in

Al die verschillende potjes en tubetjes voor je gezicht: heb je ze echt nodig?

(Last Updated On: March 21, 2021)

Wie eens kijkt naar het schap met gezichtsverzorging, zou het bijna kunnen gaan duizelen. Wat is het aanbod enorm groot! Heb je al deze verschillende producten echt nodig om je huid in topconditie te houden? Of kun je eigenlijk ook best af met één enkel product.

Allemaal hun eigen kenmerken

beautyproducten-nodig
beautyproducten-nodig

Al lijkt het wat veel, al die verschillende soorten gezichtsverzorging, over het algemeen geldt dat zij wel allemaal hun eigen kenmerken hebben. Gaat het je duizelen door het enorme aanbod, dan is het soort huid dat je hebt en de conditie waarin deze verkeert een goed uitgangspunt om eens mee te beginnen.

Kijk naar je leeftijd; een jongere huid heeft nu eenmaal net wat minder nodig dan een wat oudere. Maar kijk ook naar je huidtype: is je huid erg droog, of juist vettig? Heb je snel last van rode vlekjes, of juist eerder van pukkeltjes? Deze kleine analyse kan je de juiste richting opsturen als het gaat om het soort verzorging dat je in grote lijnen nodig hebt. Producten voor een (zeer) droge huid, bijvoorbeeld, of juist een heel gevoelige.

 

Je zal zien dat je vaak binnen ieder merk kunt kiezen uit verschillende producten die bij jouw huid passen. Al deze producten hebben zo hun eigen kenmerken. Zo is een serum heel geconcentreerd, en een mooie manier om je routine te beginnen.

Een serum trekt echt in je huid, en biedt dus geen beschermend laagje, maar geef je huid wel een goede boost. Breng hierna altijd een crème aan, want deze heeft weer heel andere eigenschappen en is hard nodig om je huid goed te beschermen en hydrateren.

Kies wat bij jou past

De meeste productlijnen bestaan uit een flink aantal producten. Heb je deze allemaal nodig? Niet altijd. Het is om te beginnen wel handig om al je producten uit dezelfde lijn te kopen, zo weet je dat deze goed bij elkaar passen en elkaar aanvullen.

Kijk vervolgens naar waar je huid behoefte aan heeft. Heb je veel fijne lijntjes bij je ogen? Dan is een oogcrème een goed idee. Is dat niet het geval, dan is uitsluitend een dagcrème voor overdag en een nachtcrème voor in de nacht vaak ook al voldoende.

Daarnaast kan het verstandig zijn om je producten aan te passen aan wat je huid nodig heeft. In de zomer kan een crème met een hogere beschermingsfactor tegen de zon bijvoorbeeld een goed idee zijn, terwijl in de winter juist een wat rijker product dat een beschermend laagje over je huid legt beter kan zijn.

Bovendien kan je huid in de loop der jaren veranderen, en vraagt ook dat om een aangepaste skincare routine. Door je huid altijd te geven wat hij nodig heeft, houd je hem langer en makkelijker in topconditie.