in

Recept: chocolade quinoa muffins

(Last Updated On: March 16, 2016)

Een jaar geleden moest ik maandenlang een restenvrij dieet volgen omdat mijn dikke darm plots volledig ontstoken was en ik in het ziekenhuis belandde. Eigenlijk heb ik tot nu toe echt heel veel moeite gehad met mijn eten: bijna iedere maand at ik iets waar ik blijkbaar weer niet tegen kon en kreeg ik weer een flinke ontsteking. Ik bleef dus heel erg hangen in dat restenvrije dieet waar ik vooral aardappelen, witte pasta en witte brood at. Alles behalve gezond, maar wel veel minder pijnlijk. Stilaan wil ik het anders, want ik voel me er echt niet meer goed bij. Dus: terug meer vezels en gezonde dingen beginnen eten! Een receptje dat ik tegenkwam op Pinterest: chocolade quinoa muffins. quinoa-muffins Ingrediënten:

  • 1 cup quinoa
  • 4 eitjes
  • 1/4 cup melk
  • 1 tl vanille-extract
  • ½ cup gesmolten kokosolie
  • 1/4 cup ongezoete appelmoes (ik heb gewone gebruikt)
  • 1 cup cacaopoeder (je kan voor bijvoorbeeld Nesquick gaan, of voor ongezoete rauwe cacaopoeder)
  • 1½ tl baking powder
  • ½ tl baking soda
  • ½ tl zout

quinoa-cupcakes-chocolade Het recept zelf is supermakkelijk: ik heb alles behalve de gesmolten kokosolie in mijn keukenrobot gedaan en alles gemixt tot een glad beslagje. Trouwens, je quinoa moet op voorhand gekookt zijn! Daarna doe ik er beetje bij beetje de gesmolten kokosolie bij (omdat het nog warm is en je wilt niet dat het ei stolt). Goed laten mengen en je muffinvormpjes erbij halen. Die vul je tot driekwart ongeveer, en dan een 15 minuten in de oven op 180° Smakelijk!