in ,

Singles Day 2020: korting, deals koopjes en geschiedenis

(Last Updated On: August 30, 2020)

Singles Day 2020

Singles Day is een relatief nieuwe koopjesdag in het Westen. Singles Day is een koopjesfenomeen in China dat nu ook naar het Westen overwaaide via goedkope online webwinkels zoals Wish en Aliexpress.

Wat is Singles Day?

Singles Day is een dag waarop Chinese online retailers zoals Ali Express en Wish promoties en koopjes aanbieden aan hun internationale klanten. Singles Day als koopjes event werd in 2009 door AliExpress in het leven geroepen maar nu doen ook heel wat andere Chinese online winkels aan deze koopjesdag mee.

Wanneer is het Singles Day / vrijgezellendag?

11 november, ieder jaar.

Lees ook: Black Friday, Black Friday deals / Black Friday kortingen

Lees ook: Singles Day en Singles Day deals / Singles Day kortingen

Lees ook: Cyber Monday en Cyber Monday deals / Cyber Monday kortingen

singles-day
singles-day

De oorsprong van Singles Day

Singles Day was oorspronkelijk een dag om jonge afgestudeerden te vieren. Deze afgestudeerden waren vaak nog single en de dag vormde ook een mooie tegenhanger voor Valentijn – een dag waarop koppels gevierd worden. De dag kent zijn oorsprong in 1993 in de universiteit van Nanking.

Singles Day wordt ieder jaar op 11 November gevierd.

Singles ‘Day vindt zijn oorsprong in een Chinese academische traditie. Verschillende ongetrouwde studenten van de Nanjing Universiteit besloten om op 11 november 1993 activiteiten te organiseren voor alle vrijgezellen aan de universiteit. De datum 11.11 is gekozen omdat het nummer verwijst naar het concept van het celibaat. Eerst en vooral gevierd door universitaire studenten, is deze dag geleidelijk een universitaire traditie geworden.

De oorsprong van Singles Day als koopjesperiode

In 2009 besloot Aliexpress om tijdens Singles Day een ​​dag met speciale promoties in China te organiseren. Het doel van de commerciële actie is om Chinese singles aan te moedigen om plezier te hebben. Deze universitaire traditie werd al snel het grootste commerciële evenement in China. Toen Aliexpress ook in Europa bekend werd, begonnen ook mensen in Nederland en België al snel naar Singles Day uit te kijken.

Tips om koopjes te doen tijdens Singles Day

Wil jij graag mooie koopjes doen tijdens Singles Day? Lees dan hier zeker onze tips, onderaan dit artikel hebben we enkele fantastische deals opgelijst:

  1. Koop niet van de eerste de beste handelaar

Wanneer je op websites zoals Wish of Aliexpress koopt, dan koop je best niet bij de eerste de beste handelaar. Heel wat online handelaars bieden namelijk dezelfde producten aan. Het is dus best dat je onderzoek doet en eventueel enkele verschillende handelaars opzoekt de hetzelfde product aanbieden.

  1. Lees reviews

Wanneer je producten koopt bij Chinese online retailers is het erg belangrijk dat je de reviews leest. Hoewel er zich heel wat goede online verkopers op Ali Express bevinden, zijn er ook verkopers die kwalitatief slechte producten afleveren. Daarom is het van belang dat je de recensies achtergelaten door andere kopers goed doorleest. Op die manier kom je te weten of de opdruk van een T-shirt na enkele wasbeurten loskomt en of jouw T-shirt klein of groot uitvalt.

  1. Neem een meetlint on je maten te meten

Indien je graag wat kledij wil bestellen op Aliexpress en Wish is het van belang dat jij op voorhand je maten neemt met een meetlint. Heel wat van de kledij op Wish en Aliexpress staat namelijk aangeboden in Aziatische maten. Aziatische maten zijn over het algemeen twee tot soms zelfs drie maten kleiner dan Europese maten. Gelukkig zetten de handelaars de afmetingen van de kledij vaak in de beschrijving van het product.

  1. Wees geduldig

Bestellingen die uit China komen kunnen erg lang onderweg zijn. Je kan dus niet verwachten dat jij je product morgen al in huis gaat hebben. Het kan voor sommige pakketjes drie tot soms zelfs vijf weken duren vooraleer jij je product in huis hebt. Bij heel wat online verkopers kan je ervoor kiezen om een snellere en soms zelfs betere verzendingsmethode te selecteren tijdens een kleine meerprijs. Indien jij van jezelf weet dat je erg ongeduldig bent kan dit een erg goed idee zijn!

  1. Kijk ook eens naar Nederlandse en Belgische online retailers

Hoewel Singles Day in België en Nederland nog niet zo groot is als Black Friday en Cyber Monday zijn er al wel enkele online winkels die Singles Day vieren met leuke aanbiedingen. Het is dan ook een goed idee om ook een oogje in het zeil te houden bij lokale webshops om daar je slag te slaan!

De beste Singles Day Deals

Nog niet alle webshops doen mee met Singles Day, maar deze webshops geven een fijne korting: