in

Simplify your life: hoe ik mijn leven simpeler maak (deel 1)

(Last Updated On: July 15, 2017)

Simpel heeft vaak een erg negatieve connotatie, maar dat is helemaal niet nodig. Jullie weten misschien vast al wel dat ik al enkele jaren bezig ben met minimalisme (vooral het materiële gedeelte ervan) en de laatste maanden merk ik dat het veel meer aan het uitbreiden is naar mijn mindset en veel meer. Ben je al benieuwd geworden hoe ik mijn leven veel simpeler maak en wat mijn plannen nog zijn? Zo min mogelijk keuzestress in mijn leven, I’m all for that!

(afbeelding simpeler leven –  Rawpixel.com via shutterstock)

Declutter!

shutterstock_238067917

Hiermee begon het bij mij: ik declutterde mijn appartement alsof het een lieve lust was. Ondertussen, in de vier jaar dat ik hier woon, heb ik echt al meer dan 30 vuilniszakken aan kleding en huisspulletjes gedoneerd aan een goed doel.

Als je dan ook eens berekent hoeveel je eigenlijk hebt weggegeven, denk je écht wel na over nieuwe aankopen. Ondertussen heb ik weer ruimte in de kasten én in mijn hoofd.

(bron declutter afbeelding: chattanongzen via shutterstock)

Capsule wardrobe

shutterstock_370443437

Door al dat declutteren ben ik de laatste maanden helemaal geïntrigeerd geraakt door capsule wardrobes en uniformen. In de zomer lééf ik eigenlijk in jumpsuits, maxidresses en linnen broeken. Dat is wat mij het beste staat en wat ik heel fijn vind in de zomer, dus besluit ik het ook daarbij te houden.

Na een zware opstoot van mijn PDS (prikkelbare darm syndroom) en een buik die eruitzag alsof ik al ver 5 maanden zwanger was, moest er nog wel één en ander veranderen in mijn garderobe. Niets zo vervelend als ‘s ochtends zelfverzekerd in leuke kleren en platte buik ergens heen gaan, en in de namiddag jezelf de hele tijd verbergen en ongemakkelijke kleding aanhebben door je ondertussen flink opgezwollen buik. Toegegeven, het heeft me vorige maand en deze maand echt wel wat gekost om leuke kleding te vinden, maar ik heb nu veel leuke en losvallende blouses toegevoegd aan mijn kledingkast. Ik ben er ZOOOO blij mee, ik voel me eindelijk terug zelfverzekerd, echt zo fijn! Nu nog op zoek gaan naar enkele truien…

Zodra je weet wat je allemaal goed staat, wat je vaak draagt én welke kleuren leuk bij je staan, is het echt veel fijner om te gaan shoppen. Je geeft veel minder snel geld uit omdat je kleding aan meer criteria moet voldoen (weg met fast fashion) en je veel minder snel shopt.

(afbeelding capsule wardrobe  – All about space  via shutterstock)

Minder shoppen

Ik spaar nu veel meer voor bijzondere kledingstukken die ik veel langer draag, en daarnaast voel ik de shopdrang die ik vroeger had ook niet meer zo hard.  Case in point: ik ben nét jarig geweest, heb een beetje verjaardagscentjes gekregen en ik woon in een leuk stadscentrum met toffe winkels waar sale is. Ik ben enkele tops van Steps gaan halen die ik erg graag wou (zie de mijn-buik-zwelt-op-als-een-balonnetje-uitleg hierboven)