in

Wat is jouw sieradenstijl?

(Last Updated On: April 18, 2021)

Weet jij eigenlijk welke stijl sieraden en juwelen jij mooi vindt, of koop je er maar op los? Het kan heel handig zijn om te weten tot welke stijl sieraden je het meest aangetrokken voelt, omdat je dan ook veel beter en gerichter kan gaan zoeken.

Of je nu houdt van klassieke sieraden, vintage sieraden, boho sieraden, erg kleurrijke sieraden, statement juwelen,… ik leg je graag uit wat het verschil is tussen deze sieraden én laat je graag enkele prachtige voorbeelden zijn. Klaar om jouw stijl sieraden te ontdekken?

 

Klassieke sieraden

Wil jij het liefst van al sieraden dragen die je over tientallen jaren nog steeds mooi zal vinden en zelfs aan je kinderen zou kunnen geven? Dan zijn de klassieke sieraden zeker wat voor jou: het fijne aan klassieke sieraden is dat ze helemaal niet onderhevig zijn aan modetrends en daarom jarenlang meegaan.

Vintage sieraden

Als je heel erg houdt van vintage sieraden, dan ben je niet alleen gek op de sieraden zelf, maar ook op de uitgebreide geschiedenis achter je juwelen. Als je van vintage juwelen houdt, ben je vaak ook helemaal fan van de bezetting van de sieraden: die zie je namelijk niet zo vaak meer op dezelfde manier bij moderne juwelen.

Kleurrijke sieraden

Ben jij wel te vinden voor flink wat kleur in je kleerkast en hoeven sieraden voor jou helemaal niet neutraal te zijn? Dan ben jij sowieso een fan van kleurrijke sieraden!

De laatste jaren zien we dat statement juwelen en kleurrijke sieraden weer heel erg in de mode zijn (denk maar aan de kleurrijke tassels die we nu veel in onze juwelen zien, net als felgekleurde kraaltjes) en daar moet je nu natuurlijk van profiteren! Ideaal om een wat saaiere, monotone outfit op te leuken met een vleugje kleur!

Boho juwelen

Boho juwelen of bohemian juwelen zijn de laatste jaren echt niet meer uit het modebeeld weg te krijgen! Denk hierbij vooral aan juwelen met veren, dromenvangers, dainty ringen en kettingen en best veel kleur!

Het is dan ook ideaal om boho juwelen te gaan combineren met bijvoorbeeld kleurrijke sieraden of minimalistische juwelen, om de combinatie net dat beetje extra va-va-voom mee te geven!

ketting-chuncky-initials
ketting-chuncky-initials

Bron foto: My Jewellery

Minimalistische sieraden

Tegenwoordig zijn minimalistische sieraden heel erg hip: je herkent deze minimalistische juwelen aan hun sobere design. Hier moet je dus zeker niet zijn als je gek bent op veel kleur en veel extra krulletjes en co aan je juwelen.

Erg leuk: het is hip om verschillende minimalistische sieraden te gaan combineren met elkaar: zo krijg je toch een erg leuke combinatie die prachtig bij elkaar past.

ketting-initial-munt
ketting-initial-munt

Bron foto: My Jewellery

Statement juwelen

De tegenovergestelde trend van minimalistische sieraden, dat zijn de statement juwelen. En, zoals de naam al verklapt, zorgen die dus voor een écht statement in je look! Zo worden er vaak wat meer minimalistische stijlen gecombineerd met een statement juweel omdat op die manier je juweel écht goed in de spotlight komt te staan.

Hou jij dus van opvallende, grote sieraden die larger than life zijn? Statement juwelen zijn dan waarschijnlijk helemaal jouw ding!

 

Written by admin