in

PVC vloeren: voordelen, nadelen en de prijs

(Last Updated On: September 3, 2020)

Wat zijn PVC Vloeren?

Heel wat gezinnen kiezen de dag van vandaag voor synthetische vloeren waaronder vloeren gemaakt van PVC. Het grote voordeel van deze pvc vloeren is dat ze lang meegaan en dat het erg makkelijk is om de vloer te onderhouden. Dit is een pluspunt wanneer je thuis een kindje hebt rondlopen of wanneer er veel geknoeid wordt op de vloer.

Pvc-vloeren zijn namelijk erg resistent tegen vocht en tegen vlekken. Daarnaast zijn pvc-vloeren in een heleboel verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar waardoor ze erg aanpasbaar zijn en binnen elk interieur passen.

Wat zijn de voordelen van PVC Vloeren?

Zoals hierboven al besproken hebben PVC vloeren heel wat voordelen. We zetten ze hier alvast even voor jou op een rijtje.

  1. PVC Vloeren zijn betaalbaar

Een van de grote voordelen van PVC vloeren is dat ze erg betaalbaar zijn. Waar je voor tegelvloeren en houten vloeren vaak erg diep in de buidel moet tasten zijn PVC vloeren een goedkoop alternatief. Toch is het belangrijk dat we er even bij vermelden dat er natuurlijk ook erg dure PVC vloeren bestaan die gemaakt zijn uit speciale materialen.

  1. PVC Vloeren zijn makkelijk te installeren

Hoewel we natuurlijk aanraden om je vloer te laten installeren door een professional, kan je – indien gewenst, natuurlijk ook je eigen PVC vloer installeren. Je kan PVC vloeren bijvoorbeeld verkrijgen in systemen die in elkaar klikken. Op die manier wordt je vloer in feite een grote puzzel – wel even kijken dat alles mooi recht ligt en bij elkaar aansluit!

pvc-vloeren
pvc-vloeren
  1. PVC vloeren hebben heel erg veel designmogelijkheden

Omdat PVC vloeren niet gebonden zijn aan de tekening in de steen of in het hout en omdat PVC vloeren makkelijk bedrukt en gekleurd kunnen worden heb je heel wat designmogelijkheden wanneer je een PVC vloer zoekt. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een PVC vloer die eruit ziet als hout of als tegel, maar evengoed ook PVC vloeren in leuke kleurtjes of motieven.

  1. PVC Vloeren zijn vlek-bestendig

Wanneer je een kindje of zelfs een huisdier in huis hebt rondlopen weet je dat het wel eens kan voorvallen dat er wat op de vloer valt. Waar poreuze stenen en hout de vlek vaak vasthouden kun je PVC vloeren makkelijk met een natte doel schoonmaken.

  1. PVC vloeren gaan lang mee

Daarnaast gaan PVC vloeren ook lekker lang mee. Omdat je PVC vloeren makkelijk kan schoonmaken hoef jij je PVC vloer minder snel te vervangen. Daarnaast komen heel wat PVC vloeren ook met een goede garantie zodat indien er wat fout gaat je makkelijk en snel een nieuwe vloer kan leggen.

pvc-vloer-prijs
pvc-vloer-prijs

Nadelen van PVC vloeren

We moeten toegeven dat er eigenlijk niet erg veel nadelen zijn aan een PVC vloer. Een van de grote nadelen is dat, indien je de vloer zelf legt en niet de tijd neemt de basis laag goed te installeren, je vloer eventueel wat hobbels kan vertonen. Daarbij is het ook een goed idee om je vloer niet te veel bloot te stellen aan direct zonlicht omdat dit voor verkleuring kan zorgen. Wanneer je investeert in een wat duurdere hoogwaardige PVC vloer en de vloer laat leggen door een professional kan je deze nadelen echter makkelijk omzeilen.

vloeren-pvc
vloeren-pvc

De prijs en kosten van een PVC-vloer

Er bestaan verschillende soorten PVC-vloeren en verschillende kwaliteiten, dus is het alleen maar mogelijk om een richtprijs te geven qua prijzen voor jouw nieuwe PVC-vloer. Vaak kan je bij de doe-het-zelver al PVC vloeren kopen vanaf 15 euro per m2. Het hangt maar net van je budget af.

Vergeet ook zeker niet de kosten voor de plinten en de ondervloer mee te nemen in je budget als je graag je vloeren wilt gaan renoveren.

Written by admin

One Comment

  1. Je vergeet een nadeel, pvc is de meest giftige plasticsoort die er bestaat, dus je hebt nog jaren giftige dampen in je huis :s