in

Recept: low carb pizzamuffins

(Last Updated On: July 11, 2019)

Dit receptje spotte ik op Pinterest en aangezien ik aan het carb cyclen ben, kan ik altijd wel wat lekkere low carb receptjes gebruiken. En dit was zo’n heerlijk makkelijk receptje, I love those! Dit is ook geschikt voor keto-diëten, trouwens. Klaar om broodjes te maken die supermakkelijk zijn en lekker snel klaar zijn? Wat heb je nodig om deze heerlijke low carb pizzamuffins te maken: 

  • 2 cups amandelmeel (ik koop mijn amandelmeel hier)
  • 4 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • rozemarijn en basilicum
  • een stuk of 4 zwarte olijven
  • wat geraspte kaas om over je broodjes heen te strooien

pizzamuffins-low-carb Doe het amandelmeel en bakpoeder samen in een kom. Meng goed. Daarna doe je de kruiden erbij (zout is niet nodig, er zit al genoeg zout in de kaas en de olijven zorgen ook voor een zoutere smaak). Vervolgens meng je de 4 eieren onder dit mengsel. Zo, je mengsel is al klaar! Verwarm de oven op 170° en vet een muffinblik lichtjes in met olijfolie of kokosolie (ik koop mijn kokosolie hier). Verdeel dit mengsel over de 6 muffinvormen en doe er wat geraspte kaas over. Laat een kwartiertje in de oven bakken en voilà, jouw pizzabroodjes zijn al klaar! Mijn broodje heb ik belegd met wat lekkere frisse komkommer, salami, smeerkaas en een klein beetje tomatentapenade. Smakelijk! Dit brood is trouwens véél vullender dan normaal tarwebrood 🙂 low-carb-pizzamuffins