in

Perzisch tapijt verkopen: de tapijt-inkoper

(Last Updated On: May 9, 2021)

Heb jij een Perzisch tapijt in je woonkamer liggen en vind jij deze niet meer mooi? Of wil je een interieurverandering en bijvoorbeeld een ander Perzisch tapijt aanschaffen, maar wil je de huidige verkopen? In principe kun je het Perzische tapijt op meerdere manieren verkopen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om viavia eens na te gaan of iemand interesse heeft in je Perzische tapijt. Maar er bestaat natuurlijk een kans dat het niet het geval is, het is namelijk wel een specifiek product voor de echte fijnproever.

Perzisch-tapijt
Perzisch-tapijt

Dan zou je er ook nog voor kunnen kiezen om naar een marktplaats online te gaan om hem daar te verkopen. Het nadeel daarvan is echter dat er dan een grote kans is dat niemand een hoge prijs biedt, omdat de waarde van je Perzische tapijt wordt onderschat. Bovendien kan het zijn dat mensen minder kennis hebben als het gaat om je Perzische tapijt en dat kan er ook in resulteren dat je Perzische tapijt verkopen toch ietwat lastiger gaat worden.

 

De tapijt-inkoper

 

Gelukkig kun je ook op een zeer gemakkelijke en aangename manier je tapijt verkopen aan de tapijt-inkoper. Dit heeft meerdere voordelen. Het eerste voordeel is dat je dan altijd weet dat je er een eerlijke prijs voor krijgt. De tapijt-inkoper heeft namelijk zeer veel ervaring met Perzische tapijten en kan gelijk zien wat de waarde ervan is. Besluit jij uiteindelijk je tapijt dan toch niet te verkopen? Dat is geen enkel probleem, je zit bij een taxatie nergens aan vast en je weet tegelijkertijd wat je tapijt waard is.

 

Een ander voordeel is dat je er dan ook achter kunt komen of je een echt handgeweven Perzisch tapijt hebt, of wanneer dat niet het geval is. Misschien heb jij bijvoorbeeld een Perzisch tapijt geërfd en weet je niet zeker of deze de juiste oorsprong heeft. Ook dat kan de tapijt-inkoper voor je bekijken. Misschien zit je al heel lang met die vraag en heb je er nog nooit een deugdelijk antwoord op gekregen.

 

Tapijt laten taxeren?

 

Taxatie van tapijten kan allemaal volledig online, dus je hoeft het tapijt niet eerst helemaal mee te slepen in de auto. Je moet er gewoon goede foto’s van maken en vervolgens kan de tapijt-inkoper nagaan of dit een goed Perzisch tapijt is waar hij interesse voor heeft. Op basis daarvan wordt er dan ook gelijk een bod gedaan op het Perzische tapijt. Kies je ervoor om het te behouden, dan is dat geen enkel probleem.  Wil je het tapijt echter verkopen? Dan kan dit snel geregeld worden.

 

Je kunt op twee verschillende manieren worden uitbetaald. Je kunt ervoor kiezen om contant te worden uitbetaald, maar ook via een overboeking is mogelijk. Je ontvangt het geld gelijk, dus je hoeft daar niet bang voor te zijn. Dat je nog heel lang op je geld moet wachten want dat zou vervelend zijn. Wil jij je Perzische tapijt dus verkopen? Aarzel dan niet en neem snel contact op! Ook voor verdere vragen kun je uiteraard contact opnemen. We zien je vraag graag tegemoetkomen!

 

Written by admin