in

Kapsels en haartrends 2021 (de populairste dameskapsels van het moment)

(Last Updated On: January 30, 2021)

Superpopulaire kapsels in 2021 en haartrends 2021: babymelts, balayages en gekrulde bobkapsels

Kapsels: Welke kapseltrends, haartrends en haarstijlen zullen er populair worden voor dames in 2021? Zoals altijd, lopen enkele kapseltrends over van eind vorig jaar en zien we die kapsels meer en meer opkomen.

Een van de allergrootste haarstijlen gaat voornamelijk over natuurlijke haarkleuren: weg met de onnatuurlijk geverfde ombré haarkleuren. Nu gaan we voor mooi in elkaar versmeltende haarkleuren dankzij babymelts, balayages en finger painting. Ben je benieuwd naar specifieke kapseltrends voor korte kapsels 2021?

kapsels-2019

mooie kapsels en haartrends – Dit is een prachtig blond dameskapsel met enkele blonde highlights en mooi gekruld om de verschillende blonde haarkleuren mooi te laten uitkomen: een van de top kapsels dit jaar (bron)

Dit prachtige kapsel hierboven is een duidelijk voorbeeld van een van de haartrends in 2021: de highlights en balayage haarkleuren! Ik ben zelf helemaal gek op deze haartrend omdat het erg natuurlijk en mooi staat. Probeer dit kapsel best niet zelf voor elkaar te krijgen, ik heb dat vroeger enkele keren geprobeerd en eindigde met dikke strepen vreemd blond in mijn kapsel. Ga voor babylights, fingerpainting of highlights in je haar altijd eventjes naar de kapper! Dat gezegd zijnde, laten we snel eens gaan kijken naar de topkapsels voor dit jaar!

    1. Populaire dameskapsels voor lang haar:

kapsels-2019-3

Ik vertelde dus al dat mooie babylights, natuurlijke highlights en finger painting en natuurlijke balayages helemaal hip blijven in 2019, dit wordt dus zeker een van dé haarkleuren 2021 en haartrends (bron)

lange-dameskapsels

Dit is een prachtig kapsel: een waanzinnige mooie blonde haarkleur met hele lichte highlights en babylights erdoorheen geweven. (bron)

blonde-kapsels-2019

Nog een voorbeeld van een heel natuurlijke blond geverfde haarkleur: We zien we heel veel natuurlijkere haarkleuren en dit is er zeker eentje van. Deze haarstijlen zijn natuurlijk omdat ze bijvoorbeeld werken met fingerpaints en natuurlijke balayages. (bron)

bobkapsels-2019

Ook in een bruine haarkleur kan je veel natuurlijke diepte creëren dankzij highlights, een balayage of fingerpainting. Wat een prachtige bruine gekrulde bob… (bron)

dameskapsels-2019

Je ziet balayages veel bij lobs en korte kapsels(bron) maar ook bij lange dameskapsels staat het echt ongelofelijk mooi! Je krijgt zo veel meer diepte in je haarkleur!

kapsels-2019-paardenstaart

Als je een lichte ombre haarkleur hebt, staat dat echt heel leuk in een paardenstaart! (bron)

kapsels-2019-babylights

Kapsels 2021 – Wist je dat je ook met je kapsel kan contouren? Dit soort ‘face framing’ is nu enorm populair onder de dameskapsels! Maar wat is dat ‘face framing’ dan eigenlijk? Je zorgt voor lichtere haarkleur bij je slapen en een iets donkerdere haarkleur voor de rest van je haar. Zo valt je gezicht veel meer op! (bron)

lange-kapsels-2019

Een ombre haarkleur kan dus nog altijd, maar is veel natuurlijker geworden dan enkele jaren geleden (bron)

kapsels-2019-lang-haar

Veel kleurcontrast in een haarkleur: een enorm populair dameskapsel (bron)

kapsels-2019-6

Deze haarkleur komt helemaal terug: je hoeft niet altijd veel highlights of balayage in je haar te laten verven om een mooie haarkleur te krijgen (bron)

kapsels-highlights-balayage

Dit is een prachtige blonde, natuurlijk geverfde haarkleur. Hier is het een ombre haarkleur die stilletjesaan van donkerblond naar lichter blond geverfd is, met ook nog een balayage ertussenin… prachtig! (bron)

kapsels-2019-natuurlijke-balayage

(bron)

