stuk of 10 prachtige dekbedovertrekken, oeps!

Onze heerlijk rustige, minimalistische slaapkamer

Ik ben gek op onze slaapkamer: we hebben een super rustige slaapkamer gecreeerd voor onszelf waarbij er niet te veel meubels in onze slaapkamer staan. Ons bed staat er (we hebben voor we gingen samenwonen, een nieuwe boxspring gekocht… al had ik liever de king size gehad in plaats van maar 160 centimeter), we hebben 2 prachtige nachtkastjes (die kostten ons 100 euro per stuk, maar oh… ze zijn zo mooi!).

Verder staat er nog een witte kuipstoel met een nep-schapenvachtje, mijn witte dressoir (daar zit ook onze wasmand in, zo staat die niet in het zicht) en hebben we een aparte ruimte met een kleine walk-in closet. Best wel minimalistisch, dus. Daarbij hebben we geen tapijten oid in onze slaapkamer liggen en hebben we hele fijne black-out gordijnen.

Een nieuwe look dankzij een nieuwe dekbedovertrek

Dé manier waarop wij een iets andere look geven aan onze slaapkamer, is vaak met een nieuwe dekbedovertrek. Toen ik op Yumeko aan het kijken was, viel mijn oog op enkele prachtige dekbedsetjes… wat hebben zij mooie kleuren en stoffen om uit te kiezen!

Waarom een donzen dekbed heerlijk is!

Eerst en vooral: ik heb pas sinds enkele jaren een donzen dekbed en ben er helemaal fan van! Zeker als je kiest voor een 4 seizoenen-dekbed, heb je er het hele jaar profijt van. Een nieuw dekbed is ook zeker een manier om je slaapkamer een make-over te geven! Ik kreeg van mijn vriend een donzen dekbed (wel een fake donzen) en ik was echt he-le-maal om: sindsdien hebben we eigenlijk alleen maar ‘donzen’ op ons bed liggen.

Lang leve flanellen dekbedovertrekken

In de winter ben ik echt helemaal gek op flanellen dekbedovertrekken: ze zijn heerlijk warm en zo fantastisch zacht: al helemaal om in te slapen.

Katoensatijn, percal en linnen: heerlijk koel in de zomer

In de zomer ben ik gék op mijn dekbedovertrekken van katoensatijn. Ik heb de mijne al meer dan 15 jaar ondertussen, en ik ben er nog altijd zo blij mee! Het ziet er mooi uit, hoeft niet gestreken te worden (al doe ik dat sowieso niet) en voelt ook ontzettend fijn tegen je huid!

Hetzelfde met percal: daar hebben we hier thuis ook een setje van. Heerlijk zacht maar vooral ook nog lekker koel!