in

Dit zijn de 7 sieradentrends voor de zomer van 2021

(Last Updated On: October 7, 2021)

Dit zijn de 7 sieradentrends voor de zomer van 2021

Waarschijnlijk kent iedereen wel de uitspraak ‘diamonds are girls best friend’. Sieraden zijn toch een toevoeging van je outfit die je echt kunnen laten doen stralen. Je kunt met gezicht sieraden een absoluut statement neerzetten of je kunt je look verfijnen door subtiele sieraden. En zeg nu eerlijk, welke vrouw dagdroomt zo nu en dan nou niet over diamanten verlovingsringen of houdt er nu niet van Swarovski sieraden? In dit artikel vertellen we je meer over de laatste trends!

juwelentrends-2021
juwelentrends-2021

Statement sieraden

Deze sieraden zijn geen nieuwe trend. De herfst en winter van 2020 werd gedomineerd door dikke kettingen en in de lente waren de oorbellen groot, groter, grootst. In de zomer van 2021 zul je zien dat de dikke kettingen en grote hoepel oorbellen verder gaan evolueren. Hoe groter hoe beter. Van Victoria Beckham tot Hermes, de catwalk kon niet om de zwaar metalen sieraden heen. Dit bewijst dat de sieraden alleen maar groter worden, als je oorlellen dit natuurlijk toestaan.

Parels, parels en parels

Als je enthousiast bent dat je de statement sieraden kunt opstapelen, maar je nek niet tegen al die zware kettingen kan, is er ook altijd de optie om te kiezen voor de sieraden trends die tijdloos zijn en blijven namelijk parels. De parels kwamen sinds vorig voorjaar weer helemaal opnieuw tot leven, alleen niet in de vorm van sierlijke kerstballen die je oma vroeger had of de kostbare parels van het vorige seizoen. De parels komen namelijk met een verrassing element. Dit jaar zijn op de catwalks gelaagde parels en niet bij elkaar passende parels terug te zien in de styling. Uiteindelijk geldt het motto “hoe meer, hoe beter”, en kun je door het toevoegen van zomerse parels een onvergetelijke look maken.

Die ene oorbel

Dit is een trend die misschien wel een beetje moeilijk is om te accepteren, de enkele oorbel. Deze trend staat al een tijdje in de schaduw van de schijnwerpers, maar verdient toch een tweede kans doordat onder andere Fendi, Alberta Ferretti en N21 deze trend onder hun vleugels heeft genomen.

Armbanden

Armbanden mogen weer op een subtiele manier worden gezien. Bij Valmano.nl spotten we opgestapelde armbanden, bijpassende armbanden of zelfs een paar statement exemplaren, het is duidelijk dat de armbanden deze zomer weer helemaal hot zijn.

Ball & Chain

Al een aantal seizoenen kunnen we niet ontkomen aan een aantal trends: kettingen van zilver die een beetje doen lijken op hardware, metalen stukken. Geen verrassing dus dat de volgende sieraden trend van de zomer 2021 bolvormige sieraad stukken zijn. Deze metalen, geometrische sieraden die voorzien zijn van een vleugje kubisme zijn overal op de catwalks gespot. Ze komen terug in chokers, armbanden, hang oorbellen en variërend van de Sportmax collectie tot Robdejer. Dit is het soort trend dat zomer gebonden is.

Kettingen

En dan specifiek de lange kettingen. Vorige seizoenen zagen wij de jaren 90 chokers hun comeback maken. Des te verfrissender is het om te zien dat de lange kettingen weer hun opwacht maakten in de lente en de zomercollecties van het jaar 2021. Ieder groot en beroemd merk van Chloe tot Dior speelde met hun eigen unieke kijk op de lange ketting. Deze lange kettingen op de catwalk luidde dan ook de weder terug keer in van het belangrijkste sieraden element.

Ijzige ‘a girls best friend’ diamanten

De lente en zomer trends van 2021 pakten op de catwalks helemaal uit met diamanten sieraden. Misschien omdat we massaal The Crown hebben gekeken, of omdat elke vrouw toch stiekem wel weg is van een goed stel diamanten, maar ze kwamen langs in elke vorm. Simone Rocha kwam met hoofddeksels die bezet waren met juwelen en Chanel kwam met slabbertjes, maar de beste trend was misschien toch wel de volledige diamanten oordopjes van Hermes. Opnieuw bewezen de catwalks het. Diamanten sieraden is een tijdloze trend die nooit vergeten zal worden.

Written by admin