    1. Balayagekapsels en andere haartrends

Balayagekapsels zijn ondertussen al jaren niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Maar hoe zien de balayagekapsels er in 2021 uit? Vaak zijn het hele natuurlijke balayages en haarkleuren die we zien. Mooie kleurschakeringen in je haarbos, daar gaan we voor!

colour-melt-hair-hairstyles-2019

Mooie balayage die begint bij een mooie donkerbruine kleur en overgaat naar een bronskleur (bron)

kapsels-2019-balayage

Ook een haarkleur die we heel vaak gaan terugzien: een dameskapsel met een roodbruine haarkleur (bron)

kapsels-2019-hair-melt

Dit kapsel doet me heel erg denken aan het kapsel van Rachel uit Friends! Het is een erg mooi laagjeskapsel met een mooie balayage erin. (bron)

    1. Haarkleuren 2021: bijzondere haarkleuren

haarkleuren-2019-1

Een prachtige lila haarkleur: de haarkleuren 2021 zijn veel meer egaal dan de laatste jaren. We zien zowel felle haarkleuren als meer afgebleekte haarkleuren (bron)

haarkleuren-2019

Mooie felle haarkleuren zijn hip. We zien geen mermaid hair of oil slick hair meer maar wel egale haarkleuren. Wist je trouwens dat jewel tones op dit moment heel erg trendy zijn in haarkleuren, maar ook in het modebeeld zelf? Deze jewel tones haarkleuren zijn wel vaak wat moeilijker om te onderhouden omdat ze sneller afbleken dan andere haarkleuren, maar met de juiste haarverf (bijvoorbeeld Manic Panic), gebeurt dat al ietsje minder snel.

Durf je zelf je haren niet te verven in een felle haarkleur? Begrijpelijk! Er zijn veel kappers echt gespecialiseerd in felle en gedurfde haarkleuren, dus ga eerder naar zo’n kapper toe dan naar de kapper om de hoek die alleen maar haren verft in 50 tinten grijs 😉  (bron)

haarkleuren-2019-2

Bronskleurige hair melt: prachtige haartint, deze hair melt! Ook hier geldt weer: laat dit zeker door een professional verven! Ik heb zelf ooit de fout begaan een nieuw kapsel te willen, en dan voornamelijk een nieuwe haarkleur erbij en het zelf te doen. Ohjee, dat heb ik me beklaagd! Een hair melt is aartsmoeilijk om bij jezelf te verven (en nee, ook je moeder of vriendin kan je hierbij niet echt helpen tenzij ze kapster zijn) en ik zou het je echt niet aanraden. Zelfs highlights bij jezelf verven is al ongelofelijk moeilijk. Kies een kapper uit die deze techniek ook echt kent, want ook niet alle kappers kunnen deze techniek! Een hair melt (bron) duurt trouwens ook erg lang om te laten verven, hou daar ook zeker rekening mee.

opsteekkapsels-2019

Een hele mooie en natuurlijke haarkleur! (bron) Deze mooie haarkleur staat mooi met zowel korte kapsels als andere kapsels. Bekijk ook zeker onze kapsels voor dun haar omdat je zo veel meer diepte in je haren kan krijgen zonder extensions!

    1. Korte kapsels: bobkapsels en korte kapsels en halflange kapsels

korte-kapsels-2019-10

Mooi gekruld bobkapsel met enkele highlights (bron)

kort-kapsel-dames

Undercut bobkapsel (bron)

short-hairstyles-2019

(bron)

 

 

kapsels-2019-bobkapsel-fingerpaints-balayage

Blonde bob met highlights en een balayage erin (bron)

Ook bij de korte kapsels 2021 zien we enkele toptrends komen voor je haarstijl: bobkapsels zien we na enkele jaren nog ieder jaar terugkomen, maar iedere keer zijn ze een klein beetje anders.

Eerst was het een blunt cut bob met een scherpe lijn in je haar, nu zijn het veel zachtere bobkapsels (wavy bobkapsels) en lange bobkapsels (lobkapsels). Als je die dan ook nog eens combineert met een mooie haarkleur die erg natuurlijk is (zie hierboven voor extra tips over je mooiste haarkleuren), heb je een prachtige en diepe bob met superveel schwung erin.

    1. Lange dameskapsels

lang-haar-kapsels-2019

Lang bruin haar, wat een prachtkapsel voor dames! (bron)

balayage-kapsels-2019

Blonde fingerpaint: dit haar is een voorbeeld van de fingerpainting waar ik het hierboven al over had (bron)

haartrends-2019

Blonde Balayage met verschillende blonde haarkleuren en haartinten, een van dé populairste dameskapsels (bron)

haarstijlen-2019

Gekrulde lob met een licht ombre haarkleur effect (bron)

kapsels-2019-bruine-haarkleuren-2019-balayage

Prachtige colour melt in verschillende bruintinten (bron)

kapsels-2019-opsteekkapsels

Super cute updo: dit opsteekkapsel  is geweldig! (bron)

kapsels-2019-colour-melt-bruin

Waanzinnige kleurenschakeringen: van chocoladebruin tot een bronzen tint (bron)

kapsels-2019-rommelige-paardenstaart

Prachtige rommelige paardenstaart – wat een mooi dameskapsel (bron)

paardenstaart-kapsels-2019

Mooie colourmelt in een lage paardenstaart (bron)

blonde-gekrulde-bob-dameskapsels

Gekrulde lange, blonde bob (bron)

kapsels-2019-balayage-contouring

Lange gekrulde bob met hair contouring  (bron)

Wat doe je dan met je kapsel als je lang haar hebt? Zeker als je ziet dat er nu veel kapsels zijn die korter zijn, hip zijn, wil je wel eens beginnen twijfelen of je misschien voor een pittig kort kapsel zou moeten gaan. Laat je niet té erg leiden door haartrends en haarstijlen die hip zijn, maar kijk ook wat jij het mooiste vindt. Ook als je lang haar hebt, kan je bijvoorbeeld nog spelen met laagjes in je kapsel of meer diepte in je haren krijgen dankzij de mèches en co. (Mèches is trouwens hetzelfde als een highlight!)

Kapsels voor lang haar zijn dus nog lang niet uit de mode, gelukkig maar!

Kapseltrends 2021 voor dit jaar:

Zo, dat waren enkele van de grootste kapseltrends voor de kapsels 2021! Wat denk jij van deze haarstijlen en haarsnits? Ikzelf ben echt gek op de balayagekapsels die je in dit artikel ziet! Kies jij voor een kort kapsel of val jij ook voor de balayages?

Haartrends om te onthouden

Wat zijn de nieuwe haartrends in dan voornamelijk? Ik vertelde hierboven al dat het voornamelijk draait om natuurlijke haarkleuren: je kiest dit jaar eerder voor babylights, highlights of balayage haarkleuren die je haar een erg natuurlijke, maar verzorgde look geven.

Welk kapsel past bij jouw gezicht?

Heel leuk natuurlijk, die nieuwe kapsels. Maar wat als je eigenlijk niet weet welke kapsels mooi bij jou passen? Je kan altijd verliefd worden op een mooi kapsel op Pinterest of hier op Glamourista, maar hoe weet je dan eigenlijk of die haarstijl mooi bij jou gaat staan?

Ik vind dat zelf ook altijd heel erg moeilijk om te beslissen en al helemaal om dat duidelijk uit te leggen aan de kapper, jullie ook? Ik ben al zo vaak naar de kapper geweest en teruggekomen met een kapsel dat me helemaal niet stond en jammer genoeg is dat echt meer dan 10 keer geweest… Ik ben zo vaak met een mooi plaatje naar de kapper gestapt en kwam dan spijtig genoeg buiten met een kapsel waar ik echt heel erg ontevreden over was terwijl ik net met het idee naar de kapper ging om als een ‘volledig nieuw mens’ buiten te komen.

Maar hoe weet je nu wel kapsel het beste bij jou gezicht past? Daar bestaan veel verschillende theorieën over en het is ook helemaal niet gemakkelijk omdat bij jezelf te bepalen.  Natuurlijk neig je sowieso naar verschillende kapsels die je zelf altijd heel mooi vindt maar… wil dat dan zeggen dat ik kapsels per se bij jou gaan staan? Nee, vaak niet.

Moet je jezelf daarom iedere keer houden aan de ‘regels’ die hiervoor bestaan? Nee hoor, doe gewoon wat je wilt! Dit zijn gewoon enkele richtlijnen die het je wat makkelijker kunnen maken om je uiteindelijke nieuwe hairdo uit te kiezen. Ontdek hier welke kapsels het beste bij jouw gezichtsvorm passen. Weet je niet wat jouw gezichtsvorm is? Kijk dan hier: Wat is mijn gezichtsvorm / leer je gezichtsvorm bepalen